Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nikita_1980

Jak wkurzyc kolege z pracy, ktory mnie nie respektuje?

Polecane posty

Gość Nikita_1980

Gość jak to nie res[ektuje
jestes jego szefowa>

Gość najlepiej umów się z nim
na kolacje ze śniadaniem od razu będzie inny:classic_cool:

Gość Nikita_1980
nie, kolezanka z pracy na tej samej pozycji. Wmawia mi ze jest po mojej stronie, a gdy organiszuje jakis meeting to spoznia sie i dzwoni do innych ze sie spozni a nie do mnie, choc jestem organizatorka spotkania..

może miałaś zajęty telefon i zadzwonił do kogoś innego?

Gość Nikita_1980
NIe bylo zajetae.100%. Na osobnosci udaje ze jest po mojej stronie, a przy ludziach (starych jego kolezankach i kolegach z firmy) olewa mnie totalnie. Mam go tez nie zauwazac i ignorowac? Faceci? Co by was denerwowalo?

powiedz mu, żeby w tqkich przypadkach dzwonił do ciebie. spytaj dlaczego tak nie zrobił. może będzie się miotał i tłumaczył. może zaskoczysz go tak bezpośrednim pytaniem. może wyjdzie, że jesteś asertywna i nie dasz sobie w kaszę dmuchać. czy to takie trudne? zadać te dwa pytania?

może jakiś fałszywy jest, albo chce być lojalny w stosunku do pozostałych koleżanek?

Gość Nikita_1980
wtedy bedzie sobie myslal ze mi strasznie zalezy zeby do mnie dzwonil.. nie wiem czy to wlasnie nie zadzaial odwrotnie..

a tak nie jest?:)

Gość Nikita_1980
nie umawiam sie z zonatymi bo tez jestem mezatka

Gość Nikita_1980
Co myslicie o ignorowaniu i unikaniu?

może jesteś młodsza stażem a wymagasz podległości?

zależy jak zadasz te dwa pytania. jak się będziesz umizgiwać i wdzięczyć, to może i pomyśli te bzdury. Powinnaś wytłumaczyć mu, że dobre maniery wymagają powiadomienia organizatora spotkania o spóźnieniu lub nieobecności. Powiedz, że ty życzysz sobie aby następnym razem trzymał się tej zasady. Bądź miła i stanowcza! Jeśli nie zastosuje się do niej następnym razem, porusz ten temat na spotkaniu. Powiedz, że pan X zamiast zadzwonić do ciebie jako organizatorki dzwoni po innych i prosisz, żeby to się zmieniło. (czyli to samo, ale tym razem przy wszystkich).

Gość Nikita_1980
jestem mlodsza stazem, ale mam studia a on nie

Gość a ja dostalam takie zaproszeni
wkurzyc?? wziasc na strone i przeprowadzic profesjonalna rozmowe, podkreslajac ze jest nieprofesjonalny i spodziewalas sie po nim wiecej.

ignorowanie i milczenie nie zaskutkuje tym, że nagle on zacznie do ciebie dzwonić i cię informować. Nie wymusisz wtedy tego, czego chcesz. Owszem może wymusisz zastanowienie się. Zastanowienie, co się z tobą dzieje, może pomocy (psychiatry) potrzebujesz, może masz okres - tysiące jego myśli, NA KTÓRE TY NIE MASZ WPŁYWU, bo nie powiedziałaś o co ci chodzi!

Gość Nikita_1980
Krokoldylka 1 : Juz raz takie podobne jego zachowanie (kradl mi moje projekty) poruszylam y i przyznano mi racje: potem prosil zeby takie rzeczy w przyszlosci zalatwiac w 4 oczy. Bylo od tego czasu mnie wiecej znosnie a teraz znowu zaczyna. Dodam ze ta kolezanke do ktorej zadzwonil zna juz 10 lat. Ale czy to jest powod zeby ignorowac tego co zaprasza na spotkanie?

Gość Nikita_1980
ciezko sie przebic bedac kobieta; 98% pracownikow firm informatycznych to faceci

Gość Nikita_1980
okres niedlugo, to prawda

Gość Nikita_1980
pracuje w NIemczech; tu nie ma tylu ludzi ukonczone studia; tak jak w PL. Jesli hestes w koncernnie 10 lat, to cie nie wywala tak szybko. Ale nowych biora tylko po studuach

więc powiedz, że nie życzysz sobie takiego zachowania i prosisz go o to, by dzwonił do organizatora/torki, a jeśli nie, to znów poruszysz sprawę na forum firmy.