Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodamężatka89

problem ...

Polecane posty

Gość mlodamężatka89

Mam pytanie. co sadzicie o testach owulacyjnych ? Jestem po grudniowym poronieniu i zabiegu :( lekarz kazal mi odczekac od 3 do 6 miesiecy z nastepna ciążą. Od tego czasu ciagle kochamy sie bez zabezpieczenia i nic :( śluz mam ciągle taki sam wiec nie rozpoznaje kiedy mam a kiedy nie mam dni plodnych . :( dodam ze moj @ jest nie regularny. ostatni mialam 3 maja , bylam niedawno u lekarza i przepisal mi tabletki na wywolanie. Narazie czekam na @ ... powiedzcie mi czy test wam pomogl zajsc w ciążę? czy to faktycznie dobre rozwiązanie? czekam na jakies informacje ....

Okres masz nieregularny i często się opóźnia? Poczytaj o PCOS(zespół policystycznych jajników) i zastanów się czy masz jakieś objawy. Jeśli tak poproś o skierowanie do ginekologa-endokrynologa. Jeśli okaże się, że masz PCOS endokrynolog pomoże Ci zajść w ciążę. Co do testów nie wiem, nie używałam.

Gość mlodamężatka89
poczytam i to zaraz bo zaczynam sie martwic i stresowac... czasem zdarza mi sie ze mam okres opozniony o 2 albo i 3 miesiące. :( Dla mnie to problem bo czuje sie pozniej fatalnie i nikt ze mna wytrzymac nie umie :(

łodamężatko.... Lux-med dr. Jerzak Nic dodać nic ująć. Kobieta może i nie najprzyjemniejsza, ale zna sie na swoim i potrafi zdziałać cuda :)

Gość mlodamężatka89
Ale ską to jest lekarz ?

Jeśli masz rzadkie miesiączki to i rzadkie owulacje, stąd problemy z zajściem w ciążę. Endokrynolog da Ci skierowanie na badania poziomu hormonów i USG ginekologiczne. Jeśli to PCOS to będzie pomagał organizmowi "owulować" :) Jeśli jakieś inne problemy z hormonami też na pewno pomoże.

idź do jakiego kolwiek gina.... nie musi byc znany czy polecany... wazne zeby był skuteczny...

Lekarz z Warszawy, tyle, że prywatnie. Ale zapewniam Cię fachowiec jakich mało. P.s. po zabiegu nie staraj się na siłę po 3 miesiacach. Daj organizmowi odpocząć, odbudować się. Wiem, że czekanie to niestety najgorsza sprawa, ale dla jednego problemu 3 miechy nie mają a inny musi poczekać i nawet rok. Swoją drogą im bardziej będziesz się spinać, że nie wychodzi ty bardziej będzie działalła Twoja psycha i będzie jeszcze gorzej. Nie nastawiaj się, że to już i teraz ma być tylko jedźcie swobodnie bez anty i w końcu zaskoczysz :)

Gość mlodamężatka89
Ale ja bylam w ciąży . wiec moze to nie to ? :( teraz to dopiero mam doła :( ale z owłosieniem i otyłością sie zgadza :( jem duzo i dosc szybko tyje przez to . wloski juz sie pojawiaja coraz wiecej . np na brodzie :( ja juz 2 razy zmienialam lekarzy i nic :( nikt by sie nie zorientowal? :( usg mialam reobione niedawno i nic. :( czyzby lekarze nic nie wiedzieli a mam tą chorobę ? :( kurczeeee :(

Ola, nie polecam znanego, tylko właśnie skutecznego. Sam doświadczyłem, tzn z partnerką i dopiero jak do niej trafiliśmy to było zrobione wsio od A do Z jak trzeba i jest tak jak być powinno kilka lat temu :)

ja mam też super :) tylko że z Medicovera... nazywa się Bramski i prowadził moją ciąże i leczył... więc tak naprawdę ważne by w porę wiedział i się skapował co ci jest...

Gość mlodamężatka89
Ale ja nie jestem z Wawy tylko z okolic Katowic :( nawet jak bym chciala to raczej nie trafie do niego :( Wiem ze jak sie spinam to nie wypala. kiedys przed zajsciem w ciaze brałam zioła wiesiołka i pomogło, zaszlam w ciaze. no ale niestety poronilam :( wybiore sie do lekarze i powiem ze mam takie podejrzenie o tą chorobę, moze mnie w koncu ktos porządnie zbada. Chodze do prywatnych lekarzy u ktorych wizyta trwa 5 min i 80 zl ;/ tak zawsze to wygląda. Ja juz nie wierze w dobrych lekarzy :( Tak samo nikt nie widzial ze moja ciaza sie nie rozwija tylko stoi w miejscu ;/ :( To jest naprawde tragednia :(

Przy PCOS zachodzi się w ciążę, więc to, że byłaś w ciąży nie oznacza, że tego nie masz. Ja nie mówię, że masz to na pewno, ale sprawdź. Wiedząc w czym problem łatwiej będzie go wyeliminować. USG miałaś "normalne" przez powłoki brzuszne czy przez pochwę? Badanie hormonalne warto zrobić i tak.

