Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyprowadze sie

Nieuczciwy wynajmujacy!!! Kto ma racje?

Polecane posty

Prostuję: zgodnie z 674 KC w przypadku, gdy po upływie terminu najmu oznaczonego w umowie najemca uzywa dalej rzeczy (tzn. wynajmuje) za zgodą wynajmującego, umowe pocztuje się w razie wątpliwości, że najem przedłużono na czas nieoznaczony. Czyli (o ile inaczej nie ustalono) wiąże Was ta sama umowa, co na poczatku.

Gość wyprowadze sie
chcialam zrobic tak by kaucje w czasie wyprowadzki oddal mi w wysokosci 400zl ( o 100zl mniej) i reszte wzial na rachunki, a jak wyjdzie mniej ( a wyjdzie na pewno) to sie rozliczymy tego 8 lipca. Moim zdaniem to rozsadne bo nikt stratny nie bedzie. Wynosic nic mu nie bede z mieszkania bo tam nic nie ma:D

Gość wyprowadze sie
nie mial tez podobnych wypadkow bo wynajmuje pierwsza, nigdy z platnoscia nie zalegalam wiec ma podstawe by mi ufac. Ale ok, zeby nie bylo poswiece stowe. Koniec koncow to on mnie oklamal i dlatego boje sie ze w sprawie kaucji tez to zrobi

A tak niezależnie: przeciez można zadzwonic do elektrowni itp. i dowiedziec się na jaką wysokość będą opiewały najbliższe rachunki. Może mu to zaproponuj? Zadzwońcwe wspólnie, dajcie na głośnomówiący i sprawa załatwiona :)

Gość wyprowadze sie
ale on sie nie zgadza na to ze ja bym mu nawet wiecej zostawila na te oplaty. On sie uparl ze kaucje odda wtedy czyli 8 lipca i malo tego nic nie zgodzi sie podpisac

Gość wyprowadze sie
w dniu wyprowadzki po sprawdzeniu czy mieszkanie nie jest uszkodzone nalezy mi sie kaucja

Gość FREEpalestine
nastrasz go, ze jak nie odda kaucji to powiadomisz kogo bedzie trzeba o jego nielegalnej dzialalnsci jezeli okaze sie chamem traktuj go po chamsku

Czyli ma Ci oddac kaucję. koniec. Niech przy wyprowadzce i rozliczeniu będzie ktos jeszcze - ktoś obiektywny i niezalezny. W sytuacji, gdy nie będzie chciał Ci oddac pieniędzy - zadzwon na policję. jesli mimo wszystko Ci nie odda kaucji - możesz go podac do sądu za niewykonanie umowy. i oczywiście niezaleznie od tego Urząd Skarbowy :)))))))))))))))))))))))))))) Ja osobiście tez będe za moment zmieniac mieszkanie i zaczynam podejrzewac, że mogę miec problem z kaucją. Tylko chodzi o większe pieniadze. Na pewno będę rozmawiac. Jeśli mimo wszystko nie odda (a w mieszkaniu nie ma żadnych uszkodzen powstałych z mojej winy) US dowie się o 4letnim procederze tzn. nieodprowadzania podatku przez Wynajmującą. Tyle, że ja jej nie będę ostrzegać :)

Gość wyprowadze sie
tak, tylko ze ja mam umowe sprzed 2 lat:O ona nie byla wznawiana ale coz jak cos nie oddaje mu kluczy i malo mnie to obchodzi. Niech wzywa policje, ja tu mieszkalam i mieszkam- mam swiadkow (chociazby sasiedzi). Jak uda mi sie jutro z nim skontaktowac to bede raz jeszcze rozmawiac, dziekuje za rady. Dobranoc

Gość Salik
pieprzycie glupoty. Jesli nie podpisywaliscie zadnej umowy wowczas obowiazuje Kodeks Cywilny który mówi, że właściciel moze zwrócić kaucję do miesiąca czasu od momentu wyprowadzki, oczywiscie jesli nie posiada zadnych roszczen. Czas ten jest potrzebny gdyz wielu lokatorow ponaciaga Wynajmujacych na rachunki po czym wyprowadzaja sie i mają to generalnie w dupie. Nie dziwcie sie ze wlascieiele chca sie wczesniej zabezpieczyc przed taka ewentualnoscia... Sam wynajmuje ludziom mieszkania i wiem jak to jest, zawsze stwarzaja problemy, jak nie z ciszą nocną, to z niszczeniem lub płatnościami. A klucze musisz oddac bo w przeciwnym razie policja Cie wyprowadzi za łeb, a i karę mogą Ci dowalic za utrudnianie wlascicielowi ponownego najmu mieszkania i wpakowywanie go w zaleglosci czynszowe.

Gość gość
uwaga na pania Marte z Bydgoszczy absolwentka tegoroczna wydzialu sztuk pięknych w Toruniu. pani wynajmowala pokoj i 2 miesiące mieszkala za darmo, nie chce zaplacic za żadne rachunki. wysługuje się swoja matka, tak samo "dziwna" jak ona sama. jakby była uposledzona ....a skonczyla 5 rok studiow, wiec 25 lat na karku dziewczynka ma. Cwaniactwem smierdzi na odleglosc. ostrzegam przed kłopotami.

Gość gość
W dniu wyprowadzki spisujecie protokół ze stanami liczników - jeśli nie zrobi tego właściciel, to poproś np. gospodarza domu albo sąsiada, żeby poświadczył swoim podpisem. Skoro facet nie chce podpisać protokołu - to porób zdjęcia aparatem cyfrowym (każdy plik ma datę utworzenia) - w razie czego będzie dowód w jakim stanie było mieszkanie. Problem w tym, że jeśli zatrzymasz klucze - to niejako kontynuujesz najem, nawet jeśli zabrałaś swoje rzeczy i facet może ci policzyć za kolejny miesiąc. Trochę się nie dziwię facetowi, że nie oddaje kaucji od razu - ja miałam takie przypadki, ze wyglądało na to, że mieszkanie jest ok, a dopiero po wyprowadzce wychodziły "kwiatki", a to poobrywane półki w szafie, a to coś zepsutego. Z drugiej strony - rachunki można orientacyjnie wyliczyć od razu, dzwoni się na infolinię i podaje wskazanie liczników, podają kwoty (choć to nie do końca precyzyjne, bo liczą samo zużycie bez tych wszystkich opłat przesyłowych itd). Woda - można wyliczyć samemu - zużycie x stawka.

Gość Mloda

Witam  chciałam się zapytać 

Czy właściciele mam prawo nie oddać mi kaucja 

Jeżeli się wyprowadziłam dziś a mamy umowę do czerwca

To to jest prawda.....