Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justysja

w ciąży bez pracy. bez ubezpieczenia.... :(

Polecane posty

WITAM Dopiero dowiedziałam sie ze jestem w ciąży ( nie planowana ). Pracuje tylko dorywczo i nie mam ubezpieczenia, więc za wizyte u lekarza musze płacić. Czy któraś z Was rejstrowała sie jako bezrobotna?? Czy moge starać się o jakieś zapomogi?? Co z becikowym?? PROSZE POMOCY

jak się zarejestrujesz to będziesz miała ubezpieczenie zdrowotne, a becikowe to prezent od państwa niezależnie od dochodu, załapiesz się na tzw 2 becikowe

Gość saleminka8
ja byłam bezrobotna w ciąży,bo gdy poroniłam zrezygnowałam z pracy gdy staraliśmy sie ponownie o dziecko,zarejestrowałam sie w urzędzie pracy i byłam ubezpieczona,becikowe też otrzymałam,bo należy się kobiecie po urodzeniu od panstwa. to jest 1000zł składałam też wniosek o rodzinne po otrzymaniu becikowego i dostałam drugi tysiąc ;) i rodzinne

Gość saleminka8
matkaizona........ wpadka była :P a gumki i tabletki takie tanie

Gość saleminka8
to jest bezmyslność-nie urażajac nikogo,narobić dzieci by państwo utrzymywało,ale panstwo nie da więcej niz 68zł rodzinnego,ja akurat mam na zabawkę jakąś co miesiac dla synka :P bo Pani w MOPSie mówiła bym złożyła wniosek o rodzinne jeśli mój facet pracuje narazie bez umowy,jednym słowem wcisła mi rodzinne :P

Na rodzinnym az tak mi nie zależy..... Ciągle lecze sie prywatnie więc dla mnie to nie jest problem, ale sama Lekarka poradziła mi aby sie zarejstrować żeby nie płacic za wizyty u lekarza. Kiedy składa sie papiery w sprawie becikowego??

Pracuje, ale ciężko teraz o umowę o prace.... a na rodzinnym tak mi nie zalezy.... lekarka poradziła mi zeby sie zarejstrować jako bezrobotna, żebym nie płaciła za wizyty.....

Gość saleminka8
po porodzie dopiero sie składa a jak chodzisz prywatnie do lekarza to będączarejestrowana i ubezpieczona i tak płacisz,nie rozumiem twojego stwierdzenia

Gość saleminka8
w ciaży,bez pracy,a tu nagle piszesz ze masz prace,mieszasz jak ch...

sama jestes kretynką !!! jak sie tobie coś nie podoba to sie nie wypowiadaj !!!

chodzi o stałe zatrudnie z ubezpieczeniem.... nie znam sie dobrze na tym dlatego pisze aby sie poradzić.... ALE WIDZE ZE TO FORUM JEST DOSYĆ MAŁO WYROZUMIAŁE

Gość zarejestruj sie w PUP
bo jak nie daj Boże bedziesz musiała w szpitalu przed porodem leżeć, albo po zostaniesz dłużej, to zabulisz niezłą kasę..

Gość dgwlagfdlaugf
załóż działalność, byle co. Ubezpiecz się, tzn. zapłać składki za 1 pełny miesiąc (jak największą, pożycz pieniądze, uzbieraj), potem idź na chorobowe. Zus będzie Ci płacił zasiłek do samego porodu (musisz tylko dostarczać zwolnienia do ZUS), potem nalezy Ci się jeszcze 3 miesiące płatnego urolpu macierzyńskiego. Wysokość świadczeń ZUS jest zależna od wysokości opłaconej składki, więc musisz na wstępie zainwestować. Zwróci Ci się z nawiązką.

zalatw sobie macierzynski. Wystrarczy ze znasz jakiegos przesiebiorce ktory zaplci za ciebie skladke i pote bedziesz otrzymywac zasilek cos chyba okolo 500zl ale nie jestem pewna . Niech sie wypoweidza te ktore dosstaja taki zasilek. pozdro.

matkaizona..., wez sie cipo pierdolnij w ten pusty poniemiecki leb. ciekwe czy ty jestes taka sprawiedliwa na jaka sie kreujesz. olewm takich jak ty cieplym moczem :D

Gość do matkiizony
ale ty tepa jestes dziewczyna jak krowie na rowie wyklada sytuacje a ty dalej nie lapiesz tym swoim malym mozdzkiem dziewczyna PRACUJE NA CZARNO to znaczy, ze nie lezy do gory brzuchem (nie dupskiem, nawet powiedzen nie umiesza zastosowac odpowiednio) - w zwiazku z czym skladki nie sa odprowadzane i nie jest ubezpieczona, kumasz juz, tepy slimaku?

Gość gość
Ja tez dowiedzialam sie ze jestem w ciąży niestety jestem sama i bez pracy.... Zarejstrować mnie w urzędzie nie chcą bo niezdolna do pracy jestem,zadłużenia rosną.....a każą rodzić....

Gość gość
09:38 No to już Twój problem raczej. Kto mądry, mając długi, daje sobie zrobić dziecko?

Gość gość
Kobiety w ciąży są odgórnie objęte bezpłatną opiekę zdrowotną przez państwo aż do końca połogu

Gość gość
gość dziś W ciąży możesz isc do pracy .

Gość gość
Kobiety w ciąży mają darmowe ubezpieczenie teoretycznie bo w praktyce różnie bywa... Ja sama nie mam ubezpieczenia od wielu lat.