Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mooooooniaaaaa

po jakim czasie facet powinien sie oswiadczyć???

Polecane posty

Gość mooooooniaaaaa

j/w

To bardzo proste,posłuchaj anegdoty. Syn przychodzi do ojca i mówi że chce się ożenić ojciec mu odpowiada -Synu ,nie jesteś jeszcze gotowy na małżeństwo -Tato a kiedy bedę? tata odpowiada -Jak przestaniesz myśleć o małżenstwie Wniosek jest taki że facet powinien sie nigdy nie oświadczyć bo kawy nie psuje się cukrem,herbaty cytryna a miłości nie psuje sie małżenstwem

Gość fghdfhdfg
nie ma takiego czasu i wcale nie trzeba się znac i znać żeby wziąć ślub. Dla przykładu - moi rodzice wzięli ślub po 3 mscach znajomości i są szczęśliwi do dziś. Moja przyjaciółka wzięła ślub po 7 latach, po pół roku już się rozwodzili. u mnie dokładnie po roku były oswiadczyny.

Gość mooooooniaaaaa
po jakim czasie wam sie oświadczali?? ktoś sie może jeszcze wypowie

Gość mooooooniaaaaa
pwiem wam szczerze ze ostatnio cigle ktoś sie moich znajomych zeni czy tez wychodzi za mąż.. i ja tez już bym chciała.. :( mam 25 lat staro sie czuje moj chlopak ma 23 i wiemze jeszcze za mlody jest.. moze na moj stan ma wplyw własnie to ze wszyscy do tego ltarza idą.. ble

Gość Domminnika
Mam 23 lata, jestem w związku od 4 lat i NIE CHCĘ żeby mi się mój partner oświadczał! Uważam, że jestem za młoda. Moje kryterium jest takie, że jak będę bliżej trzydziestki (czyi 25+) to mogę zacząć o tym myśleć. Chociaż to już za dwa lata, więc jak dojdę do tego etapu to być może zmienię zdanie o kolejne pięć lat ;) Oj, do tego po prostu trzeba dojrzeć - poczuć potrzebę urodzenia dziecka, uwicia gniazdka. U każdego to przychodzi w innym czasie! Pozdrawiam :)

Gość eztrtretetrete
po 5 miesiacach

mam 25 lat staro sie czuje moj chlopak ma 23 i wiemze jeszcze za mlody jest." cienka coś ta granica miedzy młodością a starością :)

energiczna🖐️ ;) czekasz ? no cóż , myślę że to jeszcze nie twoje 5 min ;)

Gość mooooooniaaaaa
Regres - młodszy pod tym wzgledem ze kobieta szybciej dojrzewa a on ma jeszcze wiecej siana w glowce niz tej dojrzałości :P

Gość gimikiss
ja jestem z moim ponad 1.5 roku i nic na razie nie wskazuje na zmiane stanu cywilnego. jeszcze niedawno bardzo chcialam ale teraz troszke zmienilam zdanie. ja mam 26 lat a moj facet 27.

Gość mooooooniaaaaa
no ja mam nadzieje ze do 30 juz zmienie stan cywilny do dzieci mi sie nie spieszy bo na to trzeba miec kase a za wiele jej nie mam

no ja mam nadzieje ze do 30 juz zmienie stan cywilny " :D to że koleżanki sie pożeniły to już wiemy i że ty tez byś tak chciała to tez już wiemy ... ale wskaż mi jeszcze kilka innych plusów które przemawiaja za tym byś w taki związek małżenski wstąpiła ? Oczywiście ożenek ze względu na potomstwo pomijamy bo o tym przed chwila napisałaś :D

Gość kardashia
A ja i mój partner mamy po 20 lat,no już 21 nam idzie... Razem jesteśmy od prawie 3 lat i puki co on o zaręczynach nigdy nie wspominał,ja o tym myslałam bo jak kazda dziewczyna lubie zareczyny,slub,biała suknie i wszystkie te pierdoły z tym zwiazane.jednak o zareczynach nie myslalam bo mam 20 lat.On ostatnio zaczoł sie nad tym zastanawiać.Nie ukrywam,że sie bardzo ciesze i czekam momentu gdy sie na to zdecyduje,ale jesli nie bedzie to jeszcze w tym roku plakac nie bede w koncu to dopiero 20 lat mam :P ,ważne zeby te zareczyny wogole kiedys byly :)

do dzieci mi sie nie spieszy bo na to trzeba miec kase a za wiele jej nie mam " a mnie sie sie zdaje że dojrzałość zyciowo - emocjonalną ... no ale pewnie sie mylę ;)

Gość mooooooniaaaaa
halo halo ja tu o slubie nie mowię tyle co ze bym chciala przed 30stka. ja tu sie grzecznie pytam o oswidczyny! swoja droga czy facet jak juz sie oswidczy to jaka mozna miec pewnosc ze nie odejdzie? bo tak sobei wlasnie doglebnie mysle i wydaje mi sie ze raczej zadna...

Gość kardashia
Dodam,że moj chlopak nie lubi naciskow i lubi sam podejmowac takie wazne decyzje.Bez zadnego musu.... No i zawsze byl daleki od tej decyzji ale ostatnio cos zmiekł :) hihi ale wiem jedno i wam to radze dzieweczyny ŻADNYCH NACISKÓW,PRZYMUSÓW ...to przynosi zazwyczaj odwrotny efekt...po za tym chyba wiolicie zeby oswiadczyl sie z wlasnej nieprzymuszonej woli niz na nim to wymusic bo jaka z tego radosc wam bedzie?

kardashia pomyśl lepiej o słowniku ortograficznym ;) puki - póki zaczol - zaczął wogole - w ogóle

Gość kardashia
własnie z jednej strony to powazna deklaracja i juz sie wie ze ten facet z nami bedzie a z drugiej strony obraczki jeszcze nie ma wiec odejsc tez nikt mu nie broni.

Gość 35sdtre
ja w tym roku kończę 30 i wciąż mi się wydaje że jestem za młoda :) Poza tym strasznie mnie przeraża ten cały ślubny rozgardiasz. Wprawdzie chcemy tylko skromny ślub cywilny, ale nawet do niego trzeba sie przygotować :O Wolalabym spontanicznie, jednego dnia jechać np. do Veags :)

halo halo ja tu o slubie nie mowię tyle co ze bym chciala przed 30stka co byś chciała przed 30-tką ? :D

Gość mooooooniaaaaa
kolego. jak nie masz kasy to dzieci nie utrzymasz. dzieci nie chce miec i z innego wzgledu ktorego na forum ujawniac nie bede bo i po co. a mnie sie sie zdaje że dojrzałość zyciowo - emocjonalną ... no ale pewnie sie mylę absolutnie - nie mylisz sie.

Nikt nie wie ile czasu musi minac, by facet zdecydowal, ze to jest wlasnie ta jedyna. Jednym zajmuje to 3 lata innym 10 lat. A Ty swojego nie naciskaj, bo go jedynie zestresujesz i faceta przestraszysz.