Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość assssskaa4

na wakacje samolotem w 7miesiacu można?

Polecane posty

Gość assssskaa4

mielismy jechac nad polskie morze...ale pogoda moze byc i moze nie byc wcale nie jest tanio i do tego od nas trzeba 11 godz samochodem jechac dlatego mysle nad wycieczka za granice samolotem taka tygodniowa. Nie chodzi mi o bardzo gorace miejsca, tylko o np Grecje, Chorwacje, takie kraje cywilizowane. Będę wtedy w koncowce 7 miesiaca można leciec?? była któras z was tak?

Gość DOBRA DOBERKKKK
w 7 miesiacu?? no to odważna jesteś.

Gość DOBRA DOBERKKKK
a do Chorwacji lepiej jechac samochodem...na wyspę Krk masz 600 km, czyli tyle co nad polskie morze (zależy ską oczywiiście)

Gość DOBRA DOBERKKKK
a drogi 100 razy lepsze więc się jedzie super!! a samolotem bym nie ryzykowała.

Gość można, moja koleżanka leciała
na pocz. 8. miesiąca, lekarz nie widział przeciwskazań.

Gość assssskaa4
czytalam kilka razy ze to nie szkodzi...a szczerze mowiac wole samolotem 2 godz niz samochodem kilka razy wiecej...tylko nie wiem jak z tym ciesnieniem itd i z cieplejszym klimatem tam

Gość zrób test
samolotem trochę strach, ale jak się jednak zdecydujesz to musisz mieć zaświadczenie od lekarza że możesz lecieć

Gość mama 10 miesiecznego synka
Mozesz leciec spokojnie jesli dobrze sie czuje i ciaza przebiega prawidlowo. Ja latalam i wszystko bylo ok :)

Gość DOBRA DOBERKKKK
Koleżanki latały i było ok, Ty polecisz i nie bedzie ok. I co wtedy??

Dobra - panikujesz :) Uwazam, ze autorka sama powinna zdecydowac czy chce czy nie, wiec nie wiem po co za wszlkea cene jej odradzasz? Zadala pytanie, swoje napisalas i czesc :) Ty rob jak uwazasza i autorce tez pozwol, ok?

Gość DOBRA DOBERKKKK
a czy ja jej zabraniam?? jeżeli o mnie chodzi to moze iść nawet na pieszo do Afryki :)więc wyluzuj kobieto. Obrońca uciśnionych jesteś czy co?

Dobra - a co w tobie tyle zlosci? Tak tylko pisze, a ty od razu sie podnicasz :) Wyluzuj :)

Gość DOBRA DOBERKKKK
JA się podniecam?? To Ty wyskoczyłas z jakims pouczającym tekstem....olewka...

asssska - ja mieszkam za granica i tutaj lot samolotem na wakacje to tak normalna sprawa jak podroz samochodem. Znam wiele dziewczyn, ze soba wlacznie, ktore lataly i w ciazy i z malymi dziecmi (teraz w niedziele lecimy na Fuerteventura z naszym maluszkiem) i wszystko przebiegalo ok, ale zdecdyowac musisz sama. Ja ci tylko z doswiaczenia moge napisac, ze nie znam nikogo, komu lot by zaszkodzil.

Gość assssskaa4
no dziekuje Ci bardzo :) wlasnie juz myslałam ze zglupialam po tej jednej wypowiedzi ale z drugiej strony wole to niz brudne morze po powodzi...wiadomo w sloncu lezec nie bede :) a zaswiadczenie dostane na pewno bo czuje sie naprawde bardzo dobrze

Gość a jaaaaaaa
jak urodzisz w samolocie - dziecko bedzie miało wszystkie przeloty gratis do końca zycia. Leć może dzięki temu dziecko dostanie darmowy bilet :D A tak poważnie to wszysstko zależy od twojego zdrowia- a w zasadzie samopoczucia bo ciąża to nie choroba. A z tym biletem to prawda :) powodzenia

Gość no ja tez jestem w 7 miesiacu
początek. ale chyba nie ryzykowalabym... Na Chorwacje jechalismy w tamtym roku i jeszcze 2 lata temu, jechalismy jakies 10 godzin w rejony Dubrownika.. na sam dół, ale wystarczy przejechac taką odleglosc jak na nasze polskie morze i tez bedzie ok, tam wszędzie jest ładnie. Drogi tafeleczka, no wiec jedzie sie idealnie.

Gość assssskaa4
raczej nie urodze :) bo nie zapowiada sie na pewno na wczesniejszy poród :D ale te darmowe bilety to fajne :)

Gość a jaaaaaaa
no zapowiadać sie nie musia na wczesniejszy poród ale miej na uwadze że to zmiana cisnienia atmosferycznego diametralna i w szybkim tempie. Więc wszystko się może zdarzyc. Ale mimo wszystko lec. Ja bym leciała. To jednak mniej mecząca podróz niż w samochodzie.

Gość ciezarowka30
A gdybys urodzila wczesniaka?? Zaden lekarz nie zagwarantuje Ci teraz, ze tak nie bedzie. I co, dziecko spedzi 2 miesiace w inkubatorze gdzies w chorwackim szpitalu, a Wy w tym czasie??? Poza tym jezeli bedzie to poza UE, moze Was to sloooono kosztowac

Gość o ile cie jakies linie lotnicz
wpuszcza na poklad w 7 miesiacu w ov bardzo watpie

Moj lekarz odradza jezdzenia autem w dalekie trasy,latania samolotem i sexu,bez wzgledu na miesiac i stan ciezarnej.Mowi,ze lepiej nie kusic losu.Takze w tym roku spedze go nad smierdzacym polskim morzem,albo gdzies nad jeziorem zezarta przez komary.Br chyba wole w domu posiedziec.

Gość ciezarowka30
A chodzenie pieszo tez odradza?

Gość twoj problemmm
to leć, kto ci broni, to twój brzuch i twoje dziecko, trzeba bylo sobie zaplanować dziecko w innym terminie jak ci tak zależy na tych wakacjach gdzie odpoczywać.