Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teamooo

Dekolaryzacja włosów ratunku!

Polecane posty

Gość teamooo

Witam ! mam pytanie chciałabym zmyć farbę z palette ciemny brąz jaki kolor mi wyjdzie ? bardzo to zniszczy włosy? i teraz chciałabym mieć jakiś brąz ale jaśniejszy doradzicie ?

Gość teamooo
pomóżcie

Gość provokejszyn jak nic
no ale gdzie to bedziesz rboic? u fryzjera?w domu?

Gość teamooo
u kolezanki fryzjerki ale wole spytac. a jaki kolor mam sobie zrobic?

Gość kizia mizia 55555555
niesmiertelna co za bzdety opowiadasz.litosci. Idz do fryzjera i to dobrego. Jak mieszkasz w olsztynie to moge ci polecic.

dekolrzyacja jest bardzo ryzykowna......wieksze sa szanse ze ywjdzie ci brzydki kolor niz jakis ladny..... raczej radzilabym ci kupic sobie utleniacz 12% (peroxide) na allegro i farbe prfoesjonlan i moze uda ci sie rozjasnic ten kolor ktory masz bez takich drastycznych srodkow.

Gość teamooo
mieszkam w małym miasteczku. moja kumpela jak robiła dekolaryzacje to jej taki rudy wyszedł pofarbowała i sa okej

no bo tak to ma byc,wychodzi rudy/zolty i potem sie na to naklada farbe,ale trudno jest to zrobic zeby nie spalic wlsow (a wtedy to juz tylko obciecie) i miec jednolity kolor....... mozesz tego o wiele bardziej zalowacniz zafarbowania na ciemny braz....poza tym kiedy te wlsoy farbowalas?

Gość nastkanastka
osobiscie uwazam ze czarny kolor na włosach jest okropny oczywiscie farbowany- nie ma nic gorszego. Dobry wybór ze chcesz zejsc- najladniejszy z ciemnych to czekolada ale nie ruda. na twoim miejscu przestałabym farbowac włosy i odrosty robiłabym juz czekoladowe-wiem co mowie ja schodzilam z platyny na calej glowie-wlosy masakra

Gość teamooo
mam ciemny braz palete ale to jak czarny ale jus sie spłikał nie wiem jaki teraz zrobic..czy zrobic to dekolaryzacje czy jak

Gość idz do fryzjera!!!
chyba, ze chcesz sobie zniszczyc wlosy. Nie warto eksperymentowac. Ta twoja kolezanka to jakas doswiadczona fryzjerka???? Sama mialam kiedys ciemny braz i chcialam zmienic kolor na jasniejszy. Mnie fryzjerka robila pasemka na calej glowe a potem nakladala braz. Z tego co wiem taki zabieg wymaga umiejetnosci, zeby wyszedl tak jak nalezy, wiec chyba warto zaryzykowac i pojsc do kogos doswiadczonego.

raczej radzilabym ci kupic sobie utleniacz 12% (peroxide) na allegro i farbe prfoesjonlan - jakis braz ...... to wg mnie najlepsza opcja

Gość sarah brightman
Absolutnie nie można nakładać na skórę głowy 12% utleniacza!!!! Może spowodować oparzenia i blizny! Moja Droga farby palette są farbami metalicznymi więc bardzo Cieżko schodzą. Żeby rozjaśnić farbowany kolor włosów można zastosować tylko i wyłączne dekoloryzacje! Po dekoloryzacji zawsze włosy maja pomarańczowy kolor ( co jest spowodowane użyciem przy wcześniejszym farbowaniu utleniacza, który pozbawia włosy naturalnego barwnika ), więc trzeba nałożyć farbę po wszystkim. Proces dekoloryzacji trzeba stale monitorować. Najlepiej, żeby był przeprowadzany przez doświadczoną fryzjerkę.

Gość teamooo
bardzo to niszczy włosy?

Gość Keenyah
Palette? Współczuje. Jeśli nie chcesz niszczyć włosa i wiesz że kiedyś bedziesz robić dekoloryzacje to nigdy nie używaj PALETTE! Mi nie chcieli dekoloryzować jak się dowiedzieli, że palette, ale powiedziałam, że baaaaaardzo dawno i dopiero się zgodziło i jakoś wyszło. 2 lata temu za dekoloryzacje i zafarbowanie dałam ok 150, a w tym roku wołają ok 260 ;/ Mimo wszystko fryzjer. Ja sobie sama dekoloryzowałam ostatnio. MASAKRA!!!!! Ale zależy od włosów i koloru. Ja miałam porażkę.

Gość sarah brightman
Jeśli dekoloryzacje włosów przeprowadzi doświadczony fryzjer to są duże szanse że nie zniszczy włosów, ale nie można być 100% pewnym.

Gość frecza
Kup sobie dekoloryzator "Elgon", nie niszczy włosów, jest super. Zrobiłam sobie dekoloryzację na moich od lat farbowanych na czarno włosach. Na prawdę polecam, nie trzeba rozjaśniać i włosy pozostają w nienaruszonym stanie

Gość teamooo
po doekolaryzacji po ciemnym brązie moge nałozyc czekolade?jaki wyjdzie kolor?

Gość aloooaa
rudy

Gość iuhgfd
tylko zrob to dekolaryzatorem a nie rozjasniaczem!!

Gość ZAŁAMANAKOBIETKA
kupiłam dekolaryzator napisze potem jaki wyjdzie mi kolor

ja zrobiłam czarną farbę 3 razy dekolaryzaorem, praktycznie mi zeszło, zostały takie czerwonawe takie jak mniej wiecej kolor się zmywa i takie resztki wychodzą< na odrostach rozjaśniły> włosy nie zostały zniszczone, wydałam ok 70 zł na 2 pudełka z allegro a u fryzjera powiedzieli mi 200 zł i nie wiadomo co wyjdzie.kumpela dała ponad 200 i zero różnicy... masakra. ja przykryłam cappuccino kolorem, czarne zrobiły się ciemniejsze ale kolor wyszedł średni brąz moja fryzjerka jak zobaczyła mój kolor sama nie mogła wyjść z podziwu ze tak wyszłam z czarnej farby... dzisiaj spróbuje je bardziej rozjaśnić bo od zmycia już 2 miechy minęły...jak nie wyjdzie przykryje ciemniejsza farba:) ale powiedziałam że wrócę do blondynki szybciej niż każdy mi mówił...hehe powiedziano mi że nie wyjdę już z czarnego chyba że obetnę... a rada, jeśli macie włosy do uszów to dekolaryzator sobie zróbcie na 2 razy< szkoda całego wlewać na raz....

Gość teamooo
mam włosy za ramiona kawałek kupiłam 2 dekolaryzatory mam zdrobic 2 czy jednym?