Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tryt

Koncze studia, nie mam kasy ani pracy...

Polecane posty

Gość tryt

...zaczynam zycie w nowym miesice, nowe studia..ale jestem bez grosza ...licze ze mama mi pomoze a potem sama jakoś to pociągnę...mam strasznego doła...

Gość njvosijfgklembklet
zaczynasz drugi kierunek? a jaki skonczylas pierwszy? czemu nie mozesz znalezc pracy? gdzie mieszkasz?

Gość tryt
Kocze resocjalizacje...zaczynam mgr . Mało przyszłosciowy kierunek :/ żaluje ze na to psozłam... Tu gdzie mieszkam nie ma pracy...wyprowadzam sie do chłopaka do Wrocławia i tam bede szukać pracy...lipa jest :( mam doła przerz to...

a nie przysługuje Ci już kredyt studencki? Zawsze możesz połowe kwoty odkładać na lokate, albo zainwestować, a połowe dołączać do miesięcznego budżetu.

Gość tryt
Nie chce pcha sie w zadne kredyty... Co prawda mam bogatego chłopaka ale nie chce wisiec na nim...musze sobie jakoś poradzic :/ jaka ja prace znajde we wro ?? dodam ze nigdy jeszcze nie pracowałam a mam 22 lata..skonczylam studia dzienne...

Pchać się w kredyty? Kredyt studencki to najtańsze pieniądze jakie możesz dostać. A jak mądrze rozplanujesz wydatki, to będziesz mogła spłacić ten kredyt właśnie z odłożonej z niego części. Jeśli nie masz pracy to chyba najprostszy sposób na odciążenie rodziców. Także głowa do góry - zawsze jest jakieś wyjście. Dobrze, że masz chociaż chłopaka i nie musisz sama wynajmować mieszkania, a wydatki na jedzenie też są niższe jak się mieszka we dwoje.

A w wakacje też nigdy nie pracowałaś? Ja też skończyłam studia dzienne i pracowałam w wakacje tam gdzie się dalo - nawet sprzątałam biura. A w czasie roku akademickiego wieczorami pilnowałam dzieci. Nie było łatwo, ale też nie chciałam, żeby rodzice mnie całkiem utrzymywali. Wbrew pozorom jako studentke też chętniej Cie przyjmą do pracy wbiurze na czas wakacji niż kogokolwiek innego.

Gość tdsfdfs
jesli chodzi o mojego kochanego to nie bede miala źle :P ma dobra prace takze w razie czegoś pomoze Nam bardziej a ja bede sie starć i lepsza prace,... Ile moge zarobić we WRocławiu w porzylóżmy sklepie z garnuturmi lub w innym idziezowym ??

Gość tdsfdfs
W biurze tzn jako sekretarke ?? jakby dobrze pacili to wiziełabym ta prace na dłuzej :) nie chce skonczyć w skozywczym...mam wieksze ambicje

No tak, w wakacje dużo osób wyjeżdża i potrzebują zwykle zastępstwa. Ale płacą pewnie wszędzie tak samo - czyli niewiele, zwłaszcza jak nie masz doświadczenia w pracy biurowej. Pomyśl jednak, że jak teraz nie zaczniesz, to za dwa lata będziesz w podobnej sytuacji, a nawet tym bardziej nikt Cie nie przyjmie - bez doświadczenia i już bez ubezpieczenia studenckiego.