Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Koktajlowaaa

Oświęcim - wzięło mnie na wspomnienia z historii i się poryczałam

Polecane posty

Gość sosssssss
nom to az 30 km odemnie :(

Gość sosssssss
babcia mi opowiadała ze jak była mała to w okolicy (niecałe 30 km od obozu) unosił sie zapach palonych ludzi :(

Gość afsdsdfsda
auschwitz jest dobrze opisany i znany całemu światu, warto się zainteresować mniej znanymi tragediami historii, np. losem Polaków na Wołyniu i Podolu 43-44 natomiast dzięki Żydom cały świat teraz myśli, że w auschwitz ginęli wyłącznie Żydzi, albo nawet, że Polacy robili tam za strażników

Gość taa niedobra pupa
No ja lubię czytać - tzn, interesuje mnie Oświęcim... A polityka i spory wokół tego - to mnie nie obchodzi. Te obozy to było coś nieprawdopodobnego.

Gość taa niedobra pupa
Ja niedawno skończyłam Dymy nad Birkenau SZmaglewskiej. Opis ze wszystkimi szczegółami... Jeszcze o II wojnie pamiętam niezły -- Dziiennik Anny Frank...o rodzinie żydów, co ukrywali się ww jeednym mieszkaniu. Sąsiedzi musieli myśleć, że jest puste. I mimo że było tam ok. 10 osób, cały cczas musieli być cicho. W dzień spali, wszystko robili w nocy, najciszej jak się da.

Gość taa niedobra pupa
Anna FRank jest autorką, nie pamiętam czy to był dziennik czy pamiętnik. Co ciekawsze Anna FRank jak go pisała była dziewczynką. Niestety, nie udało im się. Skończyli właśnie w obozie.