Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolka2

zapomnienie...

Polecane posty

Gość jolka2

dziewczyny proszę wypowiedzcie sie jesli sie na tym znacie.. gin mi zalecił branie duphastonu na podtrzymanie ewentualnej ciązy ..biore go 4 cykl. mam go zarzywać od 16 do 25 dc.. tylko ze w tym cyklu zapomnialam o dwóch pierwszych tabl i zaczełam brać od 18dc.. czy to moze mi jakos przesunąc @?? prosze o rady

Ja na Twoim miejscu w tak poważnej sprawie nie szukałabym porad od jakichś ciotek na forum, a zapytałabym o to ginekologa, lekarza prowadzącego Twoją ciążę, bo on za tę sprawę i tylko on może coś DOBRZE doradzić.

Gość jolka2
kochana nie doczytałas ..nie ejstemw ciazy...:) biore duphaston bo staramy sie o dziecko .. więc?

Gość jolka2
a jednak.. i znów te nadzieje jak sie bedzie spóźniac ze sie udało... dzieki kornelkowa mamo :)

Gość ooooooooooooooooojjj..........
Boże!!!!!! Jaka musi być głupia baba, która o tak poważne sprawy pyta idiotek z kafe.... Zali mi tego biednego dziecka.....

No to niesamowicie poważne pytanie. Luteina i duphaston to progesteron- hormon wytwarzany w ludzkim organizmie. Każdemu się zdarza czasem czegoś zapomnieć, ale akurat w tym przypadku nie ma tragedii. Jedyne powikłania to trochę opóźnione krwawienie. Lekarze przepisują progesteron w tak różnych dawkach w różnych dniach cyklu, ze moim zdaniem na prawdę wszystko jest ok. Sama brałam już to na 10 możliwych sposobów. Do 10-14 dni po odstawieniu powinnaś dostać @. Najczęściej się pojawia 2 dni po :) Oczywiście możesz zadzwonić do lekarza i zapytać tylko nie specjalnie wiem o co tu pytać bo już i tak zapomniałaś wiec czasu nie wrócisz.

Gość jolka2
"ooooooooooooooooojjj........." nie odzywaj sie tak na mój temat kretynko!! ja nie jestem w ciąży !!!!!soro nie umiesz czytac to wróc do podstawówki.. co za matoł z baby