Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martyna333

PROSZĘ O INTERPRETACJE WYNIKÓW!!!!!

Polecane posty

WITAM CZY KTOS ZNA SIE NA TYCH WYNIKACH???? OTO ONE TSH3 2.94 Z REF DOROŚLI .27-4.20 T3 198.9 Z REF DOROŚLI 80.O-200 T4 12.46 Z REF DOROSLI 5.1-14.1 PROLAKTYNA 13.04 Z REF DOROŚLI4.79-23.3 CHODZI MI NAJBARDZIEJ O PROLAKTYNE CZY NIE JEST ZA WYSOKA MIAŁ KTOS TAK? T3 198.9 GDZIE NORMA 80.0-200 CZY TO DUZO WYNKIA ZE TEGO ZE MAM NIEDOCZYNNOSC TARCZYCY ? PROSZE O INTERPRETACJE WYNKÓW JAK KTOS WIE ALE SZCZERZE I BEZ GLUPICH KOMENTARZY

Gość lizaczekk
widocznie nikt sie nie zna albo poszukaj w internecie...

Prolaktynę masz w idealnej normie. Ja mam w moim lab trochę inne normy i do 25 jest prolaktyna ok. według twoich norm też masz ok. zresztą z tego co widzę chyba wszystko masz w normie. Nie masz przekroczonych żadnych norm wiec nic ci nie dolega.

Gość prolaktyna
prolaktyna dobra ale lekarz pewnie zaleci jakieś ziołowe tabletki na zbicie jej na maksa jeśli starasz się o dziecko. Ale niekoniecznie.

martyna przecież masz podane normy: od 4,79 do 23,3 a ty masz 13 czyli w normie się mieści. Zbija się tylko coś co poza normy wykracza. Poza tym prolaktyna jest zależna od wszystkie- od tego czy przed chwilą się zestresowałaś, co zjadłaś, ile spałaś. Nie ma stałego poziomu. zmienia się . Jakby ci dziś zrobili badania miałabyś pewnie inny wynik. Ważne ze jest w normie.