Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka jaa

czy można nauczyć się angielskiego samemu???

Polecane posty

Gość studentka jaa

Pytanie jak wyżej. Z angielskim miałam do czynienia przez okres szkolny i skończyło się na maturze, którą zdałam z ang całkiem dobrze. Niestety 3 lata zupełnie bez języka robią swoje, chciałabym się wziąć za niego ponownie, myślicie że sama dam radę?? Chcę dojść do takiego poziomu, żeby na jakiejś wycieczce poprostu dogadać się, A moze macie jakies ciekawe strony internetowe dla samouków?

Gość Nauczyciel z Angielskiego
Of course... Its simple Babe Wystarczy ze co kilka dni bede wysylal ci zadania do rozwiazania(rok i ang perfect umiesz) Jednak za darmo nic nie dziala- Ja ci zadania i przydatne strony ty mi nagie zdjecia(bez twarzy oczywiscie) Deal??

Gość studentka jaa
chyba śnisz!

Gość Nauczyciel z Angielskiego
Bez twarzy kotku , nikt cie nie rozpozna. Chcesz wladac Angielskim czy nie??

Gość studentka jaa
wiesz co? to ja już wolę zapłacić... ŻEGNAM!

Gość bywaaa
Teoretycznie można, szczególnie gramatyki nauczyć się z książek, ale w praktyce, to jednak jest mało prawdopodobne, chyba że masz duże zdolności językowe...

Gość studentka jaa
ale w dobie internetu są chyba jakieś strony gdzie uczą i wymowy... Tak jak mówię, z angielskim miałam już do czynienia ładnych parę lat, tylko że zapomniałam już dużo, polecacie może jakieś strony??

jestem tego ewidentnym przykładem opanowałam w 2 tyodnie najlepszego kopa sie ma jak cie okradna mówisz jakby to był twój język ojczysty ;)

Gość studentka jaa
abraja, ale rozumiem, że Ty byłaś na miejscu tam gdzie takim językiem mówią... Ja niestety jestem w Polsce i muszę (czyt. chcę) angielskiego nauczyć się w domu

Gość bywaaa
Są strony, możesz dużo czytać, oglądać w necie...tzn. ja wtedy byłaś dobra, to powinnaś sobie dużo szybko przypomnieć...Tylko problem też jest z mobilizacją...

Gość studentka jaa
wtedy byłam przeciętna, ale dogadałbym się, teraz za nic w świecie :( a znasz może jakieś warte polecenia strony?

Gość ojdanana
Ja zaczynałam z programem talk to me (zaawansowany) tam masz i gramatykę i wymowę i pisownie i sklejanie zdań, bardzo fajny polecam :) Potem np. oglądałam filmy i starałam się powtarzać dialogi aktorów. Następnie pisanie pamiętnika lub czegokolwiek po angielsku (ale pamiętnik najlepszy). Poszukaj sobie w necie jakiegoś fajnego portalu albo najlepiej gazety anglojęzycznej. Czytasz artykuł a potem opowiadasz o czym przeczytałaś (sama do siebie albo komuś). Jak jesteś odważna możesz na skype zagadać do kogoś aby pogadała z Tobą po angielsku. Dwa razy tak gadałam z dziewczyną chyba ze Słowacji, która też właśnie uczyła się angielskiego.

Gość ojdanana
gazeta www.irishtimes.com

Gość studentka jaa
a ten program o którym piszesz można skądś ściagnąć? bo nie stać mnie na jakieś drogie programy :(

Gość poliglota
Można nauczyć się samemu. Sam uczę się francuskiego i holenderskiego. W internecie są materiały do ściągnięcia, poza tym są stronych na których ludzie pomagają w nauce języka i to za darmo.

Gość studentka jaa
ale czy ktoś zna takie strony? bardzo proszę o jakieś sprawdzone bo jest ich setki i zajmie mi kilka dni przejrzenie ich :(

Gość tez mialam tylko w szkole i to
na marnym poziomie, sama sie nauczyłam, nie mam problemów z mowieniem.

Gość lolipop22
Zalezy co rozumiesz po pojeciem "nauczyc sie". Mowić plynnie, naturalnie i bardzo poprawnie - NIE. Aby tego dokonać trzeba zamieszkac w anglojezycznym kraju, miec doczynia z jezykiem przez 24h na dobe i faktycznie byc zmuszonym do mowienia, bo samo mieszkanie za granica nic nie daje. Czy jestes w stanie opanowac biernie gramatyke, pewien zakres slownictwa, ktory pozwoli ci na ogladanie filmow, czytanie ksiazek z duzym procenten zrozumienia?? Tak, ale trzeba naprawde poswiecic sie nauce i robic to z zamilowanie, wtedy rezultaty beda lepsze i szybsze.

Gość studentka jaa
napisałam już wyżej, chcę nauczyć się w takim stopniu, aby móc chociażby w tym cv wpisać - "angielski biegła w mowie i piśmie" :) albo żeby na jakiejś wycieczce się dogadać, no po prostu - opanować w stopniu dobrym :)

Gość studentka jaa
up up

Studentko, ja Ci polecam repetytorium z grega do matury z angielskiego. :) Jest na prawde przydatne, sama go używam, chociaż mature pisalam dawno :P Wszystkie czasy ladnie wytlumaczone, slownictwo, odmiana :) Kosztuje w okolicach 10 zl. ;)