Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinder niespodzianka

JAK SIĘ MIESZKA NA ŚLĄSKU( BYTOM, ZABRZE, GLIWICE)?

Polecane posty

Gość Rockowa dama
Ja mieszkam na Śląsku w małej wsi i mnie nie żyje się za dobrze. Tutaj jest tak, że dziewczyny ok. 19 roku życia wychodzą za mąż i od razu mają dziecko( czasami do ślubu z brzuchem). Później w większości zajmują się domem. Jeżeli pracują to przeważnie w sklepach. Nie piszę tego, żeby kogoś obrazić- taka jest prawda. Edukacja to przeważnie max. technikum. Tutaj jak ktoś kupi sobie np. samochód to od razu obgadują na całą wieś, a my z mężem to w ogóle jesteśmy dla nich "dziwakami" bo jesteśmy niepraktykującymi wegetarianami z tatuażami. Chciałabym się wyrwać do większego miasta, żeby ludzie nie obgadywali mnie tylko dlatego, że kupiłam sobie np. nowe okna a to oznacza, że złodziejka.

jestem co drugi dzień w bytomiu więc mi tu nie koloruj , takiego syfu jak w bytomiu to można się tylko na siemcach dopatrzyć , a patologia z karbia , bobrka jest już słynna na cały region :classic_cool:

Gość barabarabab
a kurcze zapomnialam o tych dwoch dzielnicach rzeczywiscie patologia, ale bobrka raczej nic nie przebije

Gość gość nie w w kość
Mnie się super mieszka w Zabrzu :) Gdyby ktoś chciał zamieszkać, mam fajna stronkę z mieszkaniami http://www.klikmapa.pl/mieszkania-na-sprzedaz,woj-slaskie,pow-myslowice,gm-myslowice,mi-myslowice.html

Gość gość
Fajna mowa tam mają, jo lubia takie śluńskie gadanie!

Gość gość
Ja mieszkam w Zabrzu od urodzenia i chociaż to ma swoje minusy to lubie to miasto i nie chce go zamieniać np. na Katowice :D

Gość gość
ja będę sie przeprowadzać z Zabrza do Gliwic, bo tam rodzinka męża będzie nam pomagać przy dzieciakach. I najważniejszy argument - kupilismy tam mieszkanie od Trojana, w koncu pierwsze, własne! :)

Gość gość
Ja mieszkam od niedawna w Katowicach, wole je od Zabrza zdecydowanie

Gość gość
My tez z Trojanem podpisywaliśmy umowe ale chodzilo o mieszkanie w Mikołowie

Gość gość
A ja mieszkam we Wrocławiu, najpiękniejszym mieście w PL i Górny Śląsk to jednak tragedia, straszne powietrze, oddychać się nie da, zieleni nie ma, wszystko jakieś szare, nawet na Kraków zawiewa ten smog i psuje widok ładnego jednak miasta. No ale miejsca zamieszkania się nie wybiera, a z pracą na Dolnym Śląsku też nie jest jakoś super, zwłaszcza po studiach :/ pozdrawiam Slązaków :p

Gość gość
Hej słuchajcie, przeprowadzamy się z mężem do Gliwic, jak tam teraz z pracą? Jestem księgową z wykształcenia, mąż ma pracę zagwarantowaną. Poza tym co myślicie o inwestycjach dewelopera Miły Dom? Bo mąż chce koniecznie od nich na osiedlu zamkowa, co to jest za osiedle? może znajdzie się ktoś sympatyczny kto mi pomoże.

Gość laszka355
Generalnie dobrze, choć oczywiście wszystko zależy od tego gdzie się mieszka. Tutaj http://www.mmdiament.pl/dom-jednorodzinny jest ciekawa oferta domów jednorodzinnych. Firma prowadzi kilka inwestycji, więc jest w czym wybierać. Można sobie kupić domek lub apartament w korzystnej cenie.

Gość gość
Dobry śląski deweloper to Dombud http://www.dombud.pl/realizacje Sami w Zawierciu mieszkamy w budynku przez nich wybudowanym i wszystko jest w porządku, widać, że przywiązują wagę do jakości.

Gość gość
ja pochodzę z z Bytomia, a od studiów mieszkam w Gliwicach i chyba tutaj mi się bardziej podoba. Faktycznie wiele zależy od tego gdzie się mieszka ( mamy teraz w planach zakup mieszkania w nowym budownictwie), ale najważniejsze to mieć dobra pracę. Z moich znajomych wiele osób mieszka tez w Katowicach. jeśli chodzi o ludzi, to ja ich oceniam pozytywnie, choć z drugie strony nigdy nie mieszkałam np. w Wawie albo w pomorskim, więc może porównanie trochę słabe...

Gość gość
Mi sie mieszka dobrze na śląsku, ale najwięcej jednak zależy od pracy. W koncu jestem na swoim i to sie liczy

Gość gość
to prawda, ale z pracą na śląsku na śląsku nie jest teraz najgorzej. Też mieszkam w Gliwicach, a jeśli chodzi o pracę to w Katowicach ofert jest jeszcze więcej http://slask-praca.pl/miasto/gliwice/. Finansowo można dac radę spokojnie…

Gość gość
Mieszkam w Bytomiu i jest pieknie. Polecam!

Gość gość
Jeśli chodzi o Śląsk, to ja polecam Osiedle Parkowa w Siemianowicach Śląskich. Razem z mężem zdecydowaliśmy się na mieszkanie od http://www.osiedle-parkowe.net/ i jesteśmy zakochani w tym miejscu! Cisza, spokój, piękna okolica. :)

Gość Zraz1975
A ja Śląska nie polecam. Smród i brud. Mentalność XIX wieśniaczki na każdym rogu. Ślązacy są zawistni i zamknięci. Miasta brzydkie i brudne. No może z wyjątkiem Katowic które ostatnio trochę się unowocześniły i Gliwic które generalnie są ok. Ale unikajcie mniejszych miast bo zawsze będziecie gorolami i będą Was próbowali zabić syfem z komina. Nie da się wyjść na spacer ani przewietrzyć mieszkania. Śląsk to brzydkie miejsce i jest wiele lepszych miejsc do życia.

Gość marysia321
Jak dla mnie mieszkanie w Gliwicach jest spoko, znalazłam fajne mieszkanie w tym biurze nieruchomości http://www.czaplaiczapla.pl/ . Okolic świetna, ludzie też :)

Gość Kinga33

A ja jestem zadowolona z mieszkania na śląsku, dobra komunikacja, duże możliwości zawodowe. Do tego mam super mieszkanko bo wynajmuje od Wellcome-Home - mają mieszkania o wysokim standardzie i to w centrum Katowic więc lepszej lokalizacji nie ma.