Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eweLinka ;))

pomocy!!! tabletki anty :/

Polecane posty

cześć 🌼 biore tabletki antykoncepcyjne, dopiero pierwsze opakowanie. Przeczytałam ulotke, ale tam nic nie pisało o tym, o co chce zapytać. jest 21 tabletek i pod kazda tabletka sa cyferki 1,2,3,4,5... az do 21. od 5 tabletki, sa takie małe wypuklenia i pisze tam poniedzialek wtorek sroda itd.. po niedzieli znowu sa wypuklenia ale ciagłe i tak do konca.. co to znaczy? pytalam sie kolezanki co to znaczy, a ona mi odpowiedziala ze tam gdzie pisza dni tygodnia, to sa dni plodne i trzeba sie dodatkowo zabezpieczyc. Czy to prawda? Myslalam że skoro biore tabletki i godze sie na to to ejstem caly czas zabezpieczona i nie ma wogole dni plodnych :/. Moze mi ktos na to odpowiedziec i mnie uswiadomic?

eweLinka biorąc tabletki nie ma sie dni płodnych ani nie płodnych przez cały okres brania (regularnie i o tej samej porze) tabletek jest es zabezpieczona nawet w okresie 7 dniowej przerwy. Pozdrawiam

Gość ktoskiedysgdzies
Nie jestem pewna, ale jedno z wypukleń powinno się zrobić dziurkę, w tym dniu tygodnia kiedy zaczynałaś nowe opakowanie, po to żeby wiedzieć, w jakim dniu po 7dniowej przerwie wziąć pierwszą tabletkę :) a jeśli chodzi o to, że w tych dniach masz się dodatkowo zabezpieczać to 100% jest to bzdura :)