Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fajna babka z forum

Fotelik/nosidełko/kołyska

Polecane posty

Gość Ale przecież to jest zwykły
autofotelik 0-13 kg! Mylisz pojęcia! To nie jest ani nosidełko (nosidełka to są na brzuch), ani tym bardziej kołyska (kołyska to takie bujane małe łóżeczko dla niemowląt). Popraw nazwę na aukcji, bo to razi.

Chyba Ty nie wiesz o czym piszesz :). Jest to fotelik samochody, służy również jako nosidło oraz kołyska. Wejdź na stronę producenta i poczytaj a potem udzielaj się w temacie:) Wiem co mam i co sprzedaje:)

Gość bele de jour
szczerze to ja kolyski tez tam nie widze

Gość Producent widzę że miał
tak samo mało pojęcia co pisał na stronie internetowej co i ty. Sorry, ale to śmieszne. To chyba jakaś podrzędna firma, skoro tak opisała produkt. Ani kołyski ani nosidła to nie przypomina. To jest AUTOFOTELIK GRUPA 0-13 i nic innego, żadne cudo na kiju. To jest nosidełko: http://esklep.babyfant.pl/site/nosidelka/chicco/softsafe/bok.jpg A to kołyska: http://www.cudownelata.pl/polski/mebelki/maluchy/big/kolyskabig.jpg Chyba tylko polski producent nie potrafi nazwać rzeczy, którą sprzedaje po imieniu. Brrr. :o To co masz ty to autofotelik (inaczej foteli samochodowy), taki jak ten i setki innych: http://www.tomiko.pl/files//baby-design-dumbo-fotelik-samochodowy-0-13-kg.jpg Teraz chwytasz różnicę, czy nadal nie?

Przecież takie artykuły piszą przypadkowe osoby, laicy. Ktoś kto nie wiedział co to i do czego służy powiedział nosidełko, a reszta zaczęła powtarzać. To nie jest nosidełko, tylko fotelik do samochodu. W tym się nie nosi dziecka po ulicy, tylko przewozi w aucie i na stelażu od wózka. Nosidełka są zakładane na brzuch i plecy. O kołysce nie wspomnę, bo szkoda gadać.

I w ogóle to strasznie niekompetentny ten serwis, bo w domu to się z fotelika nie powinno praktycznie korzystać, bo dziecko nie może być w wymuszonej pozycji fotelikowej dłużej jak max. 2 godziny. Szkoda że umknął im tak istotny szczegół. :o Poracha.

Wiesz co to jest nosidło? Kobieto, możesz włożyć dziecko, przypiąc je pasami i nosić!!!! Nie tylko uzywac jako fotelika samochodowego. Widze ze Pani oodrobine ograniczona albo bez wyobraźni;/ współczuje:)

Gość Do autorki!!!!
Ona ma racje!! Na każdej stronie szanujących się producentów fotelików (TYCH z PRAWDZIWYMI ATESTAMI a nie tanich bubli) jest zakładka FAQ i tam jest jak wół napisane że nie wolno trzymać dzieci w fotelikach dłużej jak 2 godziny!!! W czasie podróży trzeba robić przerwy i wyciągać dziecko, kłaść je na płasko! W każdym KOMPETENTNYM serwisie dot niemowląt i poradniku jest o tym napisane i dlaczego długie przetrzymywanie dzieci w fotelikach, leżaczkach i nosidełkach (czym na 100% nie jest twój produkt!) jest szkodliwe dla mięśni ich karku i kręgosłupa!!! Poza tym ona ma racje, to jest fotelik 0-13, a nie żadne nosidło. Nosidło to to coś na zdjęciu u góry, jak BabyBjorn. Więcej wyobraźni życzę przy kolejnym dziecku!!!

Gość fajna babka z woli
One maja rację!

Gość kauczukowe rolki
ależ to żadne nosidełko czy kołyska tylko fotelik samochodowy, do tego dziecka nie powinno sie dluzej trzymac niz 2,3 godziny.... he he to skoro to nosidelko i kołyska to mogłabyś jeszcze dopisać GONDOLA bo przeciez foteliki samochodowe mozna zaczepiac na ramę wózka za pomocą specjalnych adaptorów :P SORRY ALE FOTELIK SAMOCHODOWY TO - FOTELIK SAMOCHODOWY, NEIM YLIĆ POJĘĆ! :)

Gość lkhhfdyhfvkku
czepiacie się. Można tego uzywać jako nosidełka (przenieś gdzieś) możesz w tym pokołysac dziecko (nikt Ci nie każe więcej niż 2 godziny) i jako fotelik samochodowy. Tez taki mam i używam je do wszystkich tych czynności a nawet jak nie miałam krzesełak do karmienia to karmiłam w nim dziecko. Zawistne baby!!

