Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakjakajaka

szczeoionka priorix odra swinka rozyczka

Polecane posty

Gość jakjakajaka

za kila dni idizemy na szczepienie, w ksiazeczce znalazlam karteczke napisana przez lekarke po 13 miesiacu szczepionka priorix, do tej pory szczepilam tradycyjnymi czy ta szczepionka jest skojarzona? czy jezeli nie mam pieniedzy moga zaszczepic tradycyjna? chodzi o swinke odre i rozyczke? tylko nie krytykujcie mnie ze nie biore skojarzonych ale mam na ten temat swoje zdanie, prosze o odpowiedz

Gość ale to jest szczepienie
obowiazkowe zgodnie z kalendarzem szczepień i za to sie nie płaci

Gość gegegegeggegegegege
Do tej pory szczepiłaś na inne choroby, na te pierwszy raz. W zależności od producenta w przychodniach stosują prorix lub mmr. Tu nie ma innych, skojarzonych jak wcześniej.

Gość jakjakajaka
czyli to sa szczepionki darmowe? dziewczyny a powiedzcie mi czy moge odmowic zaszczeienia mojego dziecka? czytam na necie o powiklaniach i czesto sie konczy autyzmem, boje sie cholernie

Gość gegegegeggegegegege
Nie czytaj bzdur, nie ma na to dowodów. Grupa ludzi głośno krzyczy, ubzdurali coś sobie

nie czytaj i nie słuchaj ja miałam ten sam dylemat nawet rozmawiałam z pediatra czy moge zrezygnowac z tej szczepionki i powiedziała ze to nie prawda i mam sie nie obawiac wiec zaszczepiłam dziecko,

Gość gegegegeggegegegege
Ktoś komu dziecko zachorowało często szuka winnego. Autyzm często daje znać o sobie po roku i ktoś sobie wymyślił że to od szczepionki i sieje propagandę. Nigdy tego nie udowodniono. Zaszczep i nie martw się

Gość jakjakajaka
boshe serducho mi wali jak oszalale, nie chce skrzywidzic synka, latwo powiedziec ne czytaj ale jak przeczytasz wstep to brniesz dalej,

Gość jakjakajaka
a wy czym szczepilyscie? aha i ten mmr tez jest darmowy czy tylko priorix? i mam pytanie ile czasu po chorobie dziecko musi byc calkiem zdrowe by podjac je sczepienia?

Gość gegegegeggegegegege
Nie czytaj, naprawdę. Ja szczepiłam synka priorixem, miesiąc temu. Nic mu nie było. Obie są darmowe

ja szczepiłam priorixem, co do stanu zdrowia dziecka najlepiej skonsultuj z pediatra a przed szczepieniem dziecko i tak jest dokładnie badane

Gość gegegegeggegegegege
A po chorobie zwykle czeka się minimum 2 tygodnie

Gość levelka 8
i mmr jest darmowy i priorix - dostepnosć szczepionki zalezy od tego jaka firma wygrała przetrg.

Gość jakjakajaka
maly ma od tygodnia katar i kaszelek osluchowo czysto, lekarz zalecil witamine c i syrop jednak to nie pomaga, szczepienie juz 2 razy przekladane, kuruje go ale to nic nie daje a nie chcemy kolejnego antybiotyku, wiec odczekam 2 tygodnie po wykurowaniu i zarejestruje go i pojde jak na skazanie

Gość gegegegeggegegegege
Nie spiesz się, spokojnie poczekaj aż mały wyzdrowieje. Szczepionkę robi się po 13 miesiącu, często piszą że między 13 a 15 więc nie ma pośpiechu