Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samsunggts650

pryszcze kosmetyczka????????????

Polecane posty

Gość samsunggts650

Doradźcie mi coś, nie mam aż takiego wielkiego problemu żeby is do dermatologa .. Czy pomagają takie zabiegi kosmetyczne?? I il;e mniej więcej kosztują??

Gość samsunggts650
no jakies kosmetyczne oczyszczanie twarzy>????

Gość samsunggts650
pomoze????? ile to kosztuje??

Gość samsunggts650
hmm no wlasnie nie wiem nie robilam nigdy

http://www.bostonclinic.pl/mikrodermabrazja/ a ceny są zróżnicowane, ale powyżej stówki i robi się to w paru sesjach (nie teraz robi się to poza latem i trzeba w trakcie stosować filtry na twarz). chociaż jeśli masz pryszcze to może warto się najpierw przejść do dermatologa po jakiś antybiotyk i coś co Ci je wysuszy?

ja bym wolała najpierw pojsc do dermatologa. mikrodermabrazji nie wolno obic w okresie wiosenno letnim. z reszta zalezy jakie masz te pryszcze. oczyszczanie tez nie zawsze daje super efekt, a trzeba czestych wizyt aby cos dało.

Gość samsunggts650
ale np takie zwykle oczyszczanie cery tlenem?? czy cos w tym stylu

tlenem? to jakaś brednia, tlen utlenia, a jak coś się utlenia to się starzeje, powstają też wolne rodniki i takie tam. trądzik jest chorobą, której nie wyleczysz samym oczyszczaniem. o ile to trądzik. być może alergia.

Gość samsunggts650
Moja kolezanka chodzi do dermatologa wyala fortune... bierze leki cos znika po czasie spowrotem wraca mowi ze czuje sie jak krolik doswiadczalny

Gość samsunggts650
chyba raczej nie

dermatolog dermatologowi nierówny. tak samo jak nie wszystkie pryszcze są takie same. ze swojego doświadczenia mogę Ci powiedzieć (bo też mam tłusta skórę i skłonną do niespodzianek, a do tego naczynkową i wrażliwą) żebyś używała do oczyszczania twarzy miceli albo żelu bez SLS (Babydream Rossmanowski np), myła twarz wodą przegotowaną lub mineralną, poza preparatami typowo trądzikowymi (może krem Effaklar K LRP, próbowałaś?) także skórę nawilżała (Humektan jest niekomedogenny) bo tłusta także potrzebuje nawilżenia wbrew pozorom. Poza tym odsyłam na wizaż i dział z biochemią kosmrtyczną na wątek zbiorczy o cerze trądzikowej/tłustej i na wątek o kwasach. :)

Może znajdz dobrego dermatologa na NFZ? ;) Ja w wieku gimnazjalnym miałam trądzik, byłam najpierw u 3 dermatologów prywatnie, potem zdecydowałam się państwowo i ta kobietka była cudowna, wyleczyła moją cerę w 4 miesiące. Od tamtej pory nie mam ani jednego pryszcza. ;)

dermatolog dermatologiem, ale jeśli przyczyna tkwi w rozregulowanej gospodarce hormonalnej, to kremy, zele i inne cuda niewiele zdziałają. ja stosuję acne derm jak coś mi się robi i moge powiedzieć, że jest skuteczny, niestety nie niweluje strefy T :O