Gość kauczukowe rolki
CZEMU ZAWISTNE , UŚWIADAMIAMY AUTORKĘ TOPIKU :) ops caps ;) ja miałam maxi cosi owszem zdarzało sie ze dziecko przysnęło w trakcie zakupów i dosypiało w nim w domu... ale nie używałam siedzonka jako 10 w 1 rzecz do wszystkiego... moim zdaniem w domu dzidzia powinna spac na prostum i nie wyobrażam sobie usypiac w domu w foteliku samochodowym...

Gość Dajcie jej spkoju troche
Jak zwykle wielkie polki musza swoje 3 glupie grosze wrzucic. Tak na pierwszy rzut oka- fotelik, bardzo elegancki i estetyczny, ktory moze sluzyc jako kolyska, fotelik, czy nosidelko. Dlaczego wy jestescie takie tepe?? Zacofane "poloki". Rzeczywiscie za wygodne dluzej niz kilka godz dla malenstwa to nie jest i zdrowe tez, ale w kraju w ktorym zyje to wlasnie w tych fotelikach ludzie nosza dzieci wiec juz tu moze sluzyc jako NOSIDLO, mozna pokolysac wiec KOLYSKA i jak nazwa mowi- funkcja fotelika. Ale polki sa troche ograniczone na myslenie wiec maja z tym ciezko by znalezc 3 funckje w 1.

Gość lkhhfdyhfvkku
ale kto ci każe w tym dziecko usypiać?? mój jak marudził to go czasami tam wkładałam dawałm jakies zabawki i na 20 min był spokój, albo jak musiałam iść do kbla to go nie zostawiałam Bóg wie gdzie tylko w nosidełku.

Gość lkhhfdyhfvkku
bule by się dopierdolić i komuś życie utrudnić.

dodam jeszcze, ze jezeli ktos zakupi to, to sam bedzie umial stwierdzic jak z tego korzystac i ile trzymac w tym dziecko. czy ona prosila o "dobre" rady? NIE!!! ale w koncu poloki maja ciezko z czytaniem ze zrozumieniem.

Gość kauczukowe rolki
nie wiem ja miałam leżaczek, kojec, sorry ze napisze ale może jak kogoś nie stac na takie rzeczy to może używa fotelik zamiennie... ja tak nie robiłam i nie będze robić, przeciez zawswze mozna polozyc niemowle na koc- przecież to nie bóg wie gdzie...:P w domu na kocyku haha

Gość kauczukowe rolki
Dajcie jej spkoju troche uu widze że ANTY POLOK sie odezwał a ty skąd jestes tzn jakiej narodowości zagraniczna pani?! :P hyhyhy

A ja mam w domu caly sklep wykupiony i sie tym nie chwale :P (oprocz teraz). Zauwazcie ze to jest do 13 kg czyli dla dziecka do ok 1 roku, i np idac do toalety ciezko zabrac ze soba kojec ( w drzwi sie nie zmiesci) czy tarmosic jakas kolsyke, tylko wkladam w to dziecko, robie co mam zrobic i mam malego na oku. A dziecko ktore ma 6 m, ciezko zostawic na chwile samego... ale nie, bo wy zawsze szukacie guza w calym. I Ty madra nie pisz ze kogos na kolyske nie stac bo kolyski znowu tak drogie nie sa. Posiadam lezaczki kolyski bujaczki hustawki nie byle jakie, a fisher price, mamas & papas, graco itd wiec.... sie nie udzielaj ok?

Gość kacha31krakow
ja mam podobny i tez małą usypialam w tym foteliku bo mozna pokolysac spokojnie ,teraz juz nie bo ma prawie 3 miesiace i juz jej nie wygodnie-teraz usypiam ją w wózku .

Gość Ale to nie jest nosidełko
uparte baby! Nosidełka to są takie rzeczy jak to: http://bluemilk.files.wordpress.com/2009/03/baby_bjorn_helspalt.jpg TO JEST FOTELIK!!! NIE MYLIĆ KUŹWA POJĘĆ, BO TO RAZI! MACIE ODROBINĘ WYOBRAŹNI!? Ktoś kiedyś powiedział głupotę, a tłum powtarza. To tak jakby na motor mówić rower, a na chleb bułka. Nadal nie widzicie różnicy? No bo przecież i na tym i na tamtym się jeździ. I jedno i drugie się je. A jednak nazywacie rzeczy poprawnie! To do czorta czemu nie potraficie tego poprawnie nazwać!??????????????????

Gość kacha31krakow
tez mam lezaczek bujaczek fisher price ale i tak najlepiej usypialo sie ją w takim foteliku.

tej, ty ( nie mam do ciebie szacunku wiec bez duzych L :P) narodowosci francusko-niemieckiej wyobraz sobie :P i sie troche ogranij, bo troche z mysleniem ciezko. wstyd mi za ciebie.