Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość On tornado

W jakich chwilach nie nosicie stanika?

Polecane posty

Gość On tornado

Gość ja sobie kiedyś przytrzasnęłam
kiedy idę do spowiedzi

Gość ojuhujikgu
zawsze, nawet podczas spania i seksu mam stanik, nie chcę mieć później zwisów

Gość melissaa **
jak spie :P

ojuhujikgu---> co Ty gadasz, zwisy tworzą się właśnie przez noszenie stanika, nieuzywane mięśnie podtrzymujące biust po prostu wiotczeją.

Gość o w pieeeruna
hahaha chantalka to żeś palnęła głupotę, jak zawsze zresztą :O gdyby nie staniki to 20 latki z dużym biustem miałyby już zwisy do pępka

Gość w obecnej chwili na przykład
właśnie wróciłam z pracy, przebrałam się w dresik i t-shirt i pozbyłam się chomąta :P

Gość Niebieskooka25
w wolnych :-)

Gość dadadadad
Ja mam bardzo jędrne D , chociaz najmłoda juz nie jestem 30+. Stanik zakładam tylko do pracy , a tak po domu latam bez. Nie zauwazylam , zeby mi biust oklapl. To zalezy od gestosci skory oraz tuszy.(genetyki) Ja jestem bardzo szczupła.

Gość lalalalalanananaa
ja czesto jak caly dzien jestem w domu to nie nosze:P tak jak dzis:P

Ja nie mam stanika, gdy idę spać i dopóki się nie przebiorę rano. A co do zwisów... :P Tworzą się przez nie noszenie staników, bo piersi wiszą i "ciągną" w dół :D :P

Gość On tornado
Właśnie to przez noszenie staników będziecie mieć zwisy.

Gość On tornado
Tak słyszałem gdzieś:P w Tv lub internecie

Gość gbrgnhn
nosze staniki od lat i mam obwisłe DD mam 23 lata i nic nie poradze uzywam kremów cwicze i nic i mam to juz gdzies uzbuieram kase i ide na operacje!

D i F to nie są rozmiary, pełen rozmiar składa się z cyferki i literki. Dopiero to pomaga wyobrazić sobie biust. 60D to małe piersi, a 80D już większe, ale i na większej kobiecie. Sama lubię nosić stanik, bo jest w dobrym rozmiarze :) Dobrze dobranego nie powinno czuć się przez cały dzień, więc podejrzewam, że panie, które zdejmują stanik od razu po przyjściu do domu mają prawdopodobnie źle dobrany rozmiar. :) Nie zakładam do spania i jak jestem chora albo siedzę cały dzień w domu w piżamie.

Ale głupoty piszecie, dobrze dobrany stanik poprawia kondycję biustu. Ale tylko i wyłącznie dobrze dobrany, puszapy 75A,B i C tylko biust rozsmarowują po klatce piersiowej. Haha, ale przecież Afrykanki, które całe życie nie noszą biustonosza mają cycki dumnie sterczące pod samą brodą, nie? :D

Większość kobiet w Polsce nosi źle dobrany stanik . Więc z racji tego podaje linka który po wpisaniu swoich wymiarów pomoże wam określić jaki macie tak naprawdę rozmiar:)

ja nie noszę stanika kiedy tylko mogę dla wygody. Nie lubię spać w staniku więc go zawsze sciągam na noc. Podczas seksu też ściągam :D i po domu tez chodzę bez a ubieram tylko jak gdzieś wychodzę. Mam młode i jędrne piersi 70B więc się nie przejmuje.

Gość On tornado
Nowojorski ginekolog Niels Lauersen uważa natomiast, że noszenie biustonosza może spowodować atrofię mieśni klatki piersiowej z braku czynności i w związku z tym przyspieszyć opadanie piersi wraz z wiekiem, nie podaje jednak w swoim opracowaniu żadnych badań potwierdzających tę tezę. Nowsze publikacje, oparte na badaniach brytyjskiej badaczki Joanny Scurr zajmującej sie biomechaniką piersi, wskazują, że mięśnie klatki piersiowej nie podtrzymują piersi (jedynymi strukturami podtrzymującymi piersi są skóra i tkanka łączna)[

Najlepsze jest to, że większość polek nawet nie zna swoich wymiarów a staniki kupuje albo na oko, albo tylko tak, żeby miska była dobra, a obwód może latać po łopatkach :) Nosząc staniki z za luźnym obwodem oczywiście, że biust będzie obwisły, bo nic go nie trzyma. W dobrze dobranym biustonoszu piersi są podtrzymane głównie przez obwód i nic nie wisi, tylko jest pięknie wyeksponowane. Polecam się pomierzyć i skorzystać z kalkulatora który podała koleżanka wyżej ;)

On tornado, więc pytam, dlaczego Afrykanki, które nie noszą stanika przez całe życie mają biust na brzuchu zamiast pod brodą? Z tego co tu mówisz i kopiujesz wynika, że powinny mieć biust wyżej niż wszystkie kobiety świata... A jednak mają najniżej :) Zgodzę się z Tobą, jeżeli jest mowa o staniku w ZŁYM rozmiarze, czyli w takim, gdzie obwód w ogóle nie trzyma.

Gość On tornado
Może to zależy od tego że tam jest tak ciepło i te piersi pod wpływem wysokiej temperatury tak opadają, a co byłaś w afryce i widziałaś jak młode dziewczyny mają obwisłe?

Gość bajabandanka
ja sciagam chomonto jak tylko przekrocze progi domu :-) nosze tylko poza domem, nie czulabym sie swojsko siedzac w chacie w cycko-noszu :-)