Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Robiąca wyprawkę.

Jak wam się podoba taki zestaw mebelków do niemowlęcego pokoju?

Polecane posty

Gość obama $
Robiąca wyprawkę. - tak serio to nie wiem na co liczysz, ochy i achy? bo porad słuchac nie chcesz... wiesz już co kupisz, wiec po co pytasz innych o opinie skoro rózne argumenty do ciebie nie trafiają... z reszta najwazniejsze zeby tobie sie podobało a w PL to i tak cię zjadą ze za zimne kolory za 'bogato' dziecko i tak zniszczy itp wiec po co zakładasz kolejny topik o tym samym temacie? :)

jezeli mam porownac bazarowe meble z ikea to jakosc lepsza maja te bazarowe :D ja mam komode kullen i coz po pol roku wypadly plecy z komody, po roku przy pzreprowadzce ubil sie caly rog, po 2 latach im ciezsze sa ubrania synka tym bardziej wypchalys ie dna szuflad, az niedawno jedna szuflada calkeim sie rozleciala, wypadl przod, dno odlecialo, prowadnice ulegly odksztalceniu :/ to jedna z najtanszych kolekcji ikea wiec nie placze nad ta jakoscia, ale moj brat kupil malm i drozsze meble z ikei i niestety ale po 4 latach sa podobnego stanu co moja komoda kullen po 2 latach... moim zdaniem ikea jets fajna ale dla ludzi co lubia szybko wymieniac meble i spzrety, zwykle sa to tanie rzeczy i badziewne, jak ktos ma zamair co 2 lata wymieniac meble to spoko :)

Gość obama $
🖐️ dokładnie, mam b. podobne doświadczenie z meblami ikea, nie ja je kupowałam tylko własciciel mieszkania kóre wynajmuje, obecnie mysłe że komody wytrzymaja moze jeszcze z rok (a amja 3 lata)... i trzeba bedzie szukac czegos nowego :D

Gość Robiąca wyprawkę.
Oczekiwałam oceny całości, a nie tego czy praktyczne jest wiaderko czy nie. I zauważ, że z góry podziękowałam za opinię ludziom lubującym się w tradycyjnych ciepłych kolorowych wnętrzach. To chyba fair, prawda? No i tegoż oczekiwałam. Jeśli ktoś miałby alternatywne pomysły, ale utrzymane w zbliżonej stylistyce (były dotychczas tylko dwie takie osoby), to chętnie rzuciłabym okiem, ale nie, tutaj jest tylko gadanie o jakości Ikei i wannach, a przecież nie w tym rzecz. Dla mnie Ikea jest tania ale niekoniecznie zła i tandetna i pisałam już, że nie będzie żalu jeśli maluch zniszczy którąś z komód. Zresztą tylko one są i Ikei, bo cała reszta już nie, ale i ta subtelna różnica wam umknęła w tej całej lawinie krytyki skierowanej w stronę urządzających się w Ikei. I jeszcze te usilne sugestie w stylu 'o widzę, że cały dom masz z Ikei'. Ekstra. Widzę, że wiecie nawet rzeczy, których nie wiem ja sama? Hmmm. :/ Bardzo cenię pomysły osób, które piszą o praktyczności szaf, komód, udzielają normalnych i przyjaznych porad, które mają sens, a nie tych co zaszczuwają ludzi.

Gość Robiąca wyprawkę.
A i żeby było jasne: Mój dom to beton, stal, drewno i szkło. Na 100% nie wrzucę do niego żadnych sosnowych ani ciepłych brązowych mebli o obłych kształtach, ani kolorowych Mamutów, ani niczego z romantycznymi dekorami, bo pokój wyglądałby do bani. Nie da się go tak do końca ukryć i musi współgrać z resztą domu. Meble muszą być jasne, bo ciemne przytłoczą przestrzeń i będą smutne. Z wiaderkiem sprawa jest zamknięta i nie pytałam o jego względy praktyczne. Czytałam już niezależne recenzje od rodziców którzy są prawdziwymi użytkownikami, a nie tych którzy gdzieś coś widzieli, gdzieś coś słyszeli, nie wiedzą dokładnie co, ale wczuwają się w rolę najznakomitszego mentora od pielęgnacji niemowląt. Wyluzujcie.

