Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaką bo już niewiem...

jaką posciel wybrać dla dzidziusia MILPOL MATEX CZY MAMO....

Polecane posty

czy ktoś miał pościel z tych firm a może inną ??

witam, ja kupowałam pościel firmy matex i ogólnie jestem zadowolona. nie spiera się i gatunkowo jest świetna.

Gość lizaczekk
ta ktora ci sie bardziej podoba.....

Gość ona jest piękna
ja wlasnie zamowilam z matexu:)

Gość hesia mesia
dzidzius nie moze miec poscieli wiec nie wydawaj kasy. posciel daje sie po 12 miesiacu, a przez ten czas moda moze sie 10 razy zmienic dzidziusie spia pod kocami albo flanelkami z tetra albo flanela pod buzia i na przescieradle. nawet ochraniacza na szczeble sie im nie daje. lepiej doloz kase do porzadnego fotelika

ja kupilam milpol - jest ok. rzeczywiscie na poczatku nie jest potrzebna - corcia ma ja co prawda rozlozona w lozeczku ale spi na rozlozonym rozku, pod buzia pieluszka tetrowa i jest przykryta kocykiem

Gość ona jest piękna
hesiamesia moja zaczela spac w poscieli jak skonczyla 7 miesiecy..... a podusie plasciusienka miala od 2 miesiaca w lozeczku....

Gość ona jest piękna
hesia mesia a w ogole to skad wniosek ze autorka chce kupic posciel na wyprawke??? ja wlasnie szukalam czegos nowego, w fajnym wzorze z dobra jakoscia..a moje dziecię ma ju zrok:D

to skoro nie jest potrzebna pościel to co mam położyć dzidziusiowi do łóżeczka??

Zgadzam się z Hesią, pościel na wyprawke to strata kasy. Córka ma 9 miesioecy i używamy tylko poduszki. Przesiedrełka kupiłam oddzielnie, kołdra nie była używana, córka spała w spiworze do 5/6mc, potem pod kocem. Jak goraco to pod flanelą. Ochraniacze na szczebelki to tylko dla noworodka potem możesz je zalożyc na brzeg zeby dziecko nie gryzło;]

Gość ona jest piękna
autorko na poczatek dla malenstwa (okres letni,mala urodzona w lipcu )mialam: przescieradelko frotte ochraniacz na szczebelki ale tylko na czesci lozeczka, nie na calej dlugosci pod glowkę rozkladalam na poczatku flanelowa pieluszkę druga flanelka do przykrycia jak bylo goraco jak chlodniej mięciutki kocyk i tyle:)

Gość hesia mesia
przescieradlo, maly kocyk do przykrycia, pielucha pod glowe wrazie wpadek z ulaniem pokarmu itd, zeby nie zabrudzic materaca. ochraniacz na szczeble okolo 4 miesiaca, koldra z poduszka od 12 miesiaca. tak mi jakos intuicyjnie przyszlo do glowy, ze to na wyprawke ma byc i dlatego sie odezwalam. jesli to dla rocznego malucha to spoko loko. :)

Mi przydało się: -spiworek - bez rękawów , zapiany na zamek do 6mc - poduszka od 5 mc - pieluszka pod głową od urodzenia - teraz kocyki. Zainwestuj lepiej w dobrej jakości kocyki. Kocyki zawsze się przydają , czy t do łóżka, czy tez do wózka. Ja ma kilka grubych i cienkich róznej wielkości. - ochraniacze na szczebelki służą jako ochraniacze na brzegi łózka bo córka gryzie :)

Gość hesia mesia
no a to wszystko dlatego, zeby nie narazic dziecka na smierc lozeczkowa przez uduszenie w poscieli lub brak swobodnego dostepu powietrza ograniczanego tkaninami ze wszystkich stron. drogi oddechowe malucha sa tyciusienkie

Gość hesia mesia
fajna babka troche wczesnie dalas poduszke. nie chcialabym zabrzmiec jak czepialska, ale nie szkoda miesni karku i plecow dzieciaka? mam nadzieje ze to jakas mega plaska poduszka byla...

1 cm:) nie wiecej płaska, spi na niej do tej pory. Czasami spi z nami w łóżku (tak jak budzi sie na karmeinei ok 5 i wtedy jzu zostaje), wtedy juz na moje poduszcze puchowej. Układam córkę tak, zeby tylko tylek był poza :)ale teraz ma 9 mc skonczone.

Gość hesia mesia
uff :) to dobrze

Gość patilllllka
a ja mam pytanko bo radzicie spiworek wiec ja bede miala malucha we wrzesniu czy mam kupic taki zasuwany i bez rekawow czy taki razem z rekawami bo nie mam pojecia

następna...:O ludzie macie dzieci a nie potraficie samodzielnie podjąć tak głupiej decyzji?:O ja rozumiem gdyby chodziło o ważną operację ale zakup pościeli...???:O

Gość hesia mesia
spiworki do lozeczka sa z reguly bez rekawow, a te z rekawami to sa kombinezony (cienkie lub grube, zaleznie od pory roku) do wozka i fotelika (niektore maja nawet otwory na pasy bezpieczenstwa). tylko jak juz bedziesz kupowala spiworek to nie kupuj takiego za bardzo na wyrost, zeby sie maluch nie zsunol w nim w dol.

Gość t3t34t4t
Szlachcianka, to twój problem że uważasz forum od pogaduszek za właściwe do szukania rad dotyczących operacji (ja bym raczej wolala polegać na lekarzu) a nie do rozmowy o pościeli i nie musisz nam tu o swoim problemie pisać. Co do pościeli, ja tam miałam normalną kołderkę niemowlęca i poduszeczkę a do tego trzy zmiany pościeli (o jedną za dużo) dla córci już od jej narodzin, i sobie chwaliłyśmy. Kocyki też się przydały.