Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość herbal essencess

odczucia w II trymestrze - 4 m-c

Polecane posty

Gość herbal essencess

hej dziewczyny jak sie czujecie w II trymestrze ciążY? pytam bo ja jestem teraz w 15 tyg, i nic mnie nie boli, podbrzusze nie kłuje, mdłości brak. I tak dziwnie jakbym w ciąży nie była. Czy Wy też tak macie proszę opiszcie swoje odczucia od 4 m-ca..

Gość herbal essencess
kochane ciążóweczki odezwijcie się, plisss

Gość lauruśka cyluśka
hej jestem 🖐️ oki to ci napisze: 1 wciąz zmęczona 2 mam straszne gazy/wzdecia 3 nic m i sie nie chce 4 czuje juz ruchy dziecka :) a ty?!

Gość lauruśka cyluśka
aha mam bóle odbrzusza, szczegolnie jak dlużej pochodze gdzies :o

Gość lauruśka cyluśka
dłości juz nie powinno być, ja tez juz niei mam... przestalam tez brac kwas foliowy po 12 tyg...

Gość herbal essencess
lauruśka - no właśnie u mnie brak tego wszystkiego co Ty masz :( zaczynam się martwić. ruchów jeszcze żadnych dziecka nie czułam. stressuje się wiec już

Gość lauruśka cyluśka
ale po co sie stresujesz? to moja druga ciaza dlatego pewnie czuje juz ruchy dziecka w poprzedniej czułam o wiele pozniej do tego moja pierwsza ciąż przebiegała CALKOWICIE bezobjawowo ale jakos sie nie martwiłam na zapas, mialam swietna ciaze ze tak napisze, skoro nie masz tych przykrych objawów to korzystaj z zycia, chodz na dlugie spacery i celebruj ciaze a nie sie zamartwiaj taka moja rada :)

Gość lauruśka cyluśka
czy masz jakies powody do obaw poza tymi które podałas?! jakieś zle wyniki, wykryto coś na usg?! jeżeli nie to sie ciesz :D prosze nie wpadaj w jakis chory wir zmartwienia, zmartwienia przyjda jak sie dzidzia urodzi i będzie dawała popalić, uwierz! :D

Gość blackly
to ja dorzuce jeszcze pytanie ile przytyłyscie'?:P 18tc mdłosci brak ^^ ruchy malego czeste ^^ wieeelki apetyt na przemian z obrzydzeniem do jedzenia. zmeczenie po dłuzszym łażeniu... noi ... ciagle napalenie na chłopaka :)

Ja też jestem w 15. tygodniu i czuję się dobrze. Dokuczają mi jedynie wzdęcia i zaparcia od czasu do czasu. A poza tym, to też jakbym w ciąży nie była, więc się nie stresuj. To właśnie taki czas, kiedy kobieta czuje się najlepiej z całej ciąży. A co do ruchów, to jakbym już takie bardzo delikatne "puknięcia" od środka czuła, ale tylko jak siedzę dłużej bez ruchu. Takie jakby delikatne drżenia :D

Gość herbal essencess
rada dobra, tylko ciężko jest kiedy się pierwszą ciąże poroniło. stąd te myśli. bo jak boli to źle jak nic się nie czuje też nie dobrze. Pytam jak mają dziewczyny na tym etapie co ja, bo jak będę wyjątkiem to polece do lekarza. Najbardziej mnie martwi brak czucia czegokolwiek w dole brzucha, nic, zero kłucia, nawet jak się nachylam.

Gość lauruśka cyluśka
ja nie dużo, wg mojej wagi to prawie wcale i sie b. ciesze bo mam juz nadwagę...

Gość lauruśka cyluśka
no ja juz mam 17 tydzien i musz eprzyznac ze od kilku tyg czuje ruchy malenstwa, na pocz. pojedyncze teraz juz troche czesciej....srednio 2,3 r, dziennie...

Gość herbal essencess
przytyłam 1 kg napalona nie jestem :) dzis mam kiepski nastrój, wczoraj jakbym siły nie miała i żołądek mi spuchł. jeszcze nic nie czuje przypominającego ruchy dziecka - tak jak napisała laruśka może dlatego że to 1 dziecko.

oh dziewczyno :) a czemu masz cos czuc? przeciez to chyba dobrze ze nic ci nie dolega? ja dwie ciaze przeszlam bez zadnych dolegliwosci do 3 trymestru.. nie widze w tym nic niepokojacego...mniej zdziewilabym sie jakbys pisala ze cie martwia bole brzucha ale ich brak ? :D nie panikujemy :P

Gość blackly
4-5 miesiac sa najgorsze z tego co czytałam XD najbardziej sie tyje xD haaha ja narazie 3 kilo T_T tak czytam forum i niektóre babki tyja po 30 kilo ..tak sie zastanawiam czy to mozliwe XD

Gość lauruśka cyluśka
4-5 mies sie chyba nie tyje, za to pozniej przybywa kg, wody plodowe, ogólnie woda w organizmie noi troche tłuszczyku, ja w I szej ciazy za duzo nie przytylam ale za to po urodzeniu dziecka mi poszlo... :( tzn zaraz po porodzie w 3,4 tyg wrócilam do w miare normalniej wagi za to pozniej jak corka miala z 2, 3 miesiace zaczelam tyć :O pozniej zrezygnowalam z tabsów i zalozylam spiralke i schudlam troche ale i tak mam nadwage no i znowu zaraz kg przyjda :) ech

Gość herbal essencess
padlinka - ale nic zupełnie nie czułaś nawet tego ciągniecia wiezadeł? bo ja to miałam jakieś 2 tyg temu od tamtej pory nic.. myśle że inaczej sie na wszystko patrzy kiedy ma się już dziecko - dzieci, człowiek jest wtedy bardziej pewny siebie i swego organizmu. I wie że wrazie czego dziecko już ma. A ja walcze o 1.

Gość blackly
ejj herbal a lekarz nic nie mówi? jak nie masz objawów to sie ciesz.. tez bym wolałą tego uniknac.. a nie ze idziesz po miescie i bleeeee . xD masakra.ciaza to jest dziwne zjawisko ^^

Gość lauruśka cyluśka
herbal w w ktorym tyg poroniłaś?

Gość herbal essencess
poroniłam w 10 tygodniu :(

tez mam poronienie za soba, wiec wiem co to znaczy i naprawdę uważam ze niepokoić powinny nagłe plamienia, krwawienia, skurcze, bóle, lub paradoksalnie nagle ustanie wszystkich objawów i bolesności piersi jeżeli objawy były, jeśli nie--to taka widocznie twoja fizjologia :) odwagi :)

Gość herbal essencess
ja przy poronieniu nie miałam żadnych objawów, zero krawienia, poronienie zatrzymane. Dowiedziałam się na wizycie. No ale tak jak piszesz padlinko być dobrej myśli..

Gość herbal essencess
blackly - wizyta za 2 tyg, na ostatniej lekarz nic nie mówił

Gość lauruśka cyluśka
:( smutne ale musisz byc dobrej mysli!

:) tez mialam poronienei zatrzymane. 3 tygodnie nosilam martwa ciaze, ale to nei oznacza ze musi sie to powtorzyc :D