Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamakafeterianka

polećcie mi mleko modyf. lepsze w smaku od Nan,Bebilon. Jest takie?

Polecane posty

Gość moj pije tylko nan
insuliny skoro jej nie wytwarza to jak trawi kaszki inne produkty zbozowe , zimniaki itp??

Gość hesia mesia
to ze bylas au-pairka niczego nie wnosi do twojej wiedzy. matka dziecka ktore bawilas nie byla dietetykiem, tylko zwykla kobieta jak dziesiatki na tym forum i nie sugeruj sie tak jej wiedza, bo moze wiedziala tyle co tutaj przecietna dziewczyna - czyli istnieje grube prawdopodobienstwo ze robila to z wygody!

Gość hesia mesia
jezu dziewczyno! insulina to hormon! a enzym rozladajacy sacharoze to 'sucrase' (pojecia nie mam jaki jest jego polski odpowiednik) moze skoncz juz te ludowe madrosci i bardziej uwazaj na to co robisz z dzieckiem! ta sacharoza sie tylko odklada w jego trzewiach

Gość jhjgf
Kobieto jak chcesz to wsyp dziecku i kilo tego cukru do jogurtu, tylko później się " nie ekscytuj" jak będziesz musiała po lekarzach biegać, jak chcesz mu poprawić smak jogurtu do zmiksuj mu go z truskawkami, jablkiem lub innym owocem...

Gość moj pije tylko nan
sacharaza po polsku gadaj mi ze 2-3 lyzeczki cukru na tydzien zaszkodza mojemu dziecku! jak powiedzilam dieta mojego dziecka jest zbilansowana i nie jest za grube 9 i pol mca-9 kg a we francji ludzie jedza duoz zdrowiej niz w pl - nie trzeba byc dietetykiem bo eudkacja dietetyczna zaczyna sie juz w zlobki, najpoznieje w przedszkolu podaj ajdlospis swojego dziecka to zobacyzmy ktore ma lepiej zbilansowana diete

Gość hesia mesia
nie boj sie, nie musze byc au-perka, zeby zapewniac dziecku zbilansowana diete. tak! ty oczywiscie po krotkim pobycie nad loara zglebilas najtajniejsze arkana zdrowej francuskiej kuchni ...i to szczegolnie od jakiejs przypadkowej kobiety, ktora uznalas za guru, bo byla pierwszysm cudzoziemcem ktory poslal ci przelotny usmiech. :o sorry, ale dyrdymaly opowiadasz. idz pochwal sie lekarzowi pediatrze, albo jeszcze lepiej: dietetykowi dzieciecemu co robisz. napewno spotkaja cie szczer slowa uznania... :o skoncz wasc juz, wstydu oszczedz. co ma waga dziecka do odkladania sie w organizmie sacharozy??? chyba zeby przytyc to musi zajsc proces metaboliczny nie? :o matko...

Gość jhjgf
hesia mesia...nie ma co tłumaczyć bo i tak nie zrozumie. Autorko rozumiem, że jakbys byla w chinach( a tam przysmakiem jest np. pies lub swinki morskie) to tez bys je dała dziecku, bo przecież w chinach nie ma osób otyłych, więc na pewno żywienie tam jest na wysokim poziomie.

Gość tutaj autorka
yyy autorko? a czemu do mnie piszesz? ja nie dosładzam nic dziecku, więc chyba mnie z kimś pomyliłaś:) ja tylko zadałam pytanie odnośnie smaku mleka i wyboru pewnych marek przez niemowlęta, a potem wyszłam z kafe, wróciłam po pół dnia i widzę, że jest 35postów więcej... pozdrawiam. nie kłóćcie się już...niech każdy żywi dziecko jak chce, nie popadajmy w obłęd jakiś...

Gość jhjgf
sorki pomyliło mi się;)

Gość tutaj autorka
wiem:p hehe pozdro.

Kurcze,moja córa skończyła 3 miesiące i jak czytam ile wasze dzieci piją tego mleka to szok...u nas minimum to 150ml a po nocce nawet i 240ml potrafi zjeśc i mleko zagęszczam bo ma refluks :-( i pije mleko Aptamil Comfort gorzki w smaku jak chol...a

Gość Alpro soya
Hej hej, a od 12 miesiąca warto wypróbować nasze mleko sojowe Alpro soya Junior :) Maluchy je bardzo lubią a to bogate źródło protein, wapnia i witaminek! http://www.alprosoya.pl

Gość salemika8
ja jestem na bebiko,bo bebilon odpadł szybko,niby drogi a do d.... a pije fajnie ma prawie 8miesiecy rao 180ml w południe tyle samo a na noc 280ml reszta to obiady,deserki,kaszki,soczki i herbatki

Gość W USA jest teraz tak samo
Alpro, to jest dobre dla dzieci z nietolerancją laktozy, a te zdrowe powinny pić zwykłe mleko do 12 miesiącu. Jest na rynku tańszy odpowiednik drogiego Alpro i tak samo dobry: austriacka Mona Naturprodukte sprzedawana w Biedronce.

Gość Alpro soya
Hej, produkty Alpro soya nie są wyłącznie dla dzieci nietolerujących laktozy :) Nasze produkty oczywiście dobrze się sprawdzają w przypadku alergii i stanowią dobry, zdrowy zastępnik mleka jednak te produkty też są świetne do urozmaicania normalnej, codziennej diety. Produkty sojowe może jeść każdy: nie tylko wegetarianie i osoby z alergią pokarmową ;) http://alprosoya.pl

Gość do alpro soya
Wynos sie z tego forum nie wiesz ,ze produktow sojowych nie pownno sie dawacn dzieciom ze wzgledu na zawartosc fitoestroegnow ktore powoduja zaburzeniu ukladu endokrynnego i moga powwodwac bezplodnosc zwlaszcza u chlopcow??? Dla dzieci znietolerancja laktozy sa specjalne produkty mlekozastepcze z opbniozna jej zawartoscia