Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość khatarinia

problem z piersią:( pomocy

Polecane posty

Gość khatarinia

dziewczynki potrzebuje waszej rady tylko nie piszcie ze mam iśc do lekarza. od kilku miesiecy boli mnie lewa pierś. nie jest to kucie od serca czy coś takiego. zaczne może ze jest mniejsza od prawej a raczej powinno być odwrotnie- różnica dość duża widzialna wyczuwalna. ból jest raczej męczący niż bolący takie odśrodkowe coś które jak sie rozmasuje nie doskwiera tak mocno. na piersiach mam mase guzków i gdy byłam u gina usłyszałam ze wymyślam a to co mnie bollało( był to w jeden z guzków) to nic innego jak kanały mlekowe czy coś takiego. drugiej nawet nie sprawdził. wyszłam na idiotke która siepołakała ze steachu ze to coś poważnego. czy rzeczywiście to możłiwe zeby te kanaliki mlekowe czy jak im tam tak meczyły? z prawą nie mam żadnych problemów acz kolwiek wypustki-guzki też są.

Gość lizaczek_ona
nowotwór

Gość khatarinia
po czym to wnioskujesz;/

Gość lizaczek_ona
żart

Gość lizaczek_ona
Nie życze ci

Gość khatarinia
a ta poważnie wiesz moze co to jest bo troche wkurza ten ból:(

Jestem facetem ale miałem podobną historię. Pod prawym sutkiem zrobił mi się taki dość duży, bolący przy nacisku guzek. Gdy nie zniknął przez dwa czy trzy tygodnie, poszedłem do lekarza. Powiedziałem mu o tym guzku, ale lekarz też mnie zjechał że coś sobie wymyślam. Stwierdził że to jakieś zapalenie i że w ciąhu 3 miesięcy (!) powinno minąć. Miał rację. Minęło. Ale co gdyby to był nowotwór ? Pewnie bym już nieżył.

dziewczyno, jak mamy nie pisać, żebyś nie szła do lekarza! jak nie do ginia, to idź do lekarza pierwszego kontaktu i poproś o skierowanie na usg piersi, wytłumacz, o co chodzi albo lepiej ZMIEŃ GINEKOLOGA!!!!A BO TO JAKIŚ ŻART A NIE LEKARZ

Gość lizaczek_ona
może w środku jakiś gruczoł ci napuchł

Gość khatarinia
wiem ten gin to porażka jest ale jak prawie wysmiał mi sie w twarz bo ja mówie ze boli kaze pokazac guzek który tam był i bolał a nagle go nie ma(pewnie ułożenie ciała wiadomo ze trzeba w pozycjach poszukać) popatrzył jak na wariatke ze boli bo dotykam itp chyba sie prywatnie wybiore

Gość NIE LUBIE SEXU
czesc, ja jestem po usunieciu ropnia z lewej piersi. nie zwlekaj idz do lekarza! najlepiej do jakiegoś konkretnego ginekologa. ja chodziłam z bolem dwa tygodnie. poszłam wreszcie do ginekologa (jak mnie zobaczył to az pielegniarke zawołał z pokoju obok zebym jej pokazała do czego sie doprowadziłam) dostałam od razu skierowanie na szpital, ropień usuneli.. 2 dni w szpitalu. najgorzej było jak mi opatrunek zdejmowali.. byl on przeciagniety przez rane w srodku piersi i panie pielegniarka go poprostu wyciagneła - mówiąc do mnei złap sie poreczy.. jak sie wydarłam to mnei na calej chirurgi słyszeli.. NIE ZWLEKAJ IDZ DO LEKARZA NAJLEPIEJ DO DWOCH MOZE NAWET TRZECH BO NIE ZYCZE NIKOMU TAKIEGO BOLU JAK MNEI SPOTKAŁ

Gość khatarinia
a mialas takie same objawy jak ja?

Gość khatarinia
moze dodam ze "od kiedy pamietam " obie pierski otoczone sa kilkoma wypustkami z których po nacisnieciu wychodzą "białe sznureczki":(

Gość NIE LUBIE SEXU
ból jest raczej męczący niż bolący takie odśrodkowe - tylko to. na poczatku nawet nie zwrocilam na to uwagi poniewaz bylam przed okresem i piersi napuchły i bolaly, pod brodawka wyczuwałam guzek był twardy i zaledwie w ciagu 5 dni bardzo sie rozrusł piekło bolało nawet dodtknąc sie nie mogłam. idąć trzymałam sie za piers zeby sie nie trzesło. mozesz nie miec ropnia, ale nie lekceważ jesli wyczuwasz ze coś jest nie tak. 1 lekarz cie wysmieje to idz do drugiego, proste i logiczne, ja przez swoja głupote nie bede mogla karmic ta piersia, gdybym nie poszła ropien by pekl dostały by sie bakterie do krwiobiegu i kto wie co by sie stało. idz kolezanko idz

Gość idz do onkologa
ale do jakiego kompetetnego, a nie takiego jak Twoi ginekolodzy. Tylko bez paniki, to moze być cokolwiek, prawdopodobnie nic groźnego ;) powodzenia.

Gość khatarinia
a którś z was miała takie objawy albo cos bo to mnie ciekawi ...

Gość magiczny karp
jak cieknie ci biaława wydzielina z piersi to idź do onkologa! on to zbada i będzie wiadomo... kobitko, nie czekaj.