Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dobra Duszyczka

Problem z zasypaniem 3-letniego dziecka !!!

Polecane posty

Mam straszne problemy, aby uśpić mojego 3 - letniego brzdąca. Problemy z tym są od urodzenia... zawsze spał dużo mniej niż rówieśnicy - a mimo to zdecydowanie trudniej było go uśpić. Aktualnie śpi maksymalnie 10 h na dobę (oczywiście bez dziennej drzemki). Mimo, ze chodzi spać o 21.00 (czasami i o 22.00) to mordęgą jest jego usypianie, bo jak twierdzi: nie lubi spać. Jestem w stanie znieść nawet te jego późne chodzenie spania - kosztem dłuższego spania rano - ale nie ma mowy... zawsze wstaje o tej samej godzinie (+-). Chciałabym nauczyć go samodzielnego zasypiania, bo niedługo na świecie pojawi się kolejne dziecko, ale jak mam tego dokonać, skoro usypianie go przeze mnie trwa długo. Przed spaniem ma zapewnioną zabawę wyciszającą w postaci czytania i opowiadania bajki. Całuję go na dobranoc, mówię "kolorowych snów" i zapewniam o miłości. Śpi z ulubiona zabawką... a mimo to, ''morduję'' się z nim 1/2 do 1 godziny.

z moją też są problemy, nie lubi spać. Jak się pojawiła młodsza to powiedziałam, że musi sama zasypiać. był buziak na dobranoc i po prostu wychodzilam, jak bardzo prosiła to chwilę z nią siedziałam, ale jak tylko zaczynały się wygłupy to bez słowa wychodziłam. Po miesiącu zaczęła ładnie kłaść się spać.

Najgorsze jest, że spi z nami w sypialni. Nie ma mowy o spaniu w swoim pokoju. W dodatku już syn zapowiedział, że jak urodzi się 2-gie dziecko, to on bedzie chodzil spać do babci.