Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aviva 87

mam 23 lata i skierowanie na kolonoskopię:(

Polecane posty

Gość aviva 87

kurde od ok. 3-4 miesięcy mam biegunki i lekarz rodzinny skierował mnie na kolonoskopię do szpitala. co może być ich przyczyną w tym wieku? czy to badanie jest aż tak straszne? martwię się:(

Gość aviva 87
upup:(

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zespół jelita wrażliwego, nerwica, inne schorzenia jelit, ale mysle ze nic strasznego, ale niektóe z chorób jelitowych bywaja uciążliwe w leczeniu i potrafia "uprzyjemnic " zycie.. ZDRÓWKA!!!

Gość aviva 87
dzięki Pola. jeśli jestem bardzo nerwowa to pewnie nerwica co?

Gość provokejszyn jak nic
to ile schudlas ?

Gość aviva 87
jaka prowokacja, co niby ma być prowokacją?:O myślisz że młodzi ludzie nie dostają skierowań na takie badania? ignorant ku...jest czerwiec a oni mi dali termin na 26.08:O

ja miałam robioną kolonoskopię po raz pierwszy w wieku 28 lat, u mnie przyczyną była choroba Hirshprunga. Miałam narkozę i nie wyobrażam sobie inaczej.

Gość ZapytankaAparat
Ja miałam kolonoskopię prawie tego samego dnia tylko w 2004 r.I też miałam 24 lata a może 25, nie apmiętam, w Lublinie. Nie miałam biegunek ale pojawił mi się krwisty śluz :-( Zabieg jak dla mnie byl bolesny ale do przeżycia :-) Leżałam w szpitalu na czas tegop badania. Do picia płyn przeczyszczający, na noc lewatywka, z rana lewatywka i badanie. Byłam bez znieczulenia, na żywca :-( Najgorszych było tylko kilka momentów, reszta spoko. Najgorzej bolało jak kolonoskop przesuwał się po zakrętach, cały brzuch mi się ruszał :-) To było bolące, pamiętam, że ze 2 razy jęknęłam z bólu, ż enie wytrzymam. Niektóre babki na sali mówiły, żę to prawie jak poród :-) Ale krótko to trwa - wytrzymasz! I jeszcze jak weźmiesz sobie znieczulenie to już całkiem dobrze! A jeśli chodzi o Twoje biegunki to wydaje mi się, ze to na tle nerwowym albo od stresu! Ja jak miałam biegunki, takie rzadsze kupy to brałam przez jakiś czas tabletki uspokajające i wszystko minęło. Nawet pojawiły się zaparcia. Będzie dobrze, powodzenia!

Gość aviva 87
dziękuje za dobre słowo!:) mam nadzieję, że to nie żaden rak:O ale podobno w tym wieku rak jelita grubego praktycznie nie występuje...kurde boli mnie tez po lewej stronie brzucha, to chyba z tym związane:(

Gość ZapytankaAparat
Ja też myśłałam o najgorszym tym bardziej, że była krew. Okazało się, że to chyba po antybiotykach (brałam bez osłonki) i po czopkach, po prostu podrażniły :-) U Ciebie też będzie dobrze, zobaczysz! Mi się wydaje, że to zespół jelita wrażliwego. Czasami się zdarza, że jakiś polipek albo zapalenie uchyłka ale raczej to osóbo w starszym wieku.

Gość aviva 87
Zapytanka a Ty tez czekałaś 2 miesiące? bo moim zdaniem to strasznie długo! jestem w szoku. spodziewałam się tak 3 tygodni do miesiąca ale 2! to absurd, przecież jak ktos ma takie problemy to nie moze czekać 2 miesiace:O u mnie jest to bardzo męczące bo biegunkę mam codziennie nawet po 2-3 razy:O

Gość aviva 87
aha i czy Ciebie bolało lewe nadbrzusze? bo mnie boli:O jestem w szoku bo nigdy nie miałam żadnych problemów a nagle to:O

Gość ZapytankaAparat
Nie pamiętam czy wtedy bolał mnie brzuch, może jakieś tam dolegliwości były, raczej tak. Ja od razu dostałam skierowanie, ciężko było ale się udało. W szpitalu nawet zatrzymali mnie tydzień i zrobili wszystkie inne badania, na szczęście gastroskopii nie :-)