Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciumka 25

drogie mamy pomozcie! chorobowe w ciąży!

Polecane posty

Gość ciumka 25

miesiac temu zaczelam prace jako księgowa, i niewiedzialam ze jestem w ciazy!!teraz sie dowiedzialam jak zaczelam wymiotować chcialabym isc na zwolnienie, nie daje rady, wymiotuje slabne, nie mam sil. czy lekarz da mi zwolnienie bez problemu? czy moze ten zawod nie jest zadnym ''zagrozeniem'' wiem ze no ksero jest szkodliwe, komputer, no i moj stan taki i siaki. ktos moze wie?

Gość ciezarowkaa25
da - bez problemu chyba ze jest jakis niezbyt

Gość ciumka 25
uuuuupppppppp

Gość taka tam..........
a to że siedzisz na kafe Ci nie szkodzi???? W pracy Ci komp szkodzi a w domu nie.

Gość ciumka 25
w pracu siedze 8 godzin a tu 30 minut.. chyba jest roznica? bo poza tym nie mogę dlugo siedziec w ogole niewazne czy przy kopmie czy przy stole.

Po za tym kobieta w ciąży nie może spędzac przy kompie dłużej niż 4 godziny dziennie ;p

Gość stało sie coś ...
pracodawca cię pokocha...dziwić się potem, że nie chca zatrudniac młodych kobiet....

Gość Miałam tą samą sytuację
i jestem na L4 od 6 tyg ciąży. Mój lekarz prowadzący absolutnie nie pozwolił mi chodzić do pracy. Wypisywał mi zwolnienia i mówił, że reszta to już moja sprawa co z tym zwolnieniem zrobie( czy oddam czy nie), bo on ma czyste sumienie.

Gość ciumka 25
pracodawca wie:)

Gość taka tam..........
Dziwne że kobieta w ciązy nie może siedzieć przed komp dłużej niż 4 godz... Pierwsze słysze. Znam osoby które do 9 miesiąca pracowały non stop. Gdybyś miała dostosować sie do wszystkich rzeczy których nie wolno to współczuje. Nie wolno pić coca-coli, siedzieć przy komp, malować paznokci, jeść ostrego, farbować włosów, wdychać smrodów, kąpać sie w gorącej wodzie itd. Trzeba żyć!!!!!! Normalnie żyć!!!!!! A wtedy i samopoczucie jest lepsze. Ja jestem w 6 miesiącu i pracuje non stop po 8 godz.nie opuściłam ani jednego dnia,nawet sie nie spóżniłam!!! I żyje i mam sie świetnie. Nie raz rano 10 min przed pracą wymiotowałam,ale cóż do roboty trzeba było iść i jakoś mi wszystko przechodziło-bo musiało. Jak słysze że ktoś nie pracuje od 6 tyg to mnie cholera bierze. Oczywiście są wyjątkowe sytuacje gdzie wymiotuje sie non stop ale wymioty w 3-4 miesiącu przechodzą a do pracy sie i tak nie chce iść. A póżniej narzekanie bo pracy nie mogą znaleźć.

Gość ddddddddddddddd
upppppp