Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _Katie_

ŚLUB

Polecane posty

Gość _Katie_

Hej zwracam siedo wszystkich zainteresowanych z prośbą... A mianowicie mam ślub za 3 tyg i to ja jestem Panną Młodą czy macie jakieś pomysły jak "ubrać" wejście(drzwi) bo słyszałam, że się ubiera... Mam taką jaby wstege z białego atłasu ale nie wiem jak ją upiąć... POMOCY! :)

Gość _Katie_
Od domu :)

Ale masz problem, nie ubieraj w ogóle:) Mówię serio, śmieszą mnie te wstęgi, sręgi itp. Wesele też odbywa się w domu?

Gość _Katie_
Nie nie... wesele w lokalu... Tylko na każdym weselu, którym byłam to właśnie widziałam te wyubierane wejścia..

Gość seesaw
u nas nad drzwiami wiesza się tzw 'koronę' zrobioną z jakiegoś drzewka iglastego. gałązki przywiązuje się do jakiejś liny oko 4 metrowej i wiesza się nad drzwiami. przyozdabia się kokardkami lub takimi różyczkami zrobionymi z bibuły. ładnie to wygląda :) Poza tym na koronę przyjeżdżają wszyscy młodzi którzy mają być na weselu i pomagają, przy okazji poznając się nawzajem :) robi się ją zazwyczaj w czwartek, jeśli wesele jest w sobote :)

Gość kldhfklshfldsfhkfhj
a po co ubierać?

Gość seesaw
ten zwyczaj praktykowany jest raczej na śląsku :) w innych zakątkach Polski rodzinka też takiego nie miała, ale wielu z nich już od nas 'sciagnelo' taki zwyczaj

Gość żona piotra groźnEGO
PO CO CI MAZ CHCESZ BYC NIEWOLNICA...