Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdtfghyujikl,km

głupi wręcz śmieszny problem

Polecane posty

Gość sdtfghyujikl,km

:O niestety moja rodzina jest dosyć skomplikowana,moja mama jest cały czas obgadywana i obrazana przez teściową(moją babcie) ja tej wiedzmy nienawidze i wiem,ze nie powinnam tak o własnej babci,ale ona tylko czeka az mi sie powinie noga..moja siostre od pusczzalskiej kiedys nazwała bo była przez 4lata z chłopakiem turkiem ,mówila,ze jej kaktus wyrośnie jak zda mature(a zdała bez problemu) ..natomiast rodzine od strony jej córki w ogole nie rusza (bo mieszkają w niemczech) ale przyjezdzaja czesto do Polski i moja babcia daje sobie wkręcić ,ze Nicolka( jej wnuczka)dopiero robi mature,a ma 24lata :] no i do sedna sprawy chodzi o to,ze mam 18lat ,a co roku mam obowiązek jej pokazywac moje świadectwo,a ja nie chce i rodzice mówią,ze nie musze,ale to trzeba jakoś zagrać ,zeby sie ona nie obraziła na mnie....wkurza mnie to ,ze muszze sie takimi pierdołami zajmować,a ona tylko czeka az mi się powinie noga.. :O i nie wiem czy moge jej tak dosadnie powiedziec np."babciu ja jestem dorosła i skonczyly sie czasy podstawówki,nie życze sobie aby babcia ciągle się upominała o moje świadectwo skoro przez cały rok nawet sie nie interesowalas tym jak sobie radze w szkole" czy to niegrzecznie tak? ona nawet wie,ze moja mama jest alkoholiczką (przez jej syna,a mojego ojca to wszystko sie stało:O) i nic mi nie chce pomóc..kompletnie.. ze wszystkim sobie sama radze,a ta wiedzma obrabia dupe naszej rodzinie :O no co jest do cholery?! moja mama sie boi jej postawić bo ojciec by jej dopiero dał popalić..moge tak powiedziec,czy cos innego ??

Gość sdtfghyujikl,km
pomożcie no ... bo nie wiem czy ja tak moge powiedziec? dla niej to ja jestem gówniarą ,ale mnie to nie interesuje ,bo i nią będę mając 30lat ..

Gość kapie mi na balkon z rynny
mieszkacie z tą jędzą?

Gość tak mysle
powiedz babci ze normalnie ze nie bedziesz co rok do niej latac ze swiadectwem bo nie jestes malutka dziewczynka. A jak bedziesz slyszec cos zlego na swoja matke czy siebie zapytaj wprost dlaczego tak uwaza...niech sie wytlumaczy a jak nie bedzie chciala rozmawiac to rowniez wprost ze nie zyczysz sobie takiego zachowania z jej strony wobec was.

Gość sdtfghyujikl,km
nie,ale mamy 5min drogi do niej i ona do nas również:O jest wredna,ozdobiona złotem :O wydała na łańcuszek ze złota 1400zł ,mój ojciec jej kupił duży telewizor większy niz sami mamy oraz odkurzacz bezprzewodowy ,a ona dalej nazywa nas dziadami bo mamy beznadziejne auto :O wg niej... mieszka z moim dziadkiem,który chodzi o kulach,ale też ma jej dosyć bo ona mu żyć nie daje ..wredna,plotkara wstrętna :O na niego też do nas się żali i nagaduje

Gość to nie jest tylko samo mycie
problem nie jest glupi babcia jest glupia... Powiedz tak Babciu ciesze sie bardzo,ze sie interesujesz mną i tym jak mi idzie w szkole ale ja juz mam 18 lat i dziwnie sie czuje pokazujac ci swiadectwa bo nie jestem juz mala dziewczynką.. ja wiem ze chcesz sie moc pochwalic jaka masz zdolna wnuczke ale wystarczy ze powiesz co jest zreszta zgodne z prawda ze sobie dobrze radze w szkole...

Gość sdtfghyujikl,km
ona mówi na moja mame ,ze jest DAMĄ bo kupuje buty porządnej jakości i np. nie żaluje 400zł ... a ja np. mam łuszczyce i ona mówi "matka nic z tobą nie zrobi,a na buty daje i na alkohol" :O z moją chorobą dużo nie da sie zrobic,jej prawie nie ma,raz się pojawia,a raz znika poza tym używam maści i nie narzekam na moje zycie materialne.. wręcz myśle czasem,ze mam za dobrze,a ona sie wpieprza ciągle.. i rozlicza moich rodziców z kasy "a ile za to zapłaciłas,a ile za to" i tak w kółko.. a moj tato jej synek ,tchórz boi się jej sprzeciwić:O i ciągle "mamusiu,mamusiu" a do mojej mamy potrafił powiedziec ty szmato ,nawet do mojej siostry do mnie z reszta tez..