Gość setsetse
Matko!kupuj sobie co chcesz i juz dupy nie zawracaj

a patrzyłaś na mebelki VOX dla dzieci? Też rosna z dzieckiem i mają całe spójne kolekcje, czyli łózeczko, komode, szafę itp Podobna kolorystyke ma kolekcja Susannah, koleżanka ma i bardzo sobie chwali, wytrzymałe i dobrze wykonane meble.

sawanah jest sliczna. A Autorka niech kupuje zestaw jaki jej się podoba. Wg mnie też jest ładny tylko w innym stylu! :D

Gość Straszne
te meble takie zimne........... Dziecko będzie się czuło wśród nich jak w szpitalu.......

Gość autorko ..
prosisz o to aby ktoś ocenił cały wygląd mebelków większosc opini jest taka ze mają nieco chłodny wygląd i taka jest prawda ty natomist odpowiadasz na to że inne nie bedą pasować do całości domu..wieć moje zdanie jest takie że chyba oczekujesz tylko żeby cię pochwalic i zachwycać się jakie piekne meble wybrałaś bo inaczej tego nie umiem odebrać. wieć kup sobie jakie chcesz te mebelki i nie zawracaj dupy! bo prosiłas o to żeby je ocenić a jak na razie to widze że liczysz tylko na pochwały.

Gość Ojej! Te Mamama są boskie!
:D To łóżeczko Troll z pierwszej strony też bardzo mi się podoba, a to Mamama jeszcze bardziej! I komoda bardzo podobna stylistycznie do tych z Ikea, tylko kolorowa. :) Bomba!

On prosiła o podobne - CZYLI ZBLIŻONE stylistycznie pomysły. Helloooo! Ja nie mam problemu z czytaniem ze zrozumieniem w przeciwieństwie do tych kilku chamskich kobit wyżej! :o Ughhhh. Nie znoszę takich.

Gość a niby
gdzie ona prosi o inne pomysły pisze wyrażnie że prosi o opiniowanie..a gdy spotyka się z negatywną to już jej nie pasi..

W kilku postach wyżej. I to WYRAŹNIE dość. Ale na Kafe to tak już jest, każdy czyta między wierszami a potem ubliża drugiemu, bo wszystko rozumie tak jak chce rozumieć, a nie tak jak jest naprawdę. To są właśnie cechy charakterystyczne tutejszych forumowiczów. Na innych forach, tych zamkniętych, nie ma tyle chamstwa i braku życzliwości co tutaj. A wystarczy tylko czytać ze zrozumieniem. ...Widać zadanie przerasta wielu. :o

Bardzo mi sie podobają komody. Łóżeczko też fajne, choć u mnie sprawdziło się kupienie nowego, "doroślejszego" łóżeczka, gdy córka miała 2 lata. Przewijak wybrałabym koniecznie w grochy, szare lub kolorowe, wiaderko wybrałabym nr 2, choć w życiu nie słyszałam jeszcze o kąpaniu dziecka w wiaderku:)

Gość Rebba ****
Ojej ma rację! Nigdzie nie ma tylu złośliwych i wulgarnych dziewczyn co na Kafe. Gruba połowa kafeterianek z ciężarówkowego jest jakaś taka dzika, nieokrzesana, zacięta i jeszcze raz to podkreślę: WULGARNA na maksa! I to są przyszłe i obecne matki? :o

Gość Rebba ****
To po prostu prawda o Was samych dziewczyny: nie potraficie ze sobą rozmawiać. Na innych watkach chodzą o was bardzo niepochlebne opinie. Ogromna część z was zachowuje się jak jakieś obleśne prostackie nastoletnie dresiary po zasadniczych. Wkoło po sobie jeździcie i sobie ubliżacie, wyzywacie się od najgorszych, a to chyba daje do myślenia, nieprawdaż? 🖐️

