Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Impreza firmowa

Impreza firmowa ponownie poruszam temat

Polecane posty

Gość Impreza firmowa

Witam. W sobotę firma w której pracuje organizuje piknik dla klientów. Naszym obowiązkiem jako pracowników jest obecność na tym pikniku. Mój mąż wiedział o tym od miesiąca za bardzo nie był zadowolony tym faktem , gdyż w ostatnich trzech miesiącach brałam również udział w szkoleniu sprzedażowym (2 dniowym) Co miesiąc jeden wyjazd. Twierdzi , że rodzina mnie wogóle nie interesuje , że zostawiam mu dziecko na głowie. W maju mieliśmy 3-dniową impreze integracyjną z której zrezygnowałam z wiadomych powodów. Proszę napiszcie co mam zrobic bo bardzo zależy mi na udziału w pikniku .

Przecież już założyłaś taki sam temat:o I zleciały się ryczące feministki, żeby ci słusznie doradzać:o

Gość taka jedna co nie jedno wie:)
a mąż oprócz tego ,żę ma caaaały dom na głowie to co co jeszcze robi?

Gość Impreza firmowa
Tak załozyłam ponownie temat bo nie w tym miejscu wpisałam treść tematu, to chyba nic złego i nie trzeba mnie uświadamiać że robie to ponownie. Zreszta zaznaczyłam że "ponownie poruszam temat"

Gość Impreza firmowa
Głownie rozchodzi sie o to że zostawiam go ponownie z dzieckiem a ide sie bawić . Z poniedziałku na wtorek byłam na szkoleniu -oczywiscie znowu fima mnie wysłała.

Gość pola radajeva
daj sobie spokój z taką firmą, mnóstwo jest takich firm sprzedażowych, organizują spotkania, pikniki, imprezy integracyjne po to żeby ludzi od siebie uzależnić ...masakra.Taki człowiek czuje sie potrzebny, ma żarcie za darmo, jakieś gadżety i myśli że jest wyjątkowy. Skoro założyłaś rodzine to mąż ma rację .Powinnaś rzucić to goowno w pierdu i zadbać o rodziny .Te wszystkie pirolnięte zabawy firmowe które u ciebie odbywają się zbyt często to tak jak w Chinach. Sukces nie jest miarą czasu spędzonego w pracy lecz praca o ustalonym wymiarze czasu i część dnia dla rodziny i domu.Rodzinne wycieczki do lasu, wspólny obiad przy stole, zabawa w lunaparku - to tak naprawdę są najcenniejsze rzeczy które warto mieć

ta firma tylko baluje , niezła praca :D:P a mąż w tych firmowych balangach uczestniczyć nie może? wiesz trochę mu sie nie dziwie ,że zly , tyle sie slyszy co sie dzieje na tych spotkaniach firmowych.....sodoma i gomora :P:P:P

Gość Impreza firmowa
własnie ja bym wolała żeby to była impreza z osobami towarzyszącymi zreszta wiekszość klientów przyjdzie z żonami czy męzami ale generalnie jest założenie ze nie jest to piknik rodzinny, impreza na ok 200 osób. W zasadzie to tez mu sie nie dziwie że sie wkurza bo ostatnio troszke sie namnożyło u mnie w pracy takich wypadów . Ale mąz tez nie jest świety jak mu sie podoba to wychodzi z domu na piwko z kolega i wraca do domu późno w nietrzeźwym stanie ( ostatnio dosyć często) i pewnie chce sobie za to wziąźć odwet ;-)

najgorsze jak zaczniecie sobie robić na złość:)

Gość Impreza firmowa
Od razu sodoma i gomora...zwykły ochlaj i ruchańsko.

Gość Impreza firmowa
własnie robie sobie na złość pogarsza sytuację a ostatnio tak wygląda nasze życie niestety. No cóz dlatego załozyłam temat zeby posłuchać osób z zewnątrz i pewnie pomoze mi to w podjęciu właciwej decyzji.