Gość kapie mi na balkon z rynny
ten twój ojciec też kretyn jakiś! ja bym powiedziała : BABCIA ODWAL SIĘ OD NAS!

Gość sdtfghyujikl,km
to nie jest ...- ooo dobry pomysł ,kulturalnie i dobitnie,ale już sobie wyobrazam " a za kogo ty sie uwazasz,jestes dzieckiem i nie mozesz babci pokazac świadectwa? pewnie nie zdałaś ,albo masz cos do ukrycia.. a żałuj bo bym ci dala pieniążki za oceny" .. ona w tamtym roku jak jej unikalam,zeby nie pokazywac swiadectwa,zeby juz ja uczyć powoli to bezczelnie po 3miesiącach przy wszystkich gościach rozpętała awanature ,ze chce zobaczyć świadectwo ! naprawde,wierzcie mi ona jest normalnie WIEDZMOWATĄ JĘDZĄ ...

no wlasnie dlatego ze ojciec jest debil ona nie moze powiedziec odwal sie od nas... musisz to powiedziec bardzo gdzecznie ale i ironicznie tak zeby ta ironie byc moze wyczula (chociaz watpie zeby miala wiecej niz pol mozgu) ale nie miala sie do czego przyczepic... na twoja chorobe pomaga solarium...

Gość sdtfghyujikl,km
tak wiem,ze solarium pomaga ,ale ja jej praktycznie w ogole już nie mam ,jako dziecko dużo chorowałam i się stresowałam sytuacją w rodzinie i wtedy mnie wysypywało,treaz to moze czasem za uchem mi kropka wyskoczy czy cos bo zaczęłam maści z Niemiec takich używac nazwa MAVENA-weszła z jakies 3miesiące temu na rynek i ponoc dzięki niej jest 100% uleczalność tej choroby ,przed tem była ona uznawana za nieuleczalną :) i jej używam czasem,ale jak już pisałam wszystko mi poznikało,także polecam ..kosztuje chyba 30euro tubka

Gość sdtfghyujikl,km
jak mnie ona wyprowadzi z równowagi to ja chyba wybuchne..:O jak sobie przypomne co ona na moją 18-stke zrobiła ..przyszła z kopertą i mówi "przelicz czy jest 2000zł" no juz przeliczaj przy mnie.. a potem dodała "te pieniądze MASZ przeznaczyć na prawo jazdy" no dobrze podziękowałam,super wszystko ok(chociaz tak naprawde to mojego jca wyręczyła bo on mi mial zapłacic za prawo jazdy i to juz dawno,ale zgadala sie znim i tak naprawde to on dostał mój urodzinowy prezent ) w kazdym badz razie,ja prawo jazdy chce zacząć po obozie czyli w sierpniu ,a ona mówi juz do mojej mamy " noo ,zeby ona ich niep rzepuściła na szmaty itp. " ..:O cholerna idiotka.. i jeszcze wyzywa mnie od bulimiczek i anorektyczek bo raz zwymiotowałam przy niej bo mi serwuje stare żarcie :O

Gość rafal__27
Wyłącz babci radio maryja... :) A tak na poważnie to hmmm Zależy czy planujesz utrzymywać z rodziną dobre czy złe kontakty, łatwo jest prowadzić wojny. Ja wychodzę z założenia iż z przyjaciółmi trzeba żyć blisko a z wrogiem jeszcze bliżej. Może niektórzy nazwą mnie fałszywym, ale doświadczenie uczy że lepiej nie palić mostów za sobą. Twoja babcia jest osobą która chce panować nad wszystkim, niestety takie osoby są często oszukiwane przez resztę środowiska pragnącego spokoju. To ona robi sobie pod górkę i podejrzewam że kiedyś tego pożałuje (albo już żałuje). Co do twojego ojca trudno mi się wypowiedzieć, niech lepiej zrobi to specjalista. Alkohol twojej mamy to nie jest sposób rozwiązywania problemów i to twoja rola i twojej siostry aby jej to uświadomić. Razem jesteście silniejsze. pozdrawiam

