Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edjdndnnnnnn

Jak szybko pozbyć się gorączki?

Polecane posty

Gość edjdndnnnnnn

Od soboty mam wysoką gorączkę, piję dużo płynów i biorę leki przeciwgorączkowe, jak również wit c i pomaga tylko na chwilę. W nocy majaczę i z łózka nie mogę wstać i strasznie mnie męczy. Wzięłam dzisiaj urlop w pracy ale jak do jutra mi nie przejdzie to nie wyrobię :( Nie mogę iść na l4 bo jestem na okresie próbnym i urlopu też już nie dostanę.

Ja na twoim miejscu zrobiłabym OB, czy nie ma w organizmie żadnego zapalenia:o A tak, no cóż - rozpuszczalna aspirynka... I nie przesadzaj z okładami na czoło, bo przeziębisz zatoki:o

Gość karoolaa98
Włśnie mam ten sam problem wstałam dzis i mam gorączke potrzebuje szybko sie jej pozbyć bo musze isć na zdięcia ..

Gość )ociuuuutkaa
Ibuprom max x2 postawi na nogi na ok 4-6 h ale przy takiej roraczce jaka opisuje autorka to bym sie zastanowila czy nie odwiedzic lekarza

Gość gość
Dla mnie najlepszym lekiem na gorączkę jest ibufen z ibuprofenem. Działa bardzo szybko, skutecznie obniża nawet bardzo wysoką gorączkę i do tego jest też przeciwzapalny.

Gość juta69
najszybciej mi ulgę w gorączce przynosi Pyralgina. Zawsze mam ja w domowej apteczce i stosuje ją jako lek przeciwbólowy i przeciwgorączkowy.

Gość Fionkas
Na pewno musisz dobrze się wygrzać także lepiej zostać w domu w ciepłym łóżku i to wypocić. Na mnie natomiast dobrze działa Gardan jest to lek dostępny bez recepty i działa dość szybko i co najważniejsze skutecznie. U mnie gorączka zaczęła ustępować i powoli zaczęłam wracać do życia :)