Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam nadzieje ze wiecie

mam nadzieje ze odpowiecie

Polecane posty

mam male pytanie co do tabsow anty.lekarz wlasnie mi zapisal tabsy nie sa to moje pierwsze ale po pol roku przerwy...bylam ozkojarzona i zapomnialam sie go spytac. a wiec...mam zapisane tabsy yaz.lekarz kazal mi brac od 3 dnia cyklu no i...od kiedy bedzie ta cala ochrona przed ciaza?cholipa z tego co pamietam to jak zaczelam brac po raz pierwszy to tez mialam brac od 3 czy 4 dnia cyklu i wydaje mi sie ze zaczelismy wspolzyc juz na 2 dzien bez zabezpieczenia...czy ktos wie?

Gość malinamalina
ja też mam yaz, tyle że to moje pierwsze. no i zaczęłam od pierwszego dnia cyklu, tak jak być powinno.

Pierwszą tabletkę, pierwszego opakowania należy przyjąć pierwszego dnia miesiączki, czyli pierwszego dnia krwawienia (dopiero wtedy, gdy pojawi się krwawienie). W rzadkich przypadkach pierwsze opakowanie można rozpocząć od 2 do 5 dnia miesiączki, jednak wówczas należy stosować dodatkowe środki antykoncepcyjne w pierwszych 7 dniach stosowania leku. ehhh po dluzszych poszukiwaniach znalazlam :):):):) a ja zaczynam brac tak naprawde leczniczo wiec dlatego mam zaczac brac od 3

Gość jego zapytaj
no to się dodatkowo zabezpiecz