Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maybee81

skurcze porodowe- czy to już?

Polecane posty

Gość maybee81

jestem w 39 tyg, termin mam dokładnie za tydz i jeśli nie urodze w terminie, we wtorek kładą mnie na indukcję ze wzg na cukrzyce byłam dzisiaj na wizycie- główka bardzo nisko, ale wszystko szczelnie zamknięte... od ok 17.30 "spina" mi się dno macicy (góra brzucha), baaaardzo twardnieje/drętwieje i promieniuje do dołu, do warg sromowych... ale bólem bym tego nie nazwała...sporym dyskomfortem... obecnie mniej więcej co 12-15min po około 1-2min... nie mam pojęcia jak wyglądają skurcze w I fazie porodu bardzo proszę doświadczone mamy o podpowiedź

jak będzie co 5 min to jedź do szpitala, może masz szczęście i nie bedzie to bolało a badanie gin mogło poród wywołać

Gość amnio
trudno powiedzieć czy to już się zaczyna, bo przeważnie skurczom towarzyszy ból (choć nie zawsze). Twardnienie brzucha na końcówce to norma ale znam przypadek, że dziewczyna zaczęła rodzić w domu bo przy skurczach nie czuła bólu więc czekała kiedy zacznie boleć :) Przejedź się na izbę i wszystko się wyjaśni. Jak to jeszcze nie poród to przynajmniej ktg Ci zrobią a to też dla uspokojenia ważne. Jak po kąpieli Ci nie przejdzie to ruszaj do szpitala.

Gość jutro powinnas juz byc mama

Gość maybee81
chyba zaraz zrobie sobie ciepłą kąpiel i może przejdzie.... dziwne, że nie boli.... twardy jest cały czas....tylko od czasu do czasu "bardziej drętwieje" dzięki za odpowiedzi

maybee u mnie przy drugim porodzie takie skurcze nie bolesne miałam do momentu przebicia pęcherza. Głównie je czułam jako takie napinanie się brzucha, tylko czasami jak mocniej złapało to ciężko się chodziło ;)

Jeżeli te skurcze są takie systematyczne to śmigaj na izbę przyjęć. I owocnego porodu życzę ;) :) :D

Gość maybee81
kurcze- dziewczyny chyba przeszło :( a już miałam nadzieję, że to to.... boję się trochę indukcji... ale dzięki za odp ;)