Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca mamusia

jaki tort na 1 urodziny synka?

Polecane posty

Gość pytająca mamusia

Zastanawiam się czy wsadzić świeczkę do dużego tortu dla dorosłych i niech sobie na nim dmucha, czy wsadzić świeczkę do małego tylko dla niego. A jeśli tak to jaki ma być ten specjalny torcik tylko dla niego? Bo nie mam pomysłu jak zrobić i z czego :(

Gość martuuulka
Kup male ciastko np W-Zetke .

moja tak się speszyła tym wszystkim, że tylko zdmuchnęla świeczkę i uciekła a tort został dla dorosłych.

Ja robię na każde urodziny tylko jeden duży tort. Teraz we wrześniu będę robiła tort marchewkowy (przepis do znalezienia w necie) Po co miałyby być dwa torty?

Gość pytająca mamusia
W-zetki to on nie zje, jest alergikiem i nie chcę mu dawać kupnych słodyczy póki co

Gość pytająca mamusia
bo chciałabym żeby on też mógł zjeść, a taki ciężki na śmietanie to chyba nie bardzo dla niego...

Ale ile on ci zje tego tortu? Zrób biszkopt z ptasim mleczkiem, owocami i galaretką. Teraz jest sezon na truskawki, poziomki więc wyjdzie pycha torcik. I nie będzie ciężki.

Gość pytająca mamusia
kornelkowa mama dobry pomysł :) dzięki

Gość pytająca mamusia
a może zrobię taki tort z pięciu lisci sałaty i wetknę między nie marchewskę zamiast świeczki ? byłoby zdrowo i bezpiecznie, a dziecko miałoby już jakiś wgląd jak wygląda tort urodzinowy ?

Gość pytająca mamusia
zabawne :)

Moja córeczka na pierwsze urodziny miała tylko jeden tort . Wsadziliśmy jej w tort taką świeczkę wystrzałową to się wystraszyła i rozpłakała,a potem jak wsadziliśmy tą co miała zdmuchnąć to nie chciała :)

Gość pytająca mamusia
no właśnie przekonałam się, że zrobie tylko jeden tort z ptasim mleczkiem :) w sumie gdyby były dwa to mały był by jak jakis odmieniec, to był zły pomysł. On umie dmuchać, ale jestem pewna, że jak przyjdzie co do czego do będzie chciał świeczkę pocałować albo wziąć do ręki, jak to zwykle robi gdy zobaczy cos nowego :)