Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam do Was pytanie takie

Mam pytanie do dziewczyn noszących staniki z ciasnym obwodem

Polecane posty

Od zawsze mam problem z dobraniem właściwego stanika,w sumie nigdy mi sie to nie udało.Z kafe dowiedziałam sie,ze powinnam nosić rozmiar 65E.Nie kupię takiego inaczej niż przez net.I tu pojawia sie moje pytanie:czy udało Wam się dopasować stanik nie przymierzając go,a jedynie dokładnie się mierząc?I czy naprawdę to taka duża zmiana,dobrze dobrany stanik??

Tutaj możesz zobaczyć, ile daje zmiana rozmiaru: http://stanikomania.blox.pl/2008/07/Alfabet-8222Stanikomanii8221.html http://balkonetka.pl/katalog/bra/nieznany-80b-kontra-panache-cleo-george I jak najbardziej możesz dopasować stanik kupując przez internet :) Poczytaj o dopasowaniu na blogach Stanikomania (dział wiedza) i Balkonetka (obejrzyj dziewczyny w podobnych do Twojego rozmiarze), przejrzyj forum Lobby Małobiuściastych... W razie wątpliwości możesz zawsze wysłać swoje fotki do zamkniętej (Lobby) albo otwartej (katalog Balkonetki) galerii - doświadczone dziewczyny pomogą ocenić czy wszystko OK. Zamawiając dobrze jest wziąć 2-3 sąsiednie rozmiary, wtedy masz porównanie i oszczędzasz na wymianie (płacisz jedynie za odesłanie niepasujących) :)

tak wspomnę ,że warto się wybrać nawet do większego miasta po sąsiedzku i pochodzic po sklepach z bielizną i popytać ja tak przypadkowo w moim mieście trafiłam na 3 sklepy bo miała trochę wolnego czasu i po prostu byłam na dłuższym spacerze po mieście i wiadomo weszłam i spytałam się o co trzeba i mam ;)do tego w 2 ch sklepach okazało się ,że mają głownie polskie dobre firmy i prosto od producenta i marża ok 2 zł.Warto zadać sobie trud bo naprawdę komfort z noszenia dobrego stanika .....naprawdę warto, jak sobie znajdziesz dobre staniki to się przekonasz ;)

Gość MałaaDuża
Kobieto, ja już gdzieś wcześniej pisałam, że mam 65 I... Dopiero niedawno trafiłam na stoisko z takim rozmiarem. Możesz sobie wyobrazić, co nosiłam wcześniej... P. S. Best Bra, dzięki za stronkę, wiem,że dzięki Tobie TERAZ noszę właściwy rozmiar...

Gość aldona7897
Ja też noszę 65e, rozmiar od razu trafiłam dobrze, problemy tylko w tym, że u różnych firm wygląda to różnie (np. mileny nosze 60g - polska rozmiarówka, damy kier 65f, reszta 65e). Na szczęście istnieje allegro, niepasujące modele można bez problemu sprzedać, czasami awet z niewielkim zyskiem.

A nie wiecie czy gdzieś w łodzi jest taki sklep???

Gość sialalalalalalaa
dzisiaj zmierzyłam 5 staników (65 d),trzy były tej samej firmy,z tych pięciu pasował tylko jeden,trochę bym się bała kupować biustonosz przez net,chyba że bym wiedziała dokładnie jaki model i firma

W Łodzi są chyba nawet 3 (zobacz na "stanikowej mapie"). A w Zamościu akurat też jeden jest :P sialalalalalalaa, jak już się namierzysz to będziesz mniej więcej wiedziała jakie firmy i kroje Ci pasują i prawdopodobieństwo trafienia będzie większe :) A kupując przez net zamawia się przeważnie 2-3 sąsiednie rozmiary i niepasujące odsyła - tak jest najprościej i najekonomiczniej :)

Gość siaalalalalalalala
best_bra,jestem po edukacji na stanikomanii nie mam głowy,żeby śledzić wszystkie modele i jeszcze to zapamiętać :-) na razie ograniczyłam się do mniejszego obwodu (i większej miseczki) i starannego przymierzania stanika,panie w sklepie doprowadzam do szału :D dodam też,że bardzo dużo czasu zajmuje to dopasowanie,myslę,że jestem na dobrej drodze,tylko że jeszcze duużo przede mną

Gość a ciekawa jestem czy
w sklepach typu H&M dostanie sie taki stanik