Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość zawsze mnie to ciekawilo

Małżeństwo to eutanazja dla kobiet

Polecane posty

Gość zawsze mnie to ciekawilo

ilekroć patrzę na mężatki, nieodparte odnoszę wrażenie, że nie z żywą lecz z martwą mam styczność istotą. To już nie ona jest ważna lecz stojący przy niej mężczyzna. Kobieta-bluszcz, tak można by nazwać ową nową, rodzącą się w kobiecie po ślubie istotę. Bluszcz bowiem, to roślina, której pnącza wspinają się dzięki drobnym korzeniom przybyszowym, tworzącym się na płonnych pędach. Tak samoż owa mężatka oplata się wokół swego oblubieńca swą płonną naturą. Płonną, bo nieefektywną, nieskuteczną i nie dającą żadnych rezultatów. Niczym owa roślina szybko zatraca swój "główny korzeń", który stabilnym i tak nigdy nie był. W zamian tworzy mnóstwo jego alternatyw, w postaci drobnych przyssawek, którymi oplata partnera. Wystarczy jednak odciąć ją od źródła jej istnienia, by w jednej chwili zginęła. Kobieto - bluszczu marny, nasuwa mi się spontanicznie, jako słów innych parafraza. Biedni ci faceci nasi, niejednokrotnie poobrastani tym zielskiem tak, że aż trudno ich dojrzeć. Niektórzy godzą się na to dobrowolnie. Często są to synowie despotycznych i nadopiekuńczych matek. Inni nie tylko, że się na to godzą ale i czerpią z tego przyjemność, chowając kompleks niedowartościowania pod liśćmi swego bluszczu. Tak koegzystują latami tworząc nie dwie żywe neutralne istoty, lecz jedną, będącą niestety tworem li tylko wyimaginowanym. Nie bez kozery narzeczeni całują się często pod jemiołą. Cóż za ironia, powiadam, pasożyt zwiastujący szczęście?! Naturalnie! Mówi się przecież, że małżeństwo to nie dwa lecz jedno ciało: podpora i jego bluszcz, lub jemioła, jak kto woli, dodam okrutnie. Niektóre podpory zresztą, to nawet nie jeden bluszcz na swym ciele uniosą.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować