Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZAJADOWSKA

SPOSÓB NA ZAJADY

Polecane posty

Gość ZAJADOWSKA

Dla tych, którzy nie mogą sobie poradzić z zajadami. Kiedyś czytałam tu różne rzeczy o zajadach i prośby o cos na ich wyleczenie. Chcę dorzucić własny uniwersalny i to nie tylko dla mnie sposób. Na pewno pomoże wielu z Was. Otóż to pioruństwo (bakterie) nie lubia szczególnie dwóch rzeczy: czosnku, który jest przecież naturalnym antybiotykiem i zwykłego octu, ale 10%-towego. Poza tym 2-3 razy w ciągu dnia myć wówczas twarz letnią wodą i dziecinnym lub rumiankowym mydłem, dokładnie wysuszyć. Jeśli trzeba nakremować bo różne są cery, to nie smarować kremem okolic chorych. Zajady smaruję po umyciu twarzy kilka razy dziennie naprzemian przekrojonym ząbkiem czosnku, po jakimś czasie np. 2 godz. moczę wacik w occie i dotykam zajadów bądź opryszczki. Można też włączyc zewnetrznie i wewnetrznie rozpuszczona witaminę B. U mnie ta kuracja daje dobry rezultat już w ciągu 2-ch dni

Gość czym ty sie dołujesz
zamiast zacofanych sposobów zacznij łykać poprostu witaminę b compositum, ponieważ zajady są z braku wit.b2:classic_cool:

Gość DOCHTOR
Do "czym ty sie dolujesz" - zajaday powstaja z wielu przyczyn, moga byc takze z powodu cukrzycy oraz tendencji do drozdzakow w organizmie, co wcale nie musi byc spowodowane brakiem witaminy B. Zajadowska dobrze prawi. Po witaminy w tabletkah nie siegajcie tak lekkomyslnie, bo moga przyniesc wiecej szkody niz pozytku

Gość Nie wprowadzaj ludzi w błąd
Zajadowska, nie trzeba być lekarzem, żeby wiedzieć, że ani zajady, ani opryszczka, NIE MAJĄ NIC WSPÓLNEGO Z BAKTERIAMI! Zajady - to albo brak witamin, albo oznaka grzybicy, która rozwija się w jamie ustnej, częsciej to drugie. Opryszczka - to choroba wywołana wirusem herples simplex. I aby się z niej wyleczyć, nie wystarczy (!) miejscowo smarować jej objawów, tylko konieczne jest doustne wzięcie acyklowiru (Heviran). Bo bez tego, choć zlikwidujesz objaw, to nie powstrzymasz niszczącego działania wirusa, który nadal będzie atakował Twój organizm, choć Tobie będzie się wydawało, że masz go z głowy. A z tym wirusem nie ma żartów! Mogą wystapić np. groźne powikłania ze strony układu nerwowego.