Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marystuart

Jak jest pobierana prowizja z Allegro? nie widze opcji

Polecane posty

w zakładce moje konto masz rachunki i tam na pewno gdzieś masz podany nr swojego subkonta do rozliczeń z Allegro. Ja zawsze dostaję maila na początku m-ca o konieczności uregulowania płatności za ubiegły m-c w ciągu 2 tygodni. Oczywiście można zapłacić wcześniej.

Gość butelka wody mineralnej25
za wystawianie przedmiotów na aukcje tez sie placi niestety

Za wystawienie, za za duże zdjęcia, za dodatkową opcję "kup teraz", za wystawienie w konkretnym terminie no i prowizje. Grosz do grosza i się uzbiera - ja za maj zapłaciłam 58 zł, a i tak wózek na aukcji się nie sprzedał i sprzedałam go poza Allegro, bo inaczej zapłaciłabym koło 100 zł.

no wlasnie widze, to za przedmioty ktore wystwilam, ale nie sprzedalam i zapomnialam nawet o nich. wtedy kwota widocznie byla za mala i nie wyslali mi maila, a teraz napisano, ze na poczatku miesiaca dostane maila z kwota do zaplaty.

ja kiedys na jakis miesiac nie mialam dostepu do neta bo komp byl w naprawie i wyobraz sobie ze przyslali mi pismo zastraszajac komornikiem, bo nie wplacilam im odkladnie 12,04 bo nie mialam dostepu do neta i w ogole o tym nie myslalam

Dobre z tym komornikiem :D koszty komornika byłyby o wiele wyższe niż twój dług. Ale chyba blokują konto, jak się nie wpłaci o upomnieniach... Komornik, heh...

tak konto mi zablokowali, w liscie bylo cos o wycene majatku ale sie usmi;ałam-)

Wiesz, pewnie mają jeden szablon do dłużników i wysyłają go takim szaraczkom jak my oraz megahurtownikom, którzy sprzedają antyki, meble, sprzęt agd/rtv, wózki itp. Komornik przyszedłby do Ciebie i zająłby szczoteczkę do zębów albo paczkę tamponów...

hehe, dobre rzeczywiscie. do mojej mamy kiedys przyszedl list windykacyjny, bo bank nie zrobil przelewu na energie, o czym nie mialysmy pojecia - tez odgrazano sie zajeciem majatku, komornikiem itp mama o malo zawalu nie dostala ze strachu, musialam sprawe wyjasnic. potem byly przeprosiny ze strony Energi.