Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SAwA99

Rybki

Polecane posty

Gość SAwA99

Witam mam akwa 60 litrów i bez niczego pompki itp. czy można tam wsadzić np. żabke albo glonojady czy jakiekolwiek ryby tylko błagam nie piszcie o bojowniku.

Gość SAwA99
haha

Gość taa niedobra pupa
A masz pokrywę ze świetlówką? Brak filtra to pół biedy, ale grzałka z termostatem powinna byc. Na allegro czasem można kupić za grosze te rzeczy, niektórzy pozbywają się niechcianych akwariów. Zupełnie bez niczego to wytrzymają chyba tylko bojownik, welon... Jest dużo fajnych małych rybek -- jak np. Neon Innesa, danio, itp. Ale one potrzebują b. stabilnej temperatury. Za glonojadów - zbrojnik niebieski jest wytrzymały, ale tez musi mieć stabilną temp. Ja mam akwa 100 l. i od dwóch lat nie działa w nim filtr. Ale mam sporo gałęzatek - to takie zeilone kulki, kupuje się je po 2 zł około, i oprócz ładnego wyglądu pełnią rolę filtra ... No i ryb mam nie za dużo - inaczej by się podusiły - tlen im dostarczają rośliny

Gość SAwA99
dzieki ale nic nie mam akwarium jest puste za niedługo bede robił zakupy i kupie te gałęzatke, bojownika,glonojada,2-3 ślimaki i ,,mini" żabkę najbardziej zależy mi na glonojadzie

Gość taa niedobra pupa
Zbrojnik niebieski musi mieć 20 stopni. Jak mało tlenu będzie -- lepiej żeby temp była mniejsza niż większa, wtedy więcej tlenu w wodzie. Od biedy można doświetlać lampką od góry. Albo zrobić samemu pokrywę. Ja moje akwa wstawiłam w meblościankę - od góry była decha --- i do niej przymocoowałam świetlówkę. TYLko trzeba dać jeszcze klapkę co ją zasłoni, żeby światło szło do awka, a nie na cały pokój. Jest duzo tanich rozwiązań.

Gość taa niedobra pupa
Nie wiem czy śllimaki w ogóle można z tą resztą trzymać, trzeba przeczytać jaką muszą mieć temp. i jakie PH. Można też kupić krewetkę czyszczącą - fajnie łazi i czyści akwarium. Ew. zamiast bojownika - kilka kirysków - to bardzo miłe rybki, niekótre znosza już 18 stopni, a 20 starczy wszystkim. Najlepiej chyba spiżowe kiryski - bo są wytrzymałe. Kiryski musza być w grupie bo to ryby stadne i inaczej się męczą.