Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lovinkaaa

Bylam wreszcie u fryzjera

Polecane posty

Gość lovinkaaa

i scielam moje okropnie sniszczone wlosy. mam teraz za ramiona. I prosze powiedzcie mi jaka odzywke kupic dobra aby znowu nie zniszczyly mi sie jak ostatnio. Jak utrzymac zdrowe wlosy

Gość lovinkaaa
przepraszam "zniszczone"

Gość lovinkaaa
viktorio a jaka uzywasz maseczke odzywke i szampon

Gość Polecam polecam ...
Pantene zawieraja silikony, które dają tymczasowy efekt pięknych włosów. Piszę "tymczasowy", ponieważ silikony nie mają żadnych wartości odżywczych. Po prostu "oplatają" włosy dając mylny efekt zdrowych i pięknych. A po kilku miesiącach włosy wołają o pomstę do nieba... Polecam wybrać się na stronę wizażu, a dokładniej na forum. Tam dokładnie dowiesz się jakie szampony są najlepsze dla włosów i jakie odżywki. Jest tam mnóstwo włosomaniaczek, które chętnie służą pomocą. Też wcześniej miałam taki sam problem jak Ty autorko. Musiałam ściąć 10 cm włosów. Fryzjerka poleciła mi odwiedzić właśnie wizaż, bardziej zainteresować się naturalną pielęgnacją włosów. Posłuchałam, efekty są ogromne :)

Gość Polecam polecam ...
W pierwszej kolejności pozbąć się silikonu z włosów. Kup szampon, który zawiera SLS - ten składnik jako jedyny jest w stanie zmyć silikon. Większość włosomaniaczek stosuje szampony Barwy Natury. Są to szampony naturalne, bez sztucznych składników, które są w stanie dokładnie oczyścić włosy z silikonu. Odżywkę dobierz sobie taką, która również nie zawiera silikonu. Jeśli cierpisz z powodu suchych końcówek, to możesz do zwykłej odżywki (bez silikonu) dolać oliwy z oliwek - świetnie działa na włosy. Ewentualnie polecam olej kokosowy z wiatrakiem - naturalny. On też pięknie odżywka i nabłyszcza końcówki. Ja używam na codzień właśnie tego oleju. Raz - dwa razy w tygodniu zafunduj sobie maseczkę L'Biotica, Moc Natury Wax. Mają wiele dobrych maseczek, naturalnych.

dziwne co piszesz o pantene,uzywam je od 10 lat,poprostu pasuje mi zapach i jakos nie zauwazylam tymczasowego efektu,nie bede sie sprzeczac,moze na innych wlosach sie nie sprawdzaja,dla mnie rewelacja

Gość o rany silikon w pantin
coo?? ja używam właśnie szamponu i maseczki do włosów z panteene czy jak to się tam pisze i bardzo lubie te kosmetyki bo włosy rzeczywiście są ładne i zdrowe ale bardzo zszokowałaś mnie tym silikonem... nigdy o tym nie słyszałam. używam też na przemian szampon vichy dercos żeby włosy nie wypadały i wcinam skrzypovite. trochę moje włosy odżyły

Gość Polecam polecam ...
victoria victoria>>>!! 70% kobiet używa normalnych reklamowanych szamponów - część z nich ma piękne włosy, część ma zniszczone. Może akurat Ty masz to szczęście, że natura obdarzyła Cię pięknymi włosami, które nie wymagają specjalnej pielęgnacji ;) Ja po prostu sugeruję, że warto trochę więcej uwagi poświęcić własnym włosom, tym bardziej jeśli się je zapuszcza. A ceny tych naturalnych szamponów, odżywek i maseczek są mniejsze niż tych reklamowanych. Same plusy, zero minusów :)

Gość Polecam polecam ...
o rany silikon w pantin: Też nigdy wcześniej o tym nie słyszałam, dopóki nie poszłam do fryzjerki, która rzetelnie wykonuje swój zawód, czyli od góry do dołu wytłumaczyła mi jak to jest z tymi szamponami. I co prawda w salonie miała mnóstwo szamponów znanych marek, to i tak po cichaczu powiedziała mi, żebym ich nie kupowała, tylko żebym zaczęła używać naturalnych składników. Potwierdzeniem słów tej fryzjerki jest właśnie wizaż. Tam troszkę posiedziałam, poczytałam i sama się zdziwiłam jak bez sensu traktowałam swoje włosy. Przerzuciłam się na naturalną pielęgnację, z czego jestem bardzo zadowolona. Niektóre włosomaniaczki na wizażu pokazują zdjęcia swoich włosów. Zapewniam Was.. niejedna marzy o tak pięknych i zdrowych włosach. Mają włosy jakby "żywcem" z reklam, gdzie modelka jest wcześniej 3 dni katowana, by mogła mieć piękne włosy, a i tak doczepiają jej sztuczne i kombinują w Photoshopie.