Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona on i telefon

Nr na kartę a nr na abonament, pomocy!!!

Polecane posty

Gość ona on i telefon

mój chłopak dziwnie zachowuje się ostatnio z telefonem. ciągle go w domu wyłącza. Kiedy zapytalam dlaczego, odp. że go nie używa i dlatego. Ostatnio jego komórka wypadła mu z kieszeni. Nie było go w pobliżu więc włączyłam komórkę - dodam,że bez problemu, bo nie zażądała pinu. Czyli telefon jest na kartę, jesli dobrze rozumiem? Jeśli tak to dziwne, bo nr ma w abonamencie. na tej komórce nie było moich smsów , które mu wysłałam z godzinę przedtem. Wysłałam do siebie sms z tej jego komórki i nieźle sie zdziwiłam, kiedy przyszedł sms z zupełnie innego numeru niż ten, który jest mi znany jako jego. Czy ktoś potrafi wyjaśnić na jakiej zasadzie jest ten drugi nr? Czy to jest tak, że na 1 abonamencie sa 2 nry telefonu??? czy to jakieś doładowywane konto? bo że to lewizna, to już wiem niestety:(

Gość baskov1
zmienia nr telefonu-wyjnuje karte i wstawia druga Albo ma tel z 2 numerami

telefon mozesz wziasc na abonament ale mozesz wyjac z niego karte i wlozyc zupelnie inna bedzie dzialal te na abonament mozesz nawet spalic polamac heh to karta dziala jako abonament a nie telefon do telefonu mozesz sobie wkladac karty jakie tylko chcesz nawet co 5 min zmieniajac nr

Gość baskov1
tzn tel na 2 karty SIM ( 2 numery tel)

Gość ona on i telefon
na pewno nie są podmieniane karty. Na bank. potem zrobiłam awanturę. coś poklikał w telefonie i nie zmieniał karty i te smsy doszly do niego na ten nr znany mi wcześniej..

Gość ona on i telefon
baskov "Albo ma tel z 2 numerami" - czyli to oznacza , ze to ejst też w abonamencie? można to gdzieś sprawdzić, czy to jest w abonamencie? wszytsko jest chyba w erze

Gość ona on i telefon
help!!! jest tu kto?

Gość ona on i telefon
co to znaczy dwusimowy?

Gość ona on i telefon
ale to jakiś specjalny telefon musi być do niego? a może jest tak, że na na 1 abonamencie 2 telefony? widziałam u niego w smsach jakieś kody przychodzące, jednorazowe

Gość ona on i telefon
a tak wogóle to mam dość oszusta. kilka lat zmarnowanych. szkoda gadac:(

Gość ona on i telefon
ankatorunianka zapytałam. wszytskiego się wyparł a ten drugi nr to moje urojenia

teoretycznie jest taka usluga, gdzie masz na jednej karcie dwie linie, ale to nie jest zapewne usluga mozliwa do aktywacji dla szaraczka, w mojej sieci jest tylko dla klientow korporacyjnych

Gość ona on i telefon
to by sie zgadzało, bo ten pierwotny nr był przeniesiony z jego poprzedniej pracy, czyli był korporacyjny

Gość ona on i telefon
albo II wersja, że jest to jakieś konto doładowywane, ale nie wiem jak, smsami na tamtą kartę? nie znam się na tym

jak został przeniesiony, to juz taka usluga bylaby nieaktywna pewnie. naprawde nie wiesz, czym rozni sie telefon na karte od telefonu na abonament?

Gość ona on i telefon
może wiem, czym sie różni, ale próbuję wyjaśnić, jak bez wyjmowania karty on przełączyłam przy mnie ten telefon abonamentowy a tamten mi nie znany został rozłączony. tego pojąć nie mogę, kapujesz?

Gość ona on i telefon
chyba tylko w grę wchodzą te 2 nry na 1 karcie..nie wiem już

Gość ona on i telefon
to jest niejasne, że wyjmowałam z niego kartę i jest jedna

noto pewnie ma cos w stylu karty multisim z dwoma numerami, ale takie karty z zasady sa zabezpieczone pinami, malo tego, po pinie sie poznaje czy sie logujesz na sluzbowy, czy prywatny numer. i oba wtedy musza byc na abonament.

Gość ona on i telefon
oki, ale tel włączyłam bez pinu.. więc?

wiec nie wiem, moze to inny rodzaj tej technologii, nie znam oferty wszystkich sieci, nie jestem tez specem od telekomunikacji.

Gość ona on i telefon
oki, dobrej nocy:) zadzwonię do ery to się dowiem co to za usługa.

ale żądanie kodu pin nie ma tu nic do rzeczy! pin się ustawia w telefonie i nie ma znaczenia czy to karta czy abonament. ja mam tel na karte i mi wola pin, bo tak sobie ustawiłam... no i nie mozesz sobie wygooglować jego modelu telefonu i sprawdzic czy jest dwu simowy?

Gość ona on i telefon
sprawdze ten model faktycznie, dzięki

Są modele które mają wejście na 2 karty sim, w erze są normalnie w sprzedaży ;) Co do pinu to jak husky napisała - to zależy od właściciela, ja mam na abonament a pinu nie mam wcale :)