Idź państwowo. Prywatnie nie znaczy dobrze. Ja chodzę do przychodni państwowej i mam wrażenie, że jestem "odpowiednio" badana i leczona. Ostatnio siedziałam w gabinecie prawie pół godziny.

to poczytaj na forach o dobrych lekarzach w twojej okolicy... jest takie forum o tym w polsce i tam się wpisuje lekarza i opinie o nim... szukaj do skutku, u mnie wizyta trwała od 15 do 45 minut... szujak dobrego gina... a jak nie znajdziesz to do szpitala jedź ginekologicznego i tam poproś o badanie..

Młoda, wiele osób lata po Polsce w poszukiwaniu szczęścia. Jak Cię stać może i warto? Ola skąd jest Twoj lekarz?

Gość mlodamężatka89
USG mialam przez pochwe . Dzieki ze ktos mnie uświadomił . Bede teraz szukac lekarza i zobacze co powiedzą . a w cytologi to nie wyjdzie? ani w badaniu np. krwi ? nie znam sie na tym wiec pytam ....

PCOS w cytologii nie wyjdzie. Badanie hormonów jest z krwi, ale musi być specjalne pod kątem poziomu hormonów i musi być wykonane w poszczególne dni cyklu, nie kiedykolwiek. Te hormony, które ja miałam badane były na początku cyklu, 3-4 dzień cyklu, nie później. O tym w jaki dzień cyklu powinien poinformować Cię lekarz, jeśli tego nie zrobi sama zapytaj.

Gość mlodamężatka89
ja chodze do jednego prywatnie a do innego państwowo i oboje sa moim zdaniem kiepscy. Bez podejscia totalnie. Wizyta trwa max 10 min. i zawsze tylko dostaje tabletki na wywolanie okresu i nic wiecej . czuje sie naprawde zle bo ciagle spie. potrafie spac po 12 godzin i nawet wiecej. wiecznie jestem slaba i zmeczona, w ciazy nie jestem bo lekarz ostatnio przy badaniu "recznym" stwierdzil ze mam wąską szyjkę i ze na pewno to nie ciaza a poza tym test wyszedl negatywnie. Moj tata pracuje w poradni rodzinnej i jest tam podobno tez ginekolog wiec chyba poprosze

Gość mlodamężatka89
kurde najgorsze jest t ze teraz sie troche poschizowalam . Musze sie uspokoic. :(

Gość awerty
Musisz powiedzieć startemu, żeby się zaczął spuszczać w piczke w nie w dupę. To na pewno pomoże.

Gość mlodamężatka89
awerty ale ty tępa/ tępy jesteś !!! porażka !!! dziecko ;/

Gość mlodamężatka89
a jak by m dzis do szpitala z tym podjechala na ginekologie? przyjeli y mnie bez skierowania? da to cos? wiecie jak sie cykam :(

Ale czego się boisz kochana? Nie ma się czego bać. Stres tylko przeszkadza. Nie wiem czy Cię tak przyjmą w szpitalu, bo nigdy nie byłam.

Gość mlodamężatka89
ja sobie tak mysle ze te wszystkie badania robia w szpitalu i na dru dzien sa wyniki wiec moze jak bym sie polozyla to szybciej by doszli do tego co ze mna jest .... ? niewiem sama .

Nie sądzę, żeby Cię przyjęli do szpitala tak "bez powodu". Nic konkretnego Ci się w tej chwili nie dzieje. Lepiej poszukać dobrego lekarza i do niego się udać. A przede wszystkim się uspokoić. Poziom hormonów i tak musi być robiony w określony dzień cyklu. Jak najszybciej idź do lekarza i poproś o skierowanie na badania, tak, żebyś od razu mogła pójść na badanie jak dostaniesz okresu.

I jeśli kolejny raz lekarz chce Ci przepisać leki na wywołanie miesiączki to powiedz, że nie chcesz. Powiedz, że chciałabyś poznać przyczynę tych problemów, a nie tylko doraźnie wywoływać miesiączkę, bo nie o to Ci chodzi a o zajście w ciążę. Poszukaj, może na forum, które kolega podał wyżej jakiegoś dobrego lekarza, który specjalizuje się w leczeniu niepłodności i problemach z ciążą.

Gość Kawer
Musisz się częściej rżnąć.