Gość czytajac ,zauwazylam ze jestes
dziewczyna rozsadna i kulturalna.Nie bardzo rozumiem zachowania twojej Babci,ale moze jej wiek ja tlumaczy? naturalnie nie kazda babcia musi kochac wszystkie swoje wnuczki ale tez nie powinna nikogo obrazac.Z cala pewnoscia nie powinna obrazac twoich rodzicow.Moze istnieje jakas zaleznosc miedzy rodzicami a babcia o ktorej ty nie wiesz,stad przyzwolenie na takie traktowanie.Grzecznie i bardzo stanowczo wytlumaczylabym babci, ze jestem dorosla i nie widzisz najmniejsze potrzeby pokazywania swiadectwa szkolnego.Wspomnialas cos o pieniazkach....czyzby ci placila? A z drugiej strony ,tak powaznie ,a co ci zalezy pokazywac to swiadectwo,jezeli masz spokoj?Babcia widocznie taka bardziej zaczepnego charakteru.

Gość sdtfghyujikl,km
rafał_27-niestety siostra mieszka w Anglii jest o 8lat strasza ode mnie i na mój gust to ona sama ma cos z psychiką ..niezrownoważona emocjonalnie,ładna dziewczyna ,powiem więcej zabójczo ładna dziewczyna która rozkochują facetow ,a potem z nich robi frajerów .. zawsze chciala taka być przez to,ze ojciec ją stale wyzywał ,a ona nigdy nic nie mogła mu odpowiedziec to mysli teraz,ze się wyżyje na innych..bardzo ją kocham i jak przyjezdza do Polski to staram się z nią rozmawiac jakoś podejsc do niej,ale niestety zawsze mnie zasypuje argumentami wręcz przerażającymi .. mamy alkoholizm ma głęboko w dupie,nic ją już ta rodzina nie obchodzi..ojciec miał kochanke i wtedy ją bardziej w alkoholizm popchnął .. teraz to ja sobie musze ze wszzystkim radzić i nie powiem ,jest cholernie ciężko

Gość sdtfghyujikl,km
czytajac ,zauwazylam ze jestes -dziękuję bardzo;) moja babcia jest po prostu jak to moja mama mówi z ciemnogrodu ,baba ze wsi ,która znalazla sobie mężczyzne policjanta i się dobrze ustawiła za jego pieniądze,nie musiała pracować ani nic robić.. zawsze żyła jak królowa,a jak moja mama była gruba,nie dbała o siebie to ją stale obrażała,teraz jak schudła,wypiękniała (z reszta dla mnie zawsze była piękna,tylko szkoda,ze chora..) i zaczęła się dobrze ubierać to wyzywa ją od wykorzystywaczek,ze szasta męża pieniędzmi itp. gdzie moja mama sama też zarabia,ale mniej niż ojciec bo on ma emeryture z wojska i dodatkowo pracuje w Niemczech co 3tygodnie zjeżdza się do domu . Dziwna sytuacja ,ja praktycznie na dzień dzisiejszy wychowuje się bez ojca z matką ,która po pracy sobie wypije ,która nie daje mi żyć jak ma alkohol we krwi ..wtedy ide z domu do koleżanki czy cos..znajomi o wszystkim wiedzą i tylko oni mnie jeszcze trzymają przy życiu mówiąc "poczekaj,zdaj mature i wyjedz" wiem,ze to nie bedzie łatwe,ale cos musze zrobić.. jeszcze ta wstrętna babcia mi żyć nie daje:O

łuszczyca nigdy nie byla, nie jest i nie bedzie choroba uleczlną... z prostego wzgledu..jest to choroba genetyczna..a przebiega w nastepujeacy sposob: mozesz do 30 roku zycia nie miec zadnego wykwitu choroby pozniej przez rok sie meczyc i pozniej do konca zycia nie miec juz nawrotu...a moze sie ujawnic juz u dziecka i pojawiac sie okresowo przez cale zycie....nie jest znany mechanizm tego,ze sa nawroty lub ich nie ma...nie mozna wyleczyc choroby mozna wyleczyc tylko jej objawy... z babcia natomiast nie walcz bo nie wygrasz...powiedz grzecznie ale z ironia tak zeby sie nie mogla przyczepic. swoja droga ja bym chciala dostac 2 tys na prawo jazdy... ja na swoja 18 dostałam 200zł i nie narzekałam ( a to 10-krotnie mniej)