Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i znowu boję się

Grubość endometrium a poronienie.

Polecane posty

Gość i znowu boję się

Pół roku temu poroniłam. Od tego czasu zrobiłam wiele badań + konsultacje u kilku ginekologów. Tylko jeden z nich stwierdził,ze mam cienkie endometrium. Zlekceważyłam to i zaczełam planowac kolejna ciąże..i teraz boje sie. Co bedzie jak znowu poronie? Przeciez mineło juz ponad pół roku? Jestem zdrowa. I chyba głupia.

Gość i znowu boję się
Czytałam, że na pogrubienie endometrium dobrze wpływa czerwone wino. W tym momencie nie wiem czy jestem w ciąży. Jeszcze na to za wcześnie. Czy pic czerwone wino? Czy na to już za późno?

ja wiem napewno, ze grubosc endometrium ma znaczenie na ewentualne zagniezdzenie sie jajeczka i do noszenie ciazy... mojej kolezance lekarz powiedzial, ze jej endometrium nie ma nawet 1mm i jest mala szansa, ze kiedy kolwiek bedzie miala dzieci. Ale wiem, ze jest duzo lekow i tak jak piszesz ponoc czerwone wino wspomaga grubosc endometrium, sa rowniez ziola... mysle, ze najpiierw trzeba sie uporac z jego gruboscia a pozniej planowac ciaze, choc zycze Ci, abys teraz byla w ciazy i wszystko bylo ok :)

Gość i znowu boję się
Serdecznie dziekuje Ci AgnieszkoW za wypowiedź. Jednak.. Specjalnie po zabiegu czekałam ponad pół roku by móc myslec o planowaniu ciązy. Odwiedziłam kilku lekarzy i jak pisałam wcześniej, tylko jeden stwierdził cienkie endometrium (było to 2 miesiace temu). Ostatnia wizyte u gina miałam przedwczoraj i gin stwierdziła,ze jestem zdrowa..ale moge poczekać jeszcze z 2-3 miesiace. Nie posłuchałam..kochałam sie z mężem bez zabezpieczenia w dni płodne i..boje sie. Bardzo. Jutro pojade na cmentarz - do mojego aniołka. Będę modlic sie by tym razem było dobrze.. :(

nie stresuj sie! Moze akurat rzeczywiscie wszystko bedzie dobrze, nie mozesz nastawiac sie pesymistycznie... mysle, ze powinnas poszukac takiego gina, ktory Cie wyleczy i poprowadzi... moze popatrz po opiniach na znanylekarz.pl :)

Gość i znowu boję się
AgnieszkoW Jeżeli zaszłam w ciąże to i tak musztarda po obiedzie i na leczenie juz jest za późno. Moje zlekceważenie diagnozy wynikało z tego,ze seria badań wyszła pomyslnie. Wiec co mi dadza 2-3 miesiace (tymbardziej,ze mam okazje wskoczenia w swój zawód jesienia przyszłego roku). Przez te pół roku przezyłam wiele trudnych chwil. Piłam dużo czerwonego wina o którym dzis przeczytałam,ze dobrze wpływa na grubość endometrium. Bedzie dobrze - musi!