Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala manieczka

zabawki dla dzieci z autyzmem

Polecane posty

Gość mala manieczka

z ktos moze podpowiedziec, gdzie znajde sklepy internetowe, gdzie mozna kupic dydaktyczne zabawki dla 4-latka z lagodnym autyzmem? Najbardziej zalezaloby mi na zabawce rozwijajacej mowe

Gość hesia mesia
plan toys! mowie powaznie. one sa stworzone z mysla o dzieciach z problemami neurologicznymi. kosztuja slono, sa z drewna, bardzo wysokiej jakosci i bardzo dobrze przemyslane. producent pochodzi z usa. wiem o nich, bo sa szalenie popularne wsrod rodzicow dzieci tak zdrowych, jak i tych z problemami na calym swiecie.

A ja polecam naukę czytania metodą Jagody Cieszyńskiej Są fajne proste książeczki, znam kilka dzieci autystycznych, które fajnie się tym bawią, ja mam zdrową córkę, ale "odgapiłam" metodę nauki czytania. Rewelacyjna ;P

Gość hesia mesia
/przetlumaczylam ci fachowy opis to pinball tray, zalecanej dla dzieci autystycznych; patrz nizej:/ * poprawia koncentracje dzieki temu, ze wymaga od dziecka pokierowania kulka w odpowiednim kierunku, tak by wpadla do odpowiedniej dziurki * polepsza koordynacje reka-oko i kontrole miesni * dziecko uczy sie ksztaltu kulki podczas jej toczenia w te i z powrotem * uczy sie identyfikowac podstawowe kolory na podstwie kolorow kulek; kolory te stymuluja do zabawy, podczas gdy dodatkowo gra grupowa moze wzbogacic slownictwo dziecka i umiejetnosci jezykowe * kiedy dziecku udaje sie trafic kulka do odpowiedniej dziurki, rodzic powinien je pochwalic by wzmocnic jego pewnosc siebie i poczucie wartosci

Gość mala manieczka
Dziekuje, a czy ktos korzystal z jakichs polskich sklepow?

Gość mmbb
Kilka modeli zabawek Plan Toys mozna spokojnie dostac w Smykach

Gość mala manieczka
dzieki, a jezeli chodzi o rozwój mowy?

Gość Marionnetka
Spójrz na coś takiego: http://zakupy.linkbaby.pl/do/item/P6014/Szczeniaczek---Uczniaczek Miła zabawka edukacyjna i interaktywna. Nie jest agresywna. Gada do dziecka i szybko uczy je, że np. jak wciśnie brzuszek, to będzie piosenka. Moja przyjaciółka ma autystycznego synka, często do nas przychodzą. Kiedy Pawełek bawił się z moją córcią, wyraźnie zainteresował się tą zabawką. Jak masz możliwość, może przetestuj ją u znajomych...

Gość matkazdzieckiem
Polecam...grę zagadki Jacka i Agatki z www.planszowe.com.pl...dużo mowy, opisywanie, moje dziecko jest zachwycone

Gość Emilia Karewoz
Nie wiem czy dzieciaki z autyzmem mogą się bawić tego rodzaju zabawkami. Najlepiej to spytaj producenta na pewno pomoże dokonać wyboru. http://www.remi.biz/produkt,bongo-bingo,898,,,.html sprawdź i się przekonaj

Gość Marek Drągal
Tutaj http://ekotoys.pl/zabawki/labirynty.php znajdziesz wiele fajnych zabaw i gier, które na pewno pomogą Ci rozwijać swoje dziecko. Aczkolwiek proponuje kontakt z specjalistą w ewentualnym doradztwie .

Gość mirraewa
a kojarzycie w warszawie taki sklep? zależy mi na firmie, która nie tylko produkuje, ale i sprzedaje

Gość gość
jest w warszawie kilka fajnych sklepów, które takie rzeczy oferują

Gość gość
ja odkryłam ten sklep sklep-spektrum.pl mają same rzeczy dla dzieciaków z autyzmem, bardzo ciekawe

Gość gość
znam sklep-spektrum kupowałam tam dla swoich dzieci zabawki bardzo fajne mają inne rzeczy nieoklepane

Gość OŚĆ

Mój syn lubi zabawy różnego rodzaju glutami i piłeczkami antystresowymi. Zakupy zwykle robię na www.gettoys.pl