Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

krakers23

jakie owoce moge dawać dziecku przy antybiotyku?

Polecane posty

Gość amnio
To zależy z jakiego powodu bierze antybiotyk? Nam lekarka przeważnie mówi czego dziecko nie powinno jeść czy pić, a przy antybiotyku w zasadzie powinna być trzymana lekka dieta. Owoce w miarę neutralne, które nie podrażniają np. bolącego gardła to banany. Generalnie powinnaś unikać mocno słodkich bo są pożywką dla bakterii i kwaśnych z powodów jw.

mały ma 7 miesięcy, antybiotyk dostał przez krtań bo ma zapalenie, a do tego ząb mu wychodzi przez co w nocy miał 40 stopni gorączki. nie wiem czemu ale gdzieś słyszałam, ze przy antybiotyku cytrusów nie mozna podawać i dlatego pytam

Gość amnio
Tym bardziej unikaj kwaśnych cytrusów i mocno słodkich owoców.

chodzi o to, ze on pije już herbatkę pomarańczową, więc ja odstawię okej dzięki za odpowiedzi:)

Gość Nie dawaj dziecku antybiotyków
!!! A jak już podałaś dawkę, to dawaj dużo probiotyków, żeby odbudować dziecku florę bakteryjną w organizmie. Może po 7 latach ci się to uda... :o

Gość aaapola777
probiotyki zawsze warto dać, a jeszcze lepiej synbiotyki np. acidolac bo dłużej działają i szybciej odbudowują florę bakteryjną żołądka.

Gość gość
A znacie ten probiotyk polski- Diflos? cena przystępna, jak czytałam o nim można podawać już z antybiotykiem, zapobiega biegunkom niewiadomego pochodzenia. Wygodna forma bo to krople no i można podawac już niemowlakom https://www.smartpharma.com.pl/produkty/diflos