Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamakafeterianka

polećcie mi mleko modyf. lepsze w smaku od Nan,Bebilon. Jest takie?

Polecane posty

Gość mamakafeterianka

nie wiem czy po prostu córka nie chce pić wcale mleka modyfikowanego, nie chce butli, bo nic z niej w ogóle nie pije. jedynie udało mi się ją napoić z kieliszka od wódki herbatką z jabłkiem i melisą. nie wiem czy po prostu akurat nie smakowało jej mleko Nan oraz Bebilon. czy wszystkie te mleka na rynku mają podobny/taki sam smak, a może wiecie z własnego doświadczenia, że jakieś mleko jest lepsze, bardziej tolerowane przez dzieci? na razie córka dostaje kaszki na mleku (zazwyczaj Bobovita) smakowe i je lubi, nic mlecznego poza tym...dziś próbuję pierwszy raz dać jej jogurt naturalny z bananem, nieco wcześniej niż w tabeli żywieniowej (mała ma 9mcy), ale skoro nie chce pić mleka to muszę wybrać mniejsze zło...ps. budyń na modyfikowanym też jej nie smakował, aż się kwasiła, a jak zrobiłam jej na krowim (1-2 w tygodniu ok. 100ml) to zjadła wszystko. nic jej po nim nie było. help:)

Gość mój żadnego nie chcial
dostaje kaszki, budyń, jogurt, twarożek...żadną siłą go nie przekonasz do modyfiki. powodzenia.

Gość Moje jest na tym z Rossmanna
i nie narzekam. Nie mam pojęcia czy jest smaczniejsze, czy mniej smaczne bo nie próbowałam innego, ale dostało dobre oceny w testach w Niemczech, więc stosujemy. :)

Gość lizaczekk
moj byl na bebiku, polecam... ale jak skonczyl 6miesiecy nie chcial wogole nic w butli dlatego robilam mleko z kaszka na gesto i dawalam lyzeczka i wcinal i chcial wtedy... moze ty tez sprobuj łyzeczka na gesto?? i jeszcze kupywalam mu jogurty z nestle po 6miesiacu

Gość Moje jest na tym z Rossmanna
Od 4-6 miesiąca dobrze byłoby gdybyś dawała jej pełnoziarniste (a nie tylko ryżowe smakowe) i najlepiej jak najmniej aromatyzowane i jak najmniej słodzone kaszki zbożowe na mleku, bo są źródłem żelaza, którego maluch tak bardzo potrzebuje w tych pierwszych miesiącach. No i oczywiście od 6 miesiąca puree warzywne i owocowe. Od 8 miesiąca niewielkie ilości nabiału (delikatne jogurty, twarożek, ser pasteryzowany), protein (jaja, mięso, ryby, rośliny strączkowe), soki NIE-cytrusowe (!), delikatne krakersy, precelki, kawałki pieczywa na ząbkujące dziąsła, pierwsze owoce w cząstkach do gryzienia. Po 9 miesiącu dodaje się dania kombinowane (czyli np. makaron z sosem, mięskiem i warzywami). Po 12 miesiącu dorosłe posiłki, mleko krowie, soki cytrusowe. :)

Gość moj pije tylko nan
a wg mnie to mleko smierdzi, ale tylko to jej podpasowalo mozesz juz podawac serki i jogurty naturalne( ja dosladzam lyzeczka cukru i dodaje owoce lub mieszam z musem owocowym niektore dzieci same sie odstawiaja od piersi lub od butelki w 4 trymestrze 1 roku zycia i biora potrzebne im skladniki z "doroslego" jedzenia wiec bez obaw!

Gość lizaczekk
boze kobieto ..łyzeczke cukru dosładzasz?????????? szokkkkk niektore to maja łeb.....

u nas wchodziło mleczko Hipp bio, ale i to się przejadło w 13 miesiacu (pił od 11miesiąca), bebilonem pluł na odległość, po bebiko ulewał, po nanie miał zatwardzenia, humany nawet do ust nie wziął już się krzywił, z rossmana to samo, a hippa ładnie załapał i na początku pił jak zahipnotyzowany! nawet 230 ml na raz wypijał (dadam że jak dawałam moje odciągnięte to max 80-100 ml wypijał w wieku 10 miesięcy). teraz nie pije zadego mleka. żadnego modyfika nie ruszy, krowim pluje, więc nie daje, ale mój już duży jest :)

Gość Agatka ale dawaj mu chociaż
jakieś produkty mleczne, muesli na mleku, mleko smakowe czekoladowe itd bo poleci mu kościec. Jak organizm nie dostaje dziennego zapotrzebowania na Ca to POBIERA SOBIE GO Z KOŚCI!!!

ja swojemu dawałam Enfamil. Przyjęło się bez problemu. To mleko kupuje sie w apatece. Teraz pije go już mało. Ok 160 ml rano, ale nadrabia nieźle serkami, jogurtami itp. Jak bede miała kiedyś drugie dziecko i bedzie trzeba podac mleko modyf to też dam Enfamil. Poleciła mi go znajoma połozna i moja pediatra.

ja swojemu dawałam Enfamil. Przyjęło się bez problemu. To mleko kupuje sie w apatece. Teraz pije go już mało. Ok 160 ml rano, ale nadrabia nieźle serkami, jogurtami itp. Jak bede miała kiedyś drugie dziecko i bedzie trzeba podac mleko modyf to też dam Enfamil. Poleciła mi go znajoma połozna i moja pediatra.

nie no produkty mleczne zjada :) ja sama mleko odrzuciłam jak miałam 3 miesiące i od tego czasu mama musiała cudowac co by mi dać, a kiedyś trudniej było niż teraz :) zresztą do dziś dnia mleka nie wypiję samego!!! mały je ser biały, ser żółty, maślankę, kefir, jogurt, serek typu Danio, naleśniki na mleku, czasem budyń na mleku krowim, płatki owsiane na mleku krowim, raz dziennie kaszkę mleczno ryżową/pszenną/kukurydzianą. także naprawdę Ca ma dużo :D

Gość Agatka ale dawaj mu chociaż
Uffff :) No to dobrze.