Gość pola radajeva
no to widać że sie oddalacie od siebie, on szuka popijawy z kolegami a tobie spodobały sie szkolenia i i imprezy w jakiejś choojowej firmie sprzedażowej. Szkoda dziecka , to organizuj czas rodzinie, weżcie rowery i jedzcie na eskapadę, on nie będzie szukał kolegów a ty nie będziesz szukać szczęścia w firmie .

trudna decyzja:( zrezygnujesz z pracy dla męża a on i tak cie później zostawi i zostaniesz z niczym. nie zrezygnujesz wyjdzie na to samo:( a może nie:D

Gość pola radajeva
nie warto poświęcać się jakiejś firmie sprzedażowej i zaniedbać dziecko.Prędzej czy później ta firma kopnie cie w doope, jak każdego a ty nie będziesz miała ani pracy, ani pieniędzy ani dziecka, ani miłości. Praca to praca - ustalone godziny i pieniądze a nie poświęcanie życia prywatnego.Tylko biedacy z ubogich regionów zapiertalają cała dobę bo marzą o pieniądzu a później i tak wcześnie umierają.

Gość Impreza firmowa
hmm, nie powiedziałaby że firma jest h...... Szkolenia w których uczestnicze dofinansowane sa prze UE -cały dzień siedzimy w sali szkoleniowej od 10-18 przez dwa dni. Szkolenie jest obowiąkowe a nieobecność związana jest z wysokimi karami pieniężnymi. Przyjezdzam z nich zmęczona. Po takim dniu zapewniam Cię że nie ma mowy o balangowaniu bo nikomu sie nie chce. Każdy myśli o tym zeby wziążć prysznic i połozy się w łóżku. W maju impreza integracyjna była na którą nie pojechałam bo tam wiedziałam że bedzie tylko imprezowanie picie i cała reszta. A piknik praktycznie jest na miejscu wiąże sie to z jednym wieczorem sobotnim. Pozatym uważam ze sodoma i gomora może być wszędzie nawet na uroczystej gali wszystko zalezy tylko od nas samych.

Gość pola radajeva
no to sama szukasz usprawiedliwienia dla siebie i szukasz przyznania ci racji.Że niby tak, pracuj, to wspaniała praca, szkolisz się, cudownie, warto sie poświęcić - i wtedy ucieszysz się i nie będziesz miała wyrzutów sumienia. Sama chcesz zrzucić z siebie wyrzuty sumienia za zaniedbane dziecko i rodzinę i szukasz potwierdzenia że dobrze robisz.

Gość Impreza firmowa
Własnie i to tak jest. Jak nie pojechałam na integracje to i tak mój szanowny małżonek wybrał sie w sobote na piwo z kumplem i zlądował o 1,00 w nocy do domu oczywiście wiadomo w jakim stanie . Teraz tez nie mam pewności czy jak nie pójde to czy jemu tez sie nie zache wyjść z domu albo moze kolega zadzwoni i wyrwie go na piwko a ja oczywiscie nie bede mogła miec sprzeciwu bo jak to on nie moze wyjsc sobie z kumplem na piwko ?, przecież jest facetem i to normalne. Takich sytuacji juz miała troche , poprostu nie jestem wstanie przewidziec co mu przyjdzie do głowy.

zdezyduj na kim , bądż na czym ci bardziej zależy. czego strata bardziej cię zaboli . pomyśl o przyszłości.

Gość Impreza firmowa
pola radajeva nie szukam usprawiedliwienia dla siebie chce zrobić żeby było dobrze , a jak można napisać że firma jest do d... jak jej nie znasz????? Czasami bezpośrednie wypowiedzi są całkowicie nieuzasadnione. Ja sie nie wypowiadam na tematy , których nie znam . Pracę ma dobrą i nie narzekam na nia , w miare dobrze płatną. Mam spokój , nikt sie nie czepia o pierdoły robie swoje i jest ok. Firma bardzo dobrze prosperuje .To tak na marginesie

Gość Impreza firmowa
Ja z pracy nie rezygnuje tylko jak juz to z uczestnictwa w firmowej imprezie. A mój małżonek jest nieprzewidywalny. Ja nie pójde na piknik firmowy ale on za to może wybrac sie na piwko z kolega bo tak ostatnio wygladaja nasze weekendy. i znowu zostane sama w domu patrzac na zegarek i czekajac na męża bo komórki nie raczy odebrac