Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość keiko

ksiązki fantasy - co polecacie?

Polecane posty

Gość jwenejwnj
tolkien (żeby od klasyki zaćżąć), sapkowski (wiedzmin i saga husycka :D), ostatnio czytam trudi Canavan, oczywiscie Pilipiuk (niektore pozycje swietne:) ) zalezy co znasz:)

Gość keiko
oj tak, Sapkowski jest świetny, czytałam i sobie cenię :) tolkien - obowiązkowo! 2 pozostałe propozycję postaram się sprawdzić. Ostatnimi czasy czytałam fantasy "z jajem", czyli Christopher Moore, Terry Pratchett :D

Gość jwenejwnj
Pratchett boski ;) Polecam wlasnie ta Trudi Canavan, trylogia czarnego maga niezla :) lekkie, dobrze sie czyta Pilipiuk polecam Kroniki Jakuba Wędrowycza i inne pozycje o Jakubie :D z jajem, pilipiuk ma genialne pioro :) z takich stricte fantasy to ja jeszcze czytalam serię Dragonlance, tez mi sie bardzo podobała

Gość keiko
skoro mowa o fantasy to nie może zabraknąć J. K. Rowling! ma kobieta wyobraźnię :D

Gość jwenejwnj
keiko, zgadzam się, pomimo wieku (mam 22 lata) jestem fanką harrego pottera i sie nie wstydze;)

Gość keiko
nie ma się czego wstydzić. Ja mam 18 lat i często wracam do książek o małym czarodzieju.

Gość zelass
Ja ostatnio przeczytałem obie części Sagi o Katanie i mogę polecić. Chyba pierwszy raz pochłonąłem tyle stron praktycznie na jednym tchu. Wciągająca lektura, idealna, żeby zabić nudę i przenieść się do innego świata. Przyznam, że autor ma naprawdę niezłe pomysły i byczą wyobraźnię, a naprawdę dużo czytam fantasy, więc mam z kim porównywać. Książkę zamówiłem ze strony www.paladynat.pl . Tu są obie części do kupienia. Pozdrawiam!

Gość osobniczka2
Uwielbiam fantasy i to co moge z reka na sercu polecic to: - trylogia Wladcy Pierscieni Tolkiena - Harry Potter J.K. Rowling (po prostu kocham mimo moich 25 lat!) - saga o Wiedzminie Sapkowskiego - trylogia Siewca Wiatru Kossakowskiej, zacznij od zbioru opowiadan Żarna Niebios - Eragon Christophera Paolini - Malowany Czlowiek Petera Bretta

Gość Municzka
Tak, polecam wiedzmina ale w wersji audiobookowej :) Sezon Burz tak bardzo wymiata

Gość Layflay
Krew Elfow <3 fonopolis.pl/Wiedzmin-Krew-elfowa - w tej wersji miazdzy jeszcze mocniej :) - nie jestem fanka audiobookow,ale ten jest zrobiony calkiem dobrze

Gość gość
Mnie Sapkowski i jego sztampowi bohaterzy troche nudza. Typy: Pratchett - swietny humor i filozofia, gleboka wiedza Hobb - swietna psychologia i doskonale opisy, jednoczesnie troche meczace, dlugie, rozbudowane watki Piekara (inkwizytor) - krotkie, zwiezle, proste, niewymagajace, fajne Anne Rice (wampiry) - duzo inspirujacych fragmentow, ciekawe historycznie / geograficznie / kulturowo (czasem troche meczace)

Sezon Burz tak bardzo ssie, o ludzie... Kossakowska takoż. Że o Paolinim, który jest grafomanem i złodziejem pomysłów nie wspominam. Poczytaj sobie Piekarę - całego inkwizytora, ale zasadniczo od "Sługi Bożego" zaczyna się ta prawdziwa saga. Komudę - cokolwiek weźmiesz, cały jest boski.

Gość gość
Pomnik cesarzowej Achai Sapek oczywiście Dukaj Król bólu, Czarne oceany, Perfekcyjna niedoskonałość. Tolkien słaby, w skrócie "Idą, idą, jeden z pałą drugi z dzidą.." Pan lodowego ogrodu, jest też bardzo dobry audiobook w wykonaniu teatru polskiego radia

Gość gość
Wróć! Pomyliłem się, ten bardzo dobry audiobook w wykonaniu Teatru Polskiego Radia to Narreturum z Trylogii husyckiej Sapkowskiego. Audiobook Pan lodowego ogrodu też dobry ale Polskie Radio wymiata! Mistrzowskie wykonanie bardzo dobrej książki. Gorąco polecam.

Gość gość
ciekawe, ciekawe nigdy nie mogłem się przekonać do tzw. fantasy jakoś wolałem Lema i sf