Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Daria119

Seks a 7 dniowa przerwa

Polecane posty

Gość Daria119

Witam! Mam bardzo ważne pytanie! Czy moze dojść do zapłodnienie gdy uprawia sie seks w ostatni dzień przed 7 dniową przerwą? Prosze bardzo o odpowiedz!

Gość ja nie mam nic przeciwko
Jeżeli regularnie stosujesz pigułki i o żadnej nie zapomniałaś to nie powinnaś.Ale nawet tabletki nie dają 100% pewności

Gość Daria119
Żadnej nie pominelam i brałam punktualnie. Boje sie tylko że od jutra właśnie mam rozpocząć tą 7 dniową przerwę i w ciagu 48 godz. może dojść do zapłodnienia...?

Gość Daria119
W takim razie ciesze sie bardzo :-D uff... Od jutra mam 7 dniową przerwę i to jest mój pierwszy cykl z tabletkami dlatego nie wiedziałam że podczas tej przerwy rowniż zabezpieczenie jest :)

Gość Ewaaaaaaaa
a można sex uprawiać w dniach tej przerwy??

Można- ale musisz wziąć kolejną tabletkę po 7 dniach przerwy, czyli 8 dnia.Inaczej nie jesteś zabezpieczna.

Gość Ewaaaaaaaa
aha, dzieki :) Czyli wszystko gra :)

Gość Ewaaaaaaaa
a czy miesiączka w cyklu tabletkowym "ta pierwsza miesiączka" zawsze jest w tym 7 dniowym odstępie? Bo moje cykle zawsze trwają 32 dni i ciekawi mnie czy już dostane ją wg. schematu tabletek.

Tak, w ciągu tych 7 dni powinnaś dostać krwawienia. Najczęściej jest to 4 dzień,ale róznie to bywa, ja czasem mam 4, a czasem 5 albo 6.Jeśli nie dostaniesz krwawienia, czasem się zdarza to odwiedź gin. A i od razu nie panikuj, nie musi to być oznaka ciąży.Czasem się zdarza,że krwawienie w ogóle nie wystąpi,ale to raczej przy długim stosowaniu anty. Ja przed tabletkami też miałam cykle 32 dniowe, a nigdy nie zdarzyło mi się nie mieć krwawienia z odstawienia.