Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modna mama XXI wieku

Czy mogę podawać kleik lub kaszkę w butelce?

Polecane posty

Chciałabym zacząć na noc podawać w butelce kleik ryżowy lub kaszkę, żeby tym zastąpić jedno karmienie piersią. Czy to dobry pomysł?

Gość mama dwulatka
Teoretycznie nie powinno sie podawac w butelce tylko lyzeczka ale w praktyce wiem ze tak sie robi. Oby tylko maluszek nie robil pozniej problemow z jedzeniem z lyzeczki bo z butelki bedzie mu po prostu wygodniej. Ale poza tym to smialo mozesz dac. Nie umze od tego :)

Gość mama dwulatka
ło matko :) nie umrze mialo byc :D

Skończyło 4 miesiące :) Próbuję dawać po troszeczku łyżeczką, ale uznałam, że poczekam jeszcze trochę. Jedynie starte owoce chcę podawać. A dlatego chcę w butelce, bo na noc do spania :)

po troche sprubój jak skonczyło 4 mies. najpierw dodaj mało i stopniowo zwiekszaj ilosc moja tez dostawala w butelce a teraz ladnie zajada łyzeczka :)

A ja jestem fanką podawania łyżeczką bo moja Kingusia wypluwała i "brudziła się" przez pierwszy tydzień, a do dzisiaj, a ma roczek, je elegancko, bez śliniaka (oczywiście kiedy ja podaję bo jak sama to trochę brudno;-) ) i całą dużą zupkę w słoiku potrafi zszamać w 5 minut, taki ma apetyt:-) A dlaczego chcesz zastapić pierś kaszką, a nie mlekiem modyfikowanym?

a jeżeli zasypia przy butelce (a moja Kinia też tak ma) to najpierw podaję kaszkę łyżeczką, a potem podaję herbatkę w butelce i też zasypia:-)

Gość Hagneta
No jasne,ze możesz podawać w butelce. Jak dojdą owoce, deserki, obiady, to przyjdzie czas na łyżeczke. Dzieci butelkowe jedzą od początku butelką i nie robia problemów przy łyżeczce,a nawet niektóre wola łyżeczkę od butli.