Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dwulatka

od kiedy jajko na miękko?

Polecane posty

Gość mama dwulatka

Czy któraś mama mi powie od kiedy mogę dziecku podawać jajko ugotowane na miękko? Chodzi mi tu głównie o ryzyko zarażenia się salmonellą. Czy może jej bakterie wyginą już przez te kilkuminutowe gotowanie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mama dwulatka
Nikt nie odpowie??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak możesz chcieć dziecko
karmić tymi niedogotowanymi smurglami? :O może od razu surowe daj bo mało się różni :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mama dwulatka
Acha wiec odpowiedzi standardowe takich sie mozna bylo spodziewac :/ mile i zawsze pomocne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamo 2 latka ja dawałam
już 10 miesieczniakowi. 2 latkowi możesz dać spokojnie. Ja robię takie na pół miękko żeby białko się ścięło, a żółtko zostało płynne i wtedy na pewno żadnej salomelli tam nie ma. Od czasu do czasu podaje chlebek pocięty na długie paski i maczany w takim jajeczku. Pycha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mama dwulatka
Dzieki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aaalllllleeeeeeeeeee
Ja dawałam samo żółtko z jajka na miękko lub w koszulce od 10 miesiąca. Teraz synek ma rok i daję całe jajko. Białko jest ścięte, żółtko miękkie. Robię też omlet i daję z owocami albo jajecznicę na masełku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×