Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gosia8161

praca na wakacje

Polecane posty

poszukuje pracy w okolicy Jasła woj. podkarpackie!! mam 15 lat..chciałabym sobie dorobić trochę na wakacjach :))

Gość czy w Jarosławiu jest OHP?
jeśli tak, to być może istnieje przy nim biuro zajmujące się zbieraniem ofert pracy dla nieletnich. Nic Cię to nie kosztuje, tylko musisz się zarejestrować, może znajdą Ci odpowiednią pracę, a może nie (często oferują zbiór owoców, pracę przy pakowaniu itp.).

Gość fnhsk;hfuilelahncf
trudno jest, ja mam 19 i miałam problemy

Nie jestem z Jarosławia, ale też szukałam pracy jako nastolatka i sporo mi pomógł ten OHP. Poza tym na pewno macie jakąś gazetę lokalną: zainwestuj i przejrzyj ogłoszenia: większość nie będzie do Ciebie adresowana, ale np. ulotki, zbiór owoców, kelnerowanie - jak najbardziej. Możesz poszukać też w necie.

ja nie jestem z jarosławia!!!! tylko z okoli jasła a dokładnie ze wsi.. a w gazetach są ogłoszenia dla tych co nie ukończyli 16 lat??

Czemu nie? Ja miałam 16 gdy zbierałam truskawki, ale były tam dzieciaki młodsze ode mnie, nawet 10latki (płacono od kobiałki). Ale truskawki już chyba się kończą. Może będą potrzebować osób do pomocy w polu, w ogrodzie - tak sezonowo.

Nie wiem co mogę jeszcze poradzić. Jeśli nie jesteś jakoś patologicznie nieśmiała możesz poszukać na własną rękę: pomocy w polu (nie u siebie ;) ), sprzątanie u kogoś, opieka nad dzieckiem, korepetycje, przepisywanie tekstów na kompie. Coś na pewno umiesz. Możesz też, jesli nic nie znajdziesz, rozejrzeć się, jakie skupy są w Twojej okolicy: makulatura, puszki, metale kolorowe, owoce leśne, zioła (to może byćbardzo dochodowe, ale i pracochłonne: trzeba umieć rozpoznawać, zbierać po krzaczorach i potem ususzyć) - trochę można na tym uzbierać. Jeśli masz przy tym żyłkę do interesów możesz popróbować biznesu typu: tanio kupić - drogo sprzedać (książkę, ciuch itp.).