Gość miła i szczera zarazem
hej mi podobają się mebelki jednak moim skromnym zdaniem przydałoby się tam ciut więcej kolorystyki. dziecko lepiej bedzię się czuło w takim otoczeniu wierz mi;-)

szafki sa ok. lozeczko nie bardzo mi sie podoba. jak chcesz miec wszystko dobrane ladnie razem to osobiscie radzilabym poszukac juz teraz jakiegos zestawu ktory ma tez szafy. fajne sa te zestawy vox, ktos podal link, ten ostatni z ciemnymi meblami w chlodnym stylu tez ale ma szafke. ja mam zwykle mebelki w jasnym kolorze ale jednak w cieplejszej tonacji i przyznam ze zabawki, dodatki itd. sa tak kolorowe ze jakbym jeszce dodala kolorowe meble to byloby dla mnie za pstrokato. ale kazdemu sie co innego podoba i nie ma co dyskutowac :)

Gość jsjideddeauto
autorko a ile te komody kosztują?? bo nie moge ich znalejść na stronie ikei.. Bardzo ładnie !!

Gość mnie się łóżeczko podoba
choć sama mam drewniane meble. Nie jestem tradycjonalistką ale gust mam inny. U mnie w domu to jak w meksyku mocne kolory różne i dużo. Ale wszystkie ciepłe. Jak miał się urodzić syn to kupiłam komplet mebli z łóżkiem i łóżeczko. Teraz syn ma 3 lata i śpi na normalnym łóżku i jestem zadowolona, kiedy w nocy zapłacze nie muszę siedzieć koło łóżeczka ani brać go do siebie tylko mogę na chwilkę położyć się wygodnie do niego. albo jak np. jest chory co się rzadko zdarza to też mąż może się spokojnie wyspać ja śpię z nim i wszyscy są wyspani. Więc albo za chwilę będziesz zmieniała cały wystrój albo od razu kup coś co będzie kompletne. Co do kolorystyki to jak już mówiłam ja gustuje w "kolorach" w katalogach podobają mi się białe zimne domy ale jakoś wolę żeby było przytulnie. Co do twojej wypowiedzi że kolor drewna nie pasuje do wystroju reszty domu. Nie chce Cię obrażać ale jesteś pewna że dziecko Ci pasuje do wystroju domu??? Bo mnie się wydaje że pokój dla dziecka ma być dla niego wygodny przyjemny i między innymi ciepły a nie "pasujący". A co do niszczenia. Mój syn nie niszczy mebli zabawek itd ale właśnie pomazał mi flamastrem dywan. cieszę się że mam taki tandetny z jakiejś sieciówki bo mogłam synowi spokojnie powiedzieć że źle zrobił a nie zastanawiać się ile kosztował. A autorko z Twoich wypowiedzi wnioskuję że jesteś jeszcze bardzo młodą osobą i kiedyś zrozumiesz te dobre rady które Ci tu udzielono (mam na myśli to wiaderko). pewnie sobie jeszcze kupisz tą super modną chustę do noszenia dzieci bo na youtube pokazali jak z niej korzystać. co tam że dzieci się w niej duszą....

Może robię się już nudna, ale powtórzę raz jeszcze - CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM MIŁE PANIE, A NIE MIĘDZY WIERSZAMI!!!

w łóżeczku design może nie wbija w fotel, ale za to użyteczność jest świetna - sama nie zapomnę, jak młodszy brat wspinał się po swoim łóżeczku żeby wyjść, i nieraz było tak że był o włos żeby z barierek zlecieć... a tu bobas będzie miał eleganckie wyjście jak podrośnie :) bomba pomysł

Gość hehe,dobra jest
ta co wyprawke robi..prosi o opinie,ale nie wyobraza sobie innych mebelkow w jej domu:D bez sensu