Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

calineczka12345

kiedy pierwsza przespana noc?

Polecane posty

moja miała 3 miesiace jak zaczeła spać 11-12 godzin w nocy bez pobudki ;)

mnie to nawet nie meczy nie o to chodzi tylko sie martwie!! mam nadzieje ze bedzie ok! a ja wlasnie nawet nic nie mowie jest wieka glucha cisza naje sie na spiacy odbeka wstawie do łóżeczka i ..płacz chce na rece i wtedy tez nie spi tylko patrzy i lulam usypaim i nic dopiero kolo 5-6

jak mam nie zapalić swiatła jak go karmie butelka ? mam tylko malutka lampke nocna i wlaczam ja tylko do karmienia" to wez i przykryj ta lampke np pileucha tetrowa zeby byl polmrok. Nie dziw sie ze Ci sie dzciecko rozbudza jak Ty jakies ostre swiatlo wlaczasz.

nie rozumiem takich idiotów co piszą na forum jak cie temat o dzieciach nie obchodzi to poco tu włazisz? znajdź sobie forum dla idiotów!!

Moim zdaniem to głupota zostawiec zapalone nawet lekko światło w nocy :/ Mój starszy syn też spal przy świetle a potem cieżko było go oduczyc i bał sie ciemności. Dziecko poznaje świat i reguluje sobie potrzeby snu. Po pewnym czasie tak ok. 2-3 miesiaca powino umiec odrożniac dzień od nocy. Ty mu to niestety utrudniasz właśnie tą lampką, dlatego byc może budzi się czesto i bawi sie w nocy myśląc że jest dzień. Byc moze przyczyny są jeszcze inne? Nadmiar wrażeń przez dzień? Wydaje sie ze dziecko po "pracowitym" dniu powinno spac jak suseł. Nic bardziej mylnego. Czym karmisz piersia czy modyfikowanym?

To juz nie mam innej rady :( musisz przeczekac bo to jeszcze bardzo malutkie dziecko i ma prawo do tego typu zachowan :( Powodzenia Ci zycze

ale ja zapalam tylko do karmienia lampke nie pali sie cała noc !!!!!do tego jest bardzo ciemna !!pozatym jak mam go nakarmic po ciemku musze cos widziec

evanka, ale ona zapla ta lampke tylko do karmienia ... tak ja zrozumialam . Moj syn spal w ciemnosciach tylko do karmienia i przewijania zapalalm malutka przykryta lampke lampkektora dawala polmrok.

i moja lampka jest bardzo ciemna mała i ledwo od niej cos widac wiec to nie przez swiatlo aj nie wymagam zeby spal mi ciagiem 8 godzin tylko zeby spal po karmianiu a on od 3 do 6 nie spi

calineczka Weź już nie pierdziel tych farmazonów, bo tyle bab ci napisało, że dziecko jest jeszcze za małe itd. Ty chyba się musisz leczyć, bo dziecko jest całkiem normalne, ale to ty histeryzujesz jakby ci ojca kotletem zabili :o Idź do dziecka, a nie trać czasu na pierdoły :o Pewnie w dzień się z nim nie bawisz to w nocy nadrabia :o

To chyba logiczne że nie karmi sie po ciemku? Twoje dziecko rególuje sobie potrzebę snu. Mój młodszy synek ( prawie 6 miesiecy) dopiero teraz przesypia całą noc. Przedtem była masakra, nawet w dzień. Przeważnie noworodki i małe niemowlęta śpią 16 godzin w ciągu doby. A mój potrafił spac tylko w tym wieku max do pól godziny po karmieniu a czasem robił sobie przerwy nawet kilku godzinne bez snu. Budzil sie o 6 rano na karmienie, szedl nieraz spac ok godziny 10. Przespał niesałą godzine potem obudził sie znowu po godzinie 12 jadł. Usnął koło 15 po pół godziny budził się na karmienie. Czasem potem niespał do 19 do pory kąpania. Potem znowy jadł i usypiał koło godziny 21 a w nocy budził sie tak 2-3 razy wyłącznie na karmienie. Na początku bałam sie że niedojadał i dlatego niespi bo głodny. Karmiłam piersia. Przybierał prawidłowo nawet ważył o prawie kilo za dużo. Zaczęłam karmic metodą mieszaną ale dalej to samo było. Powiem szczerzę że teraz dopiero jak wprowadzilam zupki desery i kaszki, to śpi wiecej. Noc całą nieraz prześpi. Pierś mu podaję zawsze rano po południu jako tzw" przystawkę" i na wieczór. Mój syne k to straszny głodomor ,ale niema nadwagi, jest bardzo ruchliwy.

Moja rada lda ciebie. Dzieci są różne. Musisz to przeczekac innej opcji nie ma. Nikt ani Ty sama nie jest w stanie określic, kiedy twoje dziecko zacznie przesypiac całą noc, bo określonych regól tak naprawde nie ma. Ponadto nie możesz sie sugerowac dziecmi innych mam i dopatrywac wad u swojego bo to do niczego nie prowadzi. Jeśli dziecko dobrze przybiera na wadze i dobrze się rozwija to nie masz żadnych problemow do zmartwień.