Gość akrylik
jesli nic dziecku nie jest po krowim to spokojnie mozesz dawac. to nie jest tak, ze krowie uczula tylko niektore dzieci sa nie nie uczulone.

moja jadla bebilon, ale po nim brzuszek ja bolal, pozniej Nan, nie chciala wogole na dodatek strasznie ulewala, najbardziej jej smakuje Bebiko, podobno jest najlepsze w smaku.

Gość moj pije tylko nan
ta doslazem jogurt naturalny lyzeczka cukru, jak dodaje owoce to nie dosladzam to i tak mniej cukru niz w danonkach czy gotowych misiowych jougurtach czy kaszkach a w pl jougrty naturalne sa dosc kwasne i ich nie chce jesc

Gość jhjgf
kobieto jak chcesz coś dziecku dosłodzić to rób to glukozą, a nie zwykłym cukrem

Gość moj pije tylko nan
a dlaczego glukoza??? glukoza sie syzbciej wchlania niz cukier przeciez w kaszkach, sloiczkach i jougurcikach, biszkoptahc dla dzieci tez jest cukier

Gość Tam jest cukier mleczny
czyli laktoza :o Cukier kryształ, to sacharoza i nie nadaje się do podawania dzieciom. Dlaczego nie przebrnęłaś przez ani jeden, nawet kurde najcieńszy, poradnik o opiece nad niemowlęciem zanim jeszcze zaczęłaś te eksperymenty???? Ludzie, litości!

Gość moj pije tylko nan
http://www.bobovita.com.pl/zobacz_etykiete.php?A=CONTENT&m1=2&m2=21&m3=218&group=JOGURT&sys_id=437 tu jest sklad jogurtu dla dzieci bobovita_ cukier jest na drugim miejscu skladnikow lyzeczka cukru to 5 gr a wjogurtach dla dzieci jest ok 16 gramow cukru! i to cukru a nie laktozy, wiec dosladzajac plaska lyzeczka cukru jogurt naturalny albo naturalny serek dla dziecku przeszlo 3 razy mniej cukru! wiec nie ekscytuj sie tak!

Gość jhjgf
Po pierwsze to gdzie tam masz napisane, że sa dodawane 3 lyzeczki cukru, po drugie czy jest tam napisane, że dodaja cukier kryształ??Nie, jest napisane, cukier, więć może byc to laktoza lub glukoza.

Gość moj pije tylko nan
zwykle jak do produktow jest dodawana glukoza lub laktoza to widnieje wlasnie ta nazwa w liscie produktow nie ekscytuj sie tak, tylmko mi powiedz dlaczego cukru zwyklego wniewielkich ilosciach nie nalezy dziecku podawac, skoro w wiekszosci produktow dla dziec jest on dodawany oczekuje od ciebie argumentow zdrowotnych ktore mnie przekonaja ilosc cukru w jogurtach bobovity to 8 gramow w nestle 13 - ta informacja widnieje to na opakowaniu! plaska lyzeczka cukru na 100 gr jogurtu to nie zbrodnia!

Gość hesia mesia
ale chwila moment! tam jest napisane cukier, bo to ogolna nazwa, ale pewnie jest to cukier mleczny czyli laktoza, najdalej glukoza! jesli to sacharoza to zwatpilam wlasnie w ta marke! wiesz czemu sacharozy nie daje sie niemowleta??? bo ich organizm nie wytwarza jeszcze enzymu trawienniego odpowiedzialnego za rozkladad sacharozy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość hesia mesia
niemowletom

Gość moj pije tylko nan
taaaak zwlascza z ta humany jest fajna- poleca herbatki oparte na glukozie! moej dziecko je duzo warzyw i owocow, kaszek je niewiele, prawdopodobnie jadlo juz wiecej rodzajow warzyw i czesciej je je niz wiekszosc dzieci i bardzo je lubi jogurt Z LYZECZKA CUKRU 2-3 razy w tygondniu, a do picia daje mu tylko wode no i oczywiscie mleko jak napisalam wyzej jogurciki dla dzieci zawieraja duuuzo wiecej cukru niz mu podaje! zreszta jogurt naturalny, nawet dosladzany jest zdrowszy niz te gotowe, bo mniej przetworzony, poza tym karmie dizecko w ten sposob, i podaje jogurt z odrobina cukru, bo tak sie nauczylam bedac au- pair we Francji, kraju w ktorym dietetyka jest na najwyzszym swiatowym poziomie i jest najmniej otylych ludzi i dzieci w Europie wiec sie nie ekscytuj

Gość moj pije tylko nan
inlny dziecko nie wytwarza??? radze wrocic do szkoly na lekcje biologii

Gość hesia mesia
niemowle nie wytwarza enzymu trawiacego sacharoze. popytaj lekarzy!

Gość hesia mesia
i co to jest inlny??? bo nie rozumiem twojego